02 lokakuuta, 2010

HYVÄT, EI-PAHAT JA RUMAT


Mikko lähti tyttöjen kanssa veneilemään ja Pulla uinui, joten päätin leipoa leipää. Tehtyäni yhden taikinan kohoamaan, totesin, että vauva nukkuu edelleen, teenpä toisenkin. Siirrettyäni toisen taikinan leivinliinan alle pohtimaan syntyjä syviä, ajattelin että olisipa kiva tehdä vielä sämpylöitä. Sämpylätaikinaa tehdessäni mietin, että pitääpä hankkia ruisjauhoja, kun mitään moisista en vielä olekaan tehnyt. Jauhopusseja pois pakatessani törmäsinkin yllättäen ruisjauhoihin. Ja koska bebé edelleen veteli sikeitä, teinpä vielä yhden taikinan.

Ja tadaa, kohta olikin valmiina neljää eri leipää, joista kyllä yhdestäkään ei tullut niin kovin nättiä. Mutta kuten todettu usein aiemminkin, eipä tuo ulkonäkö hyvää makua estä. Yksi rumiluksista kastettakoon salvialeiväksi, koska sivelin sisään jääkaapista löytynyttä Pirkan salviatahnaa. Siitä siis johtuu myös tuo epäilyttävä väri.


FIN-ENG:
While Mikko & the girls were out on the boat and the baby slept, I baked four sorts of bread. They all turned out not that pretty looking though.

3 kommenttia:

  1. Olet kyllä tosissaan huhkinut :) minulla tässä on ollut viikon ajan mielessä tehdä porkkanaleipää mutta yhä on ajatus vain pään sisässä toteuttamatta

    VastaaPoista
  2. sä vedät tollaseen aitoon leipomotyyliin, yhen taikinan saa valmiiksi niin toinen jo on tulossa :)

    VastaaPoista
  3. Meku & aleksi: Lähti taikinamopo käsistä :)

    VastaaPoista