15 lokakuuta, 2010

ELSANPÄIVÄN KAKKU


Lapsena sain kerran nimipäivänäni vanhemmiltani lahjaksi semmoisen melody-vihellystikkarin, kun siskoni kera, jonka kanssa jaan nimipäivän, kinuttiin nimipäivälahjoja verukkeella "kaikki muutkin semmoisia saavat". Sen verran on siis meidän perheessä panostettu nimipäiviin. Sama on jäänyt näin aikuisena päälle. Yksi lapsista on syntynyt nimipäivänään, joten eipä tule synttäriaamuna kauheasti nimipäivää juhlittua ja muiden nimipäivien ajankohdasta ei ole kauheasti hajua.

Torstaina aamupäivällä tuttuni soitti ja onnitteli Elsaa nimipäivän johdosta. Sanoin "kiitos", ajattelin "hups". Puhelun jälkeen menin onnittelemaan Elsaa, jolla meni koko päivä ymmärtää että nimipäivä ei ole syntymäpäivä. Sekaannusta saattoi aiheuttaa se, että Elsa sai kun saikin mummiltansa oikean lahjapakettiin pakatun nimpparilahjan sekä äiti päätti leipoa kakun nimipäivän kunniaksi.

Loput kakusta vedettiin tänä aamuna sängyssä, kun tytöt isänsä kanssa kiikuttivat sinne minulle aamiaisen. 30v. täynnä ja illalla ravinteliin jee!

Ja hyvää nimipäivää Helvi ja Heta.


FIN-ENG:
Our dear Elsa had her nameday yesterday. I baked a cake and the rest of it was eaten this morning as I got breakfast served to bed by Mikko & the girls. 30 years young.

2 kommenttia:

  1. Pakko on kommentoida, näin satunnaislukijana, että nimpparit ovat aliarvostettu juhla. Syntymäpäivistä en välitä, mutta nimipäivissä on jotain kaunista slaavilaista ja niiden muistamisen hienous piilee siinä, että niitä niin harva jaksaa kemutella.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Hyvä että nimipäiväraukoillekin löytyy kannattajansa :)

    VastaaPoista