15 toukokuuta, 2011

PARSAPIIRAS


It's a parsa time! Tai no onhan se sitä ollutkin jo jokusen viikon. Henk.koht. suosikkini on vihreä ja parhaimmillaan se mielestäni on al denteksi keitettynä ja voisula+parmesan+mustapippuri -yhdistelmällä tarjottuna. Perjantaina päätyi nipullinen vihreitä nuppusia kuitenkin poikkeuksellisesti piirakan päälle.


PARSAPIIRAS
(27 cm vuokaan)

Pohja:
Suolainen piiraspohja (ohje vaikka täällä tai valmistaikina pakastelaarista)

Täyte:
1 puntti vihreää parsaa
50g juustoraastetta (ihan perus emmentalraastekin passaa tai sitten jokin voimakkaampi kuten gruyère)
25g parmesanraastetta
1 kananmuna
1,5 dl kermaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
  1. Katko parsojen tyviosat ja kuori parsoja tarvittaessa kevyesti.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 3 min.
  3. Levitä juustoraaste esipaistetulle pohjalle.
  4. Sekoita muna, kerma, suola ja pippuri keskenään ja kaada juustoraasteen päälle.
  5. Asettele parsatangot vuokaan seuraavana.
  6. Lopuksi ripottele päälle vielä parmesanraaste.
  7. Paista 200°C:ssa n. 30 min.

FIN-ENG:
Britney's cousin, Asparagus Spears, on a pie. 
I'm so damn funny. Can't help myself.

    2 kommenttia:

    1. Miekin nautin yleensä vihreää parsaa ihan vaan keitettynä, mutta parsaintoilijana voisin hyvinkin kokeilla tätä. Perhe varmaan ilostuisi vaihtelusta :)

      VastaaPoista
    2. Tytti: Vaihtelu tuntuu virkistävän!

      VastaaPoista