03 maaliskuuta, 2011

WHY O WHY?

kuva: Stockmann

Tulin juuri kaupungilta käytyäni siskoni ja kolmen nuorimman serkuksen kanssa aamupäiväostoksilla. Lounaalle suunnattiin Stokkan F8:n Food-osastolle, johon jopa lounasaikaan kehtaa mennä kaksin lastenvaunuin, eikä silti tunne tukkivansa koko ravintolaa. Tilat toimivat ja salaatti oli jees ja silleen, mutta ihmettelenpä seuraavaa: Miten ravintola voi edustaa Fazeria ja tarjota lounastajille leipää, joka on kauempana leivästä kuin yksikään muu heidän markettien hyllyt täyttävistä teollisista leivistään? Siwastakin saa parempaa leipää.

Stokka on Helsingin/Suomen se tavaratalo ja viime vuonna (vai toissa?) valmistui superremppa ja uusittu kasikerros erilaisine ravintolakonsepteineen. Uudistus samppanja- ja jäätelöbaareineen on ollut hyvä veto kohti kansainvälisempää tavarataloravintolatarjontaa. Mutta se leipä, se oli noloa. Sämpylät olivat sisältä vitivalkoista kuivaa mautonta höttöä. Ankeinkaan lentokonesämpylä ei ole kuuna päivänä ollut yhtä kamala.

kuva: Fazer leipomot (kuvan henkilö sämpylä ei liity tapahtuneeseen)

Jos olisin rouva tavaratalonjohtaja, vaatisin talon ravintoloitsijalta juoksupojan palkkaamista, joka kipittäisi Kluuvikadun ja Stokkan kasikerroksen väliä hakemassa ravintolamaailmaan leivät Karl Fazer Bakerysta, joka avattiin Fasun 120v. juhlavuoden kunniaksi.

Ja kun nyt kerran tälle linjalle lähdettiin, valitetaanpa sitten samalla kertaa vähän lisää: Siskoni, joka ei (ainakaan vielä) leivo leipäänsä itse, pysähtyi kotimatkallamme Kanniston leipomon myymälässä Lasipalatsissa. Kannisto myy oikeaa ja hyvää leipää ja on hienoa, että ovat pystyneet laajentamaan omien myymälöiden muodossa Punavuoresta keskustaankin ja sitä kautta ehkä osaltaan vaikuttamaan ihmisten leivänostokäyttäytymiseen. 


Mutta mutta. Tiskillä oli myynnissä myös karjalanpiirakoita, jotka näyttivät kovin tutuilta ja niinpä siskoni tiedusteli ovatko piirakat myös oman leipomon tuotteita. Vastaus oli, että "ei, ne ovat raakapakasteita tukusta ja paistetaan täällä meillä." Jos on kerran leipomo, joka omin sanoin kertoo leipänsä "perustuvan käsityöhön ja perinteisiin raaka-aineisiin", niin miksi ihmeessä on myynnissä raakapakastekarjiksia. Jos ei karjalanpiirakoita haluta tehdä itse, niin eikö voisi luottaa omaan tuotevalikoimaansa siinä määrin, että jättäisi karjalanpiirakat sitten kokonaan pois?!

FIN-ENG:
Sometimes you just have to bitch and whine about things. Especially when you're served the most horrible bread with your lunch.

2 kommenttia:

  1. joo ne minisämpylät on karseita, varmaan samoja oli joskus Seahorsessa.. ne on jo niin rumiakin. Kauhisteltiin myös äfkasissa niiden "munavoita" joka on tehty jostain halvimmasta kammottavasta teollisuusmargariinista ja maistuukin ihan siltä.

    ja onhan se aika ankea mesta lopulta :)

    VastaaPoista
  2. No on se sitä kyllä vähän. Mutta se on kyl iso plussa et voi mennä lastenvaunujen (ja jopa lasten) kanssa. Sen on kyl vissiin aika moni muukin todennu. Ei oltu ihan ainoat karavaanarit. Ja sitä munavoita en edes uskaltanu maistaa!

    VastaaPoista