11 marraskuuta, 2010

KAURALEIPÄ


Se ei ole se, että se on lisäaineetonta. Se ei ole se, että se tulee (ehkä) halvemmaksi. Eikä se ole sekään, että se on halutessa luomua. Se on se, että itse tekemällä saa niiin paljon parempaa leipää kuin yhdestäkään marketista. Siis se syy, miksi leivän leipominen on niin siistiä.


KAURALEIPÄ
(2 leipää)

Vaihe 1:

Kuumajuuri
175g vettä
75g kaurahiutaleita
30g pellavansiemeniä
  1. Kiehauta vesi ja kaada se kulhoon kaurahiutaleiden ja pellavansiementen päälle.
  2. Sekoita puuroksi, peitä ja anna seistä huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.
Vaihe 2:

kuumajuuri vaiheesta 1
225g vettä
150g ruishapanjuurta
12g hiivaa
375g hiivaleipäjauhoja
50g ruisjauhoja
13g hunajaa
13g merisuolaa
koristeluun kaurahiutaleita
  1. Sekoita kuumajuuri ja muut ainekset.
  2. Vaivaa taikinaa koneella 15 min, käsin vähintään tuplasti.
  3. Anna levätä kulhossa 30 min.
  4. Jaa taikina kahtia ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Kasta leivät kaurahiutaleisiin ja kohota leivinliinan alla n. 1,5h huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
  5. Esilämmitä uuni ja pelti 250°C:een.
  6. Nosta leipä/leivät uuniin ja laske lämpötila 200°C:een.
  7. Paista leipiä n. 35 min ja jäähdytä ritilällä.


FIN-ENG:
Homemade bread makes me happy.

Happy Happy Joy Joy by empiempi

1 kommentti: