21 tammikuuta, 2011

PITALEIPÄ


Kun sanoin Mikolle yhtenä päivänä että illaksi on pitaleipiä, hänpä kasvavana nuorena miehenä oletti että ruokana on aitoon saksalais-turkkilaiseen tapaan pitakebabia ja äänessä paistoi lievä pettymys kun kerroin ettei taskuihin olla työntämässä itsemössäämäni hummuksen lisäksi muuta kuin fetaa ja kasviksia.


Osan leivistä pistin paloiksi ja paistoin oliiviöljyssä rapeiksi ja niitä dopattiin hummukseen. Ja Mikkokin pärjäsi hyvin. Varsinkin kun pääsee parin viikon päästä Berliiniin oikeesti pitakebabille.


PITALEIVÄT
(12 aika pientä)

10g hiivaa
300g vettä
2 rkl oliiviöljyä
6g suolaa
3g sokeria
500g vehnäjauhoja
  1. Sekoita ainekset ja vaivaa koneella 10 min.
  2. Anna kohota 1,5 h.
  3. Jaa taikina 12 osaan (tai miten vaan, rippuen minkä kokoisia haluat) ja pyörittele palat pieniksi pyörylöiksi.
  4. Anna pallojen kohota 30 min.
  5. Kauli taikinapyörylät jauhoitetulla työpöydällä litteksi leiviksi, noin 15 cm halkaisijaltaan.
  6. Paista 220°C:ssa n. 8 min, käännä leivät ja paista vielä 2 min.
  7. Mikäli et tarjoa leipiä heti, säilytä muovipussissa etteivät leivät kovetu.
FIN-ENG:
Pita and hummus. Kebab maybe next time.

3 kommenttia:

  1. Oma tekoiset pitaleivät on niin hyviä.

    VastaaPoista
  2. Pystyyköhän näitä pakastamaan? :)

    VastaaPoista