25 helmikuuta, 2011

KAURAVUOKALEIPÄ


Viva ciabatta -blogin kauravuokaleivästä tuli tosi hyvää. Semmosta pehmeää ja hitusen makeaa. Kunnon suurperheäidin tavoin tapanani on leipoa kerralla vähän enempi, joten alla alkuperäinen ohje nelosen kertotaululla muunneltuna.

KAURAVUOKALEIPÄ
(3 leipää)

680g hiivaleipäjauhoja
660g maitoa
240g vehnäjauhoja
160g kaurahiutaleita
80g öljyä
60g sokeria
24g hiivaa
20g suolaa
(kaurahiutaleita koristeluun)
  1. Liota kaurahiutaleita tovi maidossa (minun tovi oli n. puoli tuntia).
  2. Lisää loput aineet ja vaivaa koneella 15 min. (Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin Aleksi ohjeisti 3 min hitaalla ja 7 min nopealla. Mutta ajattelin että isompi taikina tarttee enemmän veivausta.)
  3. Anna taikinan levätä pöydällä 20-30 min.
  4. Leikkaa kolmeen osaan ja rullaa pötköiksi.
  5. Koristele pötköt kaurahiutaleilla ja kohota vuuissa 1 h 15 min.
  6. Esilämmitä uuni 250°C, työnnä vuoat uuniin ja laske lämpö 200°C:een.
  7. Paista n. 30 min ja vielä muutama minsa ilman vuokaa.

FIN-ENG:
A fine loaf of bread.

4 kommenttia:

  1. siitähän tuli paremman näkönen kun mun versio

    VastaaPoista
  2. aleksi: Tai sit vaan mun kamerassa ei oo sitä neonkeltasta efektii :)

    VastaaPoista
  3. Mitenkäs toi hiiva, alkaako se toimimaan vaikkei tuota nestettä lämmitä?

    VastaaPoista
  4. noel: alkaa alkaa lupaan sen. tuo aleksi tuossa yllä on opettanut ettei nesteen todella tarvitse olla kädenlämpöistä.

    VastaaPoista