18 helmikuuta, 2011

HASSELPÄHKINÄ-SUKLAAMACARONIT


Pari viikkoa sitten tein nämä macaronit. Oltiin viikonloppu maalla ja näitten pikku pirulaisten takia piti pakata mukaan myös mm. vanhennetut valkuaiset, valmiiksi siivilöity mantelijauho, vaaka ja pursotuskamat. Ihan kuin tällä jengillä liikuttaessa ei olisi tavaraa muutenkin tarpeeksi mukana.

Resepti oli tällä kertaa perusosastoa ranskalaisella marengilla ja täytteen mittasuhteet kirjoitin jollekin pienenpienelle post-itille, jonka onnistuin jo hävittämään. Sori.

 

FIN-ENG:
These hazelnut chocolate macarons I made a couple of weeks back.

3 kommenttia:

 1. me tehtiin homma helpommin. kävin Chjokossa ;)

  VastaaPoista
 2. Ei saa kiusata. Edes jotain vinkkiä millä teit suklaiset kuoret ja täytteen. Edes ainesosat :)

  Kerran - kerran - lukuisista kerroista, voin sanoa onnistuneeni macaroneissa, mutta mikään muu leipomisväkertämishomma ei ole mua koskaan koukuttanut näin pahasti :)

  Ostin Stockalta satsin erilaisia macaroneja, ajattelin että herkuttelen ja makunautin itsekseni työviikon päätteeksi kera kuohuviinin... ja... voi kamaluus mitä pehmeitä mössömacaroneja sain.

  Pakko tää taito on ottaa itse haltuun ;)

  Susanna

  VastaaPoista
 3. Merituuli: Hyvä idea, pitääkin käydä lähiaikoina!

  Susanna: Linkki perusreseptiin yllä olikin, lisäsin vain hieman kaakaojauhetta. (Tarkoitus oli korvata osa mantelijauhoista hasselpähkinällä, mutta en saanutkaan sitä kaupasta.) Ganache välissä perustui geishaan, eli simpppeliä sekin. Ja tiedän ton semikoukuttavan tunteen, kun macaronit ei onnistu. Heti olis pakko päästä kokeilemaan uusiksi!

  VastaaPoista