29 marraskuuta, 2010

PIPARMINTTU-SUKLAAMACARONIT


Viikonlopuksi painuttiin landelle, jossa isosiskoni oli perheineen isyyslomaa viettämässä. Meidän perheen saavuttua paikalle olivat viisi serkusta ekaa kertaa maalla samaan aikaan. Ja kun heistä vanhin on neljä, oli viikonloppu aika toiminnantäyteinen...


Macaroneja ei ollut tullut tehtyä pitkään aikaan, joten niitä väsäsin mukaan. Kuoret tein italialaisella marengilla, ohje täällä. Täyte alla.


PIPARMINTTU-SUKLAAGANACHE

1,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata
100g marianne-crushia
 1. Kuumenna kerma ja lisää joukkoon palasteltu suklaa.
 2. Suklaan sulettua sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä.
 3. Lisää joukkoon marianne-crush.
 4. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin käytät täytteenä.


Ja koska siskoni vanhempi poika täytti perjantaina vuosia, tein ipanoille omia pikkuleipiä.


FIN-ENG:
On Friday we drove to the summer house, where we spent the weekend together with my sister's family. Five kids and the oldest is only four, so the weekend was kind of full of action. I had made peppermint chocolate macarons and since my sister's older kid turned two, kids got their own cookies too.

8 kommenttia:

 1. Näyttää tosi nameilta!On ollut tarkoitus kokeilla macaroneja mut en ole vielä uskaltautunut.. Osaatko sanoa miten kauan ne säilyvät ja miten kannattaa säilyttää?

  VastaaPoista
 2. Marsa: Onneksi myös maistuvat kohtalaisen hyvältä ;)

  Elina: Luin jostain, että kuoret voisi ennen täyttämistä halutessa pakastaa, mutten ole kokeillut. Täytettynä pitäisikin vähintään yhden yön yli säilyttää jääkaapissa, koska vasta tuolloin rakenne ja maut ovat kohdillaan. Säilyvät useamman päivän, esim. 5 päivää varmasti ainakin. Täytteestähän se on pitkälti kiinni. Ennen tarjoilua on hyvä ottaa ne huoneenlämpöön jo etukäteen.

  VastaaPoista
 3. Kaupat myyvät tuotteita max. 2 päivää, eivät suosittele lainkaan jääkaappia.

  Säilyy pakkasessa täytteenkin kanssa - sulatetussa ei ehkä ihan tuoreen veroinen rapeus kuoressa. Mutta hyvä idea pakastaa - aina on jotain yllätysvieraille tai omaan naminälkään ;-). Erilaiset täytteet eivät näy kärsivän jäätymisestä! Minulla on macaronsseja jatkuvasti pakkasessa.

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 4. Nami-hiiri: Kiitos pakastinvinkistä! Mitä jääkaappisäilytykseen tulee, olen kyllä lähes poikkeuksetta nähnyt vain ohjeita, joissa tuo 24h jääkaappivaihe on tosi oleellista. Pierre Hermén macaroneille Pariisissa annetaan säilyvyysohjeeksi 4 päivää jääkaapissa. Kaipa tietyillä täytteillä sopii säilytys huoneenlämmössäkin.

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa niin, NIIN hyviltä! Sun kuvat on ihan mahtavia täällä sun blogissa myös :)

  VastaaPoista