10 tammikuuta, 2011

BANAANI-TOFFEEKAKKU & MANTELIMURU


Se epämääräisen näköinen loppiaiskakku on nyt sitten tässä. Viimeisintä Gloriaa plärätessäni silmiin osui kyseinen kakkuohje. Ja oli osunut siskonikin silmiin, sillä kauppareissun jälkeen hän näki ostamani Omar-pussin ja heti arvasi mitä olin suunnitellut leipoa.

Leipomispäivänä kakku olisi ehkä ollut parhaimmillaan vielä lämpimänä ja vaniljajädepallon kera tarjoiltuna. Vaihtoehtoisesti voin suositella kakun syömistä vasta leipomista seuraavana ja sitä seuraavana päivänä ohuina slaisseina suoraan jääkaapista.(Lopulta oli pakko laittaa kansi kakun päälle, jotta se olisi vähän rajoittanut kakkuun kohdistunutta himoani.)

BANAANI-TOFFEEKAKKU & MANTELIMURU

(22cm vuokaan)

Pohja:
3 kypsää banaania (omani olivat aika pieniä)
200g voita
3 dl vaaleaa muscovadosokeria (kaapista löytyi vain tummaa muscovadoa ja laitoin sitä 175g)
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl Omar-karkkeja kuutioituna (laitoin 120g)
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita kuivat aineet ja karamellit.
  4. Soseuta banaanit haarukalla.
  5. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon.
  6. Kaada taikina leivinpaperoituun tai voideltuun&jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista 175°C:ssa alimmalla tasolla n. 45 min. (Huom. n. viimeisen vartin ajaksi kippaa kuorrute kakun päälle!)
Kuorrutus:
75g voita
75g mantelirouhetta (alkup. ohjeessa oli käytetty saksanpähkinöitä)
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa. Sekoita ja ota pois liedeltä.
  2. Levitä kuorrute osittain paistetun kakun päälle ja jatka kunnes kakku on kypsä ja kuorrute saanut väriä.
FIN-ENG:
This banana & toffee cake tested my ability to say no. I failed.

3 kommenttia:

  1. Tää on varmana ihanaa, slurps!

    VastaaPoista
  2. Ulkonäkö on mielenkiintoinen,mutta aineosista päätellän varmasti herkkua!
    (ja kateellisena kuolasin hampurilaissämpylöitä, meillä kun ei syödä kotiburgereita ollenkaan juuri tuosta sämpyläongelmasta johtuen...)

    VastaaPoista
  3. Noora: Lupaan sen!
    Niinu: Kotiburgerit siis takaisin ruokalistalle ja sassiin!!

    VastaaPoista