03 helmikuuta, 2011

HELL YEAH, HEL YES!


Yritin auttamattoman myöhään saada varattua pöytää HEL YES! -pop up ravintelista ja pääsin tuhannen muun onnellisen joukkoon peruutuspaikkoja jonottamaan. Vikkeläliikkeinen ystäväni oli kuitenkin hoitanut homman kotiin jo joulukuun alkumetreillä ja kokosi seurakseen tyttöjengin.


Lyhykäisesti niille, joilla ei ole hajuakaan mistä on kyse: Kalasatamaan vanhaan teollisuushalliin avattiin kahdeksi viikoksi Lontoon viime syksyn Design Festival -tapahtumassa mainetta niittänyt suomalaista designia ja ruokakulttuuria esittelevä väliaikaisravintola. Pidemmän version aiheesta voit tsekata täältä: www.helyes.fi


Narikan puolelta astuttiin verhon takaa itse saliin, jonka keskeisimmällä paikalla oli avonainen keittiö, josta pystyi kuikuilemaan kokkien työskentelyn ohella myös torihenkisesti esillä olleita raaka-aineita.


Saimme poppoollemme oman pyöreän pöydän, jonka ylle kaartui tilan sisustuksesta vastanneen Linda Bergrothin haapapuista taivutetut "katokset". Pöydät oli katettu sekalaisella kokoonpanolla Iittalaa ja Arabiaa, joista ainakin lautaset oli kerätty kasaan viime vuonna järkätyillä plate swap -dinnereillä, mihin ihmiset toivat omia vanhoja astioitaan.



Osa jengistä istui epäsuomalaiseen tapaan pitkissä pöydissä, mahdollisesti ventovieraiden ihmisten viekussa. (Mia Walleniuksen & Klaus Haapaniemen kankaat oli mieltsit!)


Ruokapuoli, josta vastasi yksi tapahtuman kolmesta pääjehusta, Kuurnaa ja Ateljé Finneä pyörittävä Antto Melasniemi, toimi hyvin. Itse isäntä piti vapaailtaa, joten mikin varteen tarttui tuuraaja, joka esitteli tulevan yllärimenun. Luvassa oli sellerikeittoa, lammasta ja mustikkamuffinssia. Sellerikeitto ja pikkusämpylät olivat herkullisia, supermurean lampaan ja Sarpanevan valurautapadassa pöytään kiikutetun "janssonin kiusauksen" yhdistelmä oli aika heviä mutta taivaallinen. Kolmannesta kiposta kauhottavat uunijuurekset olivat mielestäni vähän turhia. Lopun mustikkamuffinssi ja vaniljakastike eivät olleet kovinkaan kummoinen päätös, mieluummin olisin syönyt toisina iltoina tarjottua vattuvispipuuroa ja kuusenkerkkämaitoa. Onneksi jälkiruokaviini seivasi tilanteen.


Jos jotain huonoa pitää keksiä, niin valitettavasti wc-tilat olivat vähän ällöt.


Tyylipuhdas narikka. Konsepti toimi, ilta oli mahtava. Lisää tämmöistä!!!



FIN-ENG:
Yesterday I went to HEL YES! temporary restaurant, which first popped up at the London Design Festival 2010. Now it had landed in Helsinki for two weeks and luckily my friend had scored a table reservation. Read more about the concept and the designers: www.helyes.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti