23 toukokuuta, 2011

RAVINTOLAPÄIVÄ OSA 4: GRANDE FINALE


Ravintola Vanha Suola on nyt koettu. Aika moni sukulainen ja kaveri kysyi eilen miten meni. Tässä pieni yhteenveto vastauksistani: Ilta oli täysi suksee ja kokemuksena Ravintolapäivänä järjestetty oma "ravintola" oli aivan mahtava. Jännitys oli etukäteen aika kova, mutta niin oli ollut kuulemma vieraillakin. Ruoat onnistuivat suunnitellun mukaisesti, nappiin siis. Ja mikä tärkeintä, juttua riitti ja vieraat viihtyivät.

Tai niin ainakin voisi päätellä vieraiden kommenteista. (Sori kaikki non-facebookkaajat.)


Palstatilaa kun saatiin viime perjantain NYT-liitteen lisäksi myös Kauppalehdessä, olisi tulijoita pöytämme ääreen ollut aika runsaasti. Kaikki eivät kumminkaan mahtuneet, vaan jakkaramäärä oli rajattu tiukasti kahdeksaantoista. Parit vieraat tunsimme jo etukäteen, mutta suuri enemmistö osallistujista oli meille ventovieraita.


Mitä tulee itse Ravintolapäivään, olen rehellisesti sanottuna ihmeissäni, että niin harva oli tarttunut ideaan järkätä jotain omassa himassaan. Ymmärrän toki ettei jokaiseen kotiin saa rakennettua pitkää pöytää 18 hengelle, mutta miksei vähän pienemmälle kokoonpanolle? Nyt voin kuitenkin kokemuksen syvällä rintaäänellä suositella tätä konseptina muillekin, mikäli Ravintolapäivä elokuussa saa jatkoa, kuten on huhut kertoneet.
Entä me? Ehkä pöytä katetaan uusiksi pimeänä elokuisena iltana. We'll see!

Illan ajan oli keittiössä sen verran kova meno, ettei itse annoksista ehditty/muistettu ottaa kovinkaan montaa kuvaa. Homma eteni kutakuinkin näin:

Icebreakerina vieraiden saapuessa tarjottiin kuohuvaa. Homma lähti käyntiin yllättävän sujuvasti. Useampikin tulija kertoi jälkeenpäin olettaneensa muiden vieraiden olevan meille ennestään tuttuja, fiilis kun oli heti alkuun tosi rento.

Aikansa minglailtuaan pyydettiin jengi siirtymään pöytään.

 Pöydässä odotti kolmea sorttia homemade leipää: ranskalaista maalaisleipää, brunkanin pitkäleipää ja hapanta ruisleipää.

Sekä kidesuolavoita, artisokkatahnaa ja tapenadea.

Ekan ruokalajin, parsakeiton, kanssa oli tarjolla parmesankeksit.

Sopan jälkeen pöytään kiikutettiin minihampurilainen ja jättiranu.

Seuraava ruokalaji, lohipastrami & wasabisoosi, taisi olla illan hitti. 

Pääruoaksi tarjoiltiin tooosi pitkään hautunutta ragùa. (Ensimmäiselle kotimaiselle käännettynä: italialaista tomaattista lihakastiketta ja spagua.) Kuvaa ei sitten löydykään.

Jälkkärinä oli sitruunasabayontarteletti, jonka kanssa lautasella oli pieni vaniljajädekuutio, lakukastiketta ja minttua.

Seuraavan marssijärjestyksessä oli kaffet ja kumpp.

Ja kahvin kanssa pakolliset pikkumakeat, cookiepopsit.

 
Tiskihommeleita oli riittämiin. 

Ravintola Vanha Suola kiittää ja kuittaa.
Kiitos Ravintolapäivälle alkusysäyksestä ja erityiskiitos kauniille & rohkeille vieraillemme!!!

P.s. Kiitos miljoonasti kuvista Juho ja erityisesti Aino! 

FIN-ENG:
Ravintolapäivä, The Restaurant Day, was last Saturday. Ancient ex-boyfriend and I set up a restaurant at his and his fiancée's beautiful home in Kruununhaka, Helsinki. The guerrilla dining experience was a total succes. We had set up a table for 18 strangers and managed to pull of the five course menu as planned.  

11 kommenttia:

 1. Kiva idea tämä ravintolapäivä :) Ruuat ovat olleet herkullisia ja upeita.

  VastaaPoista
 2. mä kyllä sinänsä ymmärrän miksei ihmiset tehnyt enempää näitä omassakodissarafloja.. noi vapaat helpot parin yksinkertasen jutun raflat oli tosi kivoja koska niitä pysty vetämään monta päivän ainana läpi. sitte seuraavalla kerralla yritän jotain sellasta itekin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Annika, Yaelian, Anna ja Nelle!

  Aleksi: Meidänkin vieraista oli osa jo osallistuneet muihin Ravintolapäivän rientoihin. Yksillä oli jopa ollut oma kahvila aamupäivän ajan, toiset ottivat aperot mimosabaarissa ja kolmannet puolestaan saapuivat meille kuohari-riksakyydillä. Eli eivät ne mun mielestä mitenkään toisiaan poissulkevia ideoita ole. Mut joo, ens kerralla sitten aleksin voikkaribaari jossain päin tsadia?!

  VastaaPoista
 4. joo ei varmaan olekaan.. se matun riksa ois pitänyt kyllä nähdä..

  VastaaPoista
 5. oman jutun kasaamisessa ongelmana oli ja tulisi olemaan leivän teko.. jos tekee 30 leipää ja koska omaan uuniin mahtuu kolme kerrallaan niin pelkkään paistoon menisi viisi tuntia. leipomo meiningissä koko leivonnan(paistoineeen kaikkineen) tekisi alusta loppuun parissa tunnissa. huuh :)

  VastaaPoista
 6. Mä kanssa samaa laskeskelin kun mietin eri ideoita Ravintelipäivään. Mut jos sei olis haastavaa, ei siinä olis mitään kivaa... Naapurin uuni käyttöön myös :)

  VastaaPoista
 7. Voi hitsi miten kivan näköistä!! :)
  Kiinnostaisi tietää, onko kaikki astiat teidän vai lainasitteko jotain jostain? :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anu, oltiin itsekin sangen tyytyväisiä!
  Molempien omia astioita oli käytössä runsain määrin ja lisäksi saatiin lainaksi lisälaseja ja -lautasia.

  VastaaPoista