12 lokakuuta, 2010

MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU


Sunnuntaina tarjouduin hoitamaan sunnuntaipäivällisen valmistuksen, kun vanhempani puolestaan veivät tytöt konserttiin. Joten iltapäivällä hivuttauduin burgundinpata ja vauva kainalossa pappalaan. Ja olipa mukana tietysti myös jälkkärikakku, jonka ohje löytyi kirjasta nimeltä Efterrätter. Kirjan on kirjoittanut Linda Nilsson, jonka mentorina on toiminut, också ruotsalainen, itse leipuri- ja kondiittorimestari Jan Hedh.

Kakku oli mielestäni superhyvää. Ja muidenkin. Mokasin vaan siinä kohtaa, kun painelin pohjataikinan vuokaan vain parin sentin korkeuteen. Olisi joko pitänyt tehdä korkeampi reuna tai jättää reuna kokonaan pois, nyt en voinut kaataa koko täytettä pohjan päälle tai reunoista olisi tullut tosi hassun näköiset. Kakku olisi ollut paremman näköinen korkeampana.

MUSTIKKA-JUUSTOKAKKU
(22cm vuokaan)

Pohja:
200g digestiivikeksejä
75g voita
1/2 dl sokeria
  1. Hienonna keksit.
  2. Sulata voi ja lisää sokerin kanssa keksimurun joukkoon.
  3. Painele sekoitus tiiviisti vuoan pohjalle ja paista pohjaa 150°C:ssa 12 min.
Täyte:
200g mustikoita
400g crème fraichea
350g maitorahkaa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maizenaa
ripaus suolaa
3 munaa
(koristeluun valkosuklaata tms.)
  1. Soseuta mustikat.
  2. Sekoita yhteen crème fraiche ja rahka.
  3. Lisää joukkoon täytteen muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte paistetun pohjan päälle.
  5. Paista 150°C:ssa 1h 15 min.
  6. Anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin.
  7. Seuraavana päivänä irrota reunat varoen ja koristele halutessasi.

FIN-ENG:
I baked a blueberry cheesecake for Sunday supper last weekend.

12 kommenttia:

  1. Wou! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka hyvältä tämä näyttää! Onnea muuten myös "pullasta" eli pojastanne :)

    VastaaPoista
  3. Jos diggaa paistetuista juustokakuista, suosittelen ohjetta kokeilemaan. Bonuksena hauska väri! Ja miralle kiitos onnitteluista myös!!

    VastaaPoista
  4. Tämä on tosi hyvää! Tein itsekin tätä (juuri eilen), mutta laitoin valkosuklaan tuonne täytteen joukkoon. Voisinkin seuraavalla kerralla laittaa valkosuklaata myös kakun päälle :)

    VastaaPoista
  5. Ajattelin tehdä tämän kakun tyttäreni syntymäpäiville, osaatko sanoa, kuinka korkealle pohjataikina pitäisi reunoille painella, että kaikki täyte "mahtuisi"? Kiitos muuten blogistasi, olen tehnyt jo useita leivonnaisia hyvällä menestyksellä. Suklaamuffinssit onnistuivat loistavasti, vaikka yleensä olenkin keskittynyt suolaisiin leivonnaisiin :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Apua, nyt on jo niin pitkä aika tuosta kakusta, etten enää muista tarkalleen kuinka paljon täytettä jäi yli. Jos käytössäsi on sama 22cm vuokakoko, laita reuna johonkin 3-4 cm välille.
    Kiitos, kiva kuulla että reseptien jakamisesta on iloa!

    VastaaPoista
  7. Hei! Ajattelin tehdä tätä kakkua vauvani ristiäisiin. Käytössäni on 24 cm:n vuoka. Laskeskelin tuossa, että sen tilavuus on noin 20 % isompi kuin 22 cm:n vuoassa. Ajattelin suurentaa määriä, jotta kakkua varmasti riittää reilut palat kaikille (14 hlö), eikä siitä tulisi kovin ohut. Kuvassa kakku ei näytä kovin paksulta, eli ehkäpä minun kannattaisi nostaa ainesmääriä kolmasosalla tai jopa tuplata? Jos kaikki taikina ei mahdu vuokaan, niin loputhan voi laittaa johonkin pieneen kuppiin. Onko sinulla jotain vinkkejä, kuinka kakun koon ja ainesmäärien kasvatus kannattaa tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuten yllä kirjoitin, olisi täytettä riittänyt vähän lisääkin, mutta olin tehnyt reunoista liian matalat. Eli tuolla ohjeella olisi 22 cm vuokaan tehtynä oikeasti ollut vähän korkeampi.
      Isompaan vuokaan tehdessäsi kasvata reseptin kaikkia osia samassa suhteessa, eli esim. tuon laskemasi +20% mukaan. Kivoja ristiäisiä!

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta ja ihanasta blogista! :)

      Poista
    3. Kiitos kiitos, kiva jos tykkät!

      Poista
  8. Tosi hyvännäköistä! :)

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan!
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista