09 kesäkuuta, 2011

BABY & BABYSHOWER-CUPCAKET


Kun Oiva oli syntynyt, jengi kyseli ihmeissään, että kuinka kummassa aikani riittää leipomiseen ja vielä bloginkin pitämiseen. Kiitos hyvin. Vastasyntynythän nukkuu kaiket päivät. Ja muutaman kuukauden ikäinen diggaa heilua sitterissä äidin touhutessa vieressä. Ja vielä vähän vanhempi rakastaa makoilla keittiön lattialla kauhoja ja vispilöitä syömässä.

Koitti kuitenkin aika Oivan lähteä omatoimisesti liikkeelle ja siihen se ajan riittäminen sitten loppuikin. Nyt pystyy tehokkaasti toimimaan keittiössä vain sen ajan, kun Oiva on päiväunilla. Muun ajan tuo tuholainen hajoittaa Allin legorakennelmia, repii Elsaa tukasta, tekee pikkusilppua isänsä Surfereista ja yrittää hajoittaa johdosta vetämällä kaikki äitinsä lempilamput. Muun muassa.

Viime viikolla tein tuttuni babyshowereihin 30 suklaa-cupcakea. Oiva ei ollut tuolloin päiväunilla. 11 kiloa käsivarrella tartuin siis toimeen ja ihan hyvin sujui taikinan teko lisäpainollakin. Kun oli kakkusten kuorruttamisen aika (homma, johon siis tarvitaan kaksi kättä), kiikutin Oivan omaan huoneeseensa ja juoksin takaisin keittiöön. Ehdin kuorruttaa aina neljä cupcakea kerralla, ennen kuin O oli kontannut takaisin keittiöön pahantekoon. Sitten siirsin Oivan taas omaan huoneen lattialle ja kiiruhdin pursotuspussin luo.


En muuten suosittele paljoa monimutkaisempia reseptejä vauva sylissä kokeiltavaksi.
Nimim. Vatkannut sabayonia vesihauteessa 20 minuuttia yhdellä kädellä

Onneks on kesä!

FIN-ENG:
Oiva used to be an easy baby to bake with. But those days seem to be gone. Now it's all about doing stuff that isn't aloud. The other option is to bake with the 11 kilo mischief-maker in the arms. That's how I made the 30 cupcakes for a friend's babyshower.

5 kommenttia:

 1. Hehe, olisin itse voinut kirjoittaa tuon tekstin. ;) Yksivuotiaan kanssa ei todellakaan ole helppo leipoa... mutta kyllä, onneksi on kesä, ja kesään mennessä toivotaan että krittisin vaihe on ohi. :)

  VastaaPoista
 2. KIITOS vielä kerran! Ne oli ihania!

  t.Stine (en pääse jostain syystä kirjautumaan)

  VastaaPoista
 3. Mistä toi kuljetussysteemi on?

  Johanna

  VastaaPoista
 4. Tove: Ja yhdessä hujauksessa onkin keittiössä kolmas pikkuapuri!

  Lada: O on sopusuhtainen. Mut ehkä vähän ikäisiään isompi. Onneks noi meijän suvun jättiläisgeenit rajoittuu vaan vauva-aikaan.

  Stine: Hauska kuulla että maistuivat!

  Johanna: Muistini mukaan ostin kuljetuslootan Confetista (http://www.confetti.fi/), mutta moni muukin kakkutarvikelafka myy samaa. On aika hyvä keksintö.

  VastaaPoista