27 toukokuuta, 2011

COOKIE POPS


Vappuna sekä viime lauantaina Ravintola Vanhassa Suolassa oli tarjolla cookiepopseja. Ohjeen lupasin monelle ja tässä se nyt on.

Tosi simppeleitä tehdä, mutta vaativat kyllä ostosretken johonkin kakkumaakareiden (netti)kauppaan. Esim. Confettiin tai Bake and Partyyn. Muualla en ainakaan ole törmännyt tikkaritikkuihin enkä candy melts -kuorrutenappeihin. Candy meltsille joku ehkä tietää jonkin suomenkielisen vastineen, mutta kyse on siis rakenteeltaan suklaankaltaisesta karkkikuorrutteesta. Suklaatakin voi toki käyttää kuorruttamiseen, mutta hyvä lopputuloksesta tulee vain jos hallitsee suklaan temperoinnin.


COOKIEPOPSIT
(n. 20 kpl)

300g Kantolan Dops-keksejä
150g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss Wilton candy meltsiä (tai suklaata) kuorruttamiseen
(tikkaritikkuja & koristeita halutessa)
  1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi.
  2. Lisää tuorejuusto ja jatka pyörittämistä kunnes seos on tasainen massa.
  3. Pyöritä massasta pieniä palleroita ja laita jääkaappiin.
  4. Jotta pallerot pysyvät tikuissa, sulata ensin pieni määrä kuorrutetta ja doppaa tikku ensin siihen ja sitten vasta työnnä se keksipalleroon.
  5. Sulata loput kuorrutteesta ja dippaile pallerotikut siihen. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja laita jälleen jähmettymään jääkaappiin. (Huom. Mahdolliset koristeet kannattaa laittaa, kun kuorrute ei ihan täysin ole vielä jähmettynyt. Candy melts jähmettyy tosi nopeasti ihan huoneenlämmössäkin.)

FIN-ENG:
I promised the cookie pops instructions to some of our guests last weekend. So here we go dear guests!

9 kommenttia:

  1. Vannoutuneena kaiken valmiin vastustajana olisi hauska tietää jos jollakulla olisi idea miten korvata noi dopsit tai dominot. Cake popsit tehtynä suklaa kakusta tai browniesta ovat kyllä hyviä mutta niissä ei ole sitä keksien tuomaa koostumusta.
    AK

    VastaaPoista
  2. AK: Voit korvata kaupan keksit homemade pikkuleivillä. Jos et kuitenkaan tee pikkuleipiin mitään täytettä, on varmaankin tuorejuustoa lisättävä sopivassa suhteessa. Sekä mahdollisesti sokeria kans. Itse en koe olevani pahis käyttäessäni joskus valmiskamaa johonkin. Noi Dopsit on aika hyviä ihan sellaisenaankin. Maitoon dopattuna.

    VastaaPoista
  3. Joo toi täyte juttu olikin just se mitä mietin kun tuorejuustoa lisäämällä on tullut vähän liian juustoinen maku :D pitää kokeilla lisätä vaikka vaniljasokeria vielä! Suosittelen kyllä kokeileen brownie popseja kun niihin ei tarvi lisätä muuta kun kuorrutus, säilyy kesäkuumallakin paremmin.

    AK

    VastaaPoista
  4. AK: Voishan massaan lisätä vaikka jotain marjaa tai hedelmää antamaan makua, esim. paseerattua vadelmaa tms. Ja cheese cake popsit kuulostavat mun mielestä myös kokeilunarvoisilta!!

    VastaaPoista
  5. Itse ajattelin kokeilla popseja itse tehdyistä hannatädin kekseistä. En vain ole vielä ole ehtinyt kokeilla.

    Vinkiksi: mascarpone käy hyvin täytteeksi. Niin herkkua :-)!

    jaana s.

    VastaaPoista
  6. Tää ei liity nyt näihin, mutta miten saat macaroneista niin sileän ja pyöreän muotoisia? (:

    VastaaPoista
  7. Jaana S.: Tuu sitten kertomaan miten onnistuivat!

    Anonyymi: Sileyteen ja pyöreyteen vaikuttavat ainakin valkuaisvaahdon rakenne ja mantelijauhon hienojakoisuus. Jos et vielä kahlannut läpi, voit lukea joitain vinkkejä täältä: http://jauhotsuussa.blogspot.com/2010/06/macaron-ohje.html

    VastaaPoista
  8. Saako wilton candy meltsiä muualta kuin netistä tilaamalla? Ihanan näköisiä popseja, pakko koittaa.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Confetilla ja Bake & Partylla on nettikauppojensa lisäksi kakkusälää myyvät liikkeet. Espoo ja Hertsika siis ainakin.

    VastaaPoista