25 joulukuuta, 2010

KOKKI FEAT. PIKKUKOKKI VOL.2 (JOULUSPESIAALI)


Jouluja! Tässä vierailevat starat Kokki & Pikkukokki, hei. Kokki lennähti Siansaksan pääkaupungista Berliinimunkista suoraan Jauhot Suussa -blogin ydinkeittiöön. Pikkukokki oli jo runoillut omat siansaksansa jääkaapin oveen odottamaan.


Tällä kertaa sukelsimme päätäpahkaa fuusiokeittiöiden trendiyhdistelmiin. Vaikka termit eivät näille kokeille aukeakaan, teimme taatusti jotain ennennäkemätöntä. Veimme perinteiset joulutorttanat nextille levelille: tartätään au plum e piecrusté.


Omituisiin torttanoihin tarvitset paketillisen valmista piirakkapohjaa (pistä mies ostamaan tähtitorttutaikinaa niin saat varmasti piirakkapohjaa), purkillisen luumuhilloketta ja kuusi pikkuvuokaa.


Jaa taikina seitsemään osaan: kuusi palleroa vuokiin, yksi pallero kokkien suihin laaduntarkastukseen. Painele vuokien pohjalle ja keskittyneesti, erittäin keskittyneesti, levittele luumuketta taikinoiden päälle omien makunystyröiden mukaan.

Jos taikinaa on liikaa, taiteile ylijäämästä erilaisia abstrakteja koristeita tatäänien päälle.

Välissä nautittiin nakkipiknik keittiön lattialla, jottei pökräisi ennen seuraavaa kalkkunaa.

Änge piirakkaiset uuniin kunnes huoneen täyttää upea tuoksu. Mausta ei toistaiseksi ole tietoakaan, mutta uskomme, että makennälkä kaikkoaa ainakin pariksi viikoksi!


FIN-ENG:
Merry merry and so on! This time me, the chef chef, plus the tiny chef Elsa made a new version of the traditional Finnish Christmas torttu: tartätään au plum e piecrusté. (...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti