29 heinäkuuta, 2011

ALEKSIN TRENDIKKÄÄMPI ROUHELEIPÄ


Alkuviikosta käytiin himassa kääntymässä ja postikasan pohjalta löytyi elokuun Trendi. Viva ciabatta -blogin Aleksi fiittasi lehden leipäjutussa. Hyvä oli ohje. Ja asiaa juttu muutenkin. Long live bread! Long live carbohydrates!

Aleksin ohjeen mukaaan leipomani leivän lisäksi kävin myös kaupan leipähyllyllä. Alli nimittäin kysyi, josko meillä joskus voisi olla ihan tavallista kaupan paahtoleipää ja pitihän lapsen harras toive toki toteuttaa. Viime alkusyksystä lähtien on kaikki meillä kotona syöty leipä ollut itse tehtyä. En ole mitenkään piukasti päättänyt olla ostamatta kaupan leipää, mutta omaa on vaan tullut leivottua aika reippaasti. Nyt lapsiraukka sai kuitenkin paahtoleipänsä.

Alla alkuperäinen ohje tuplana, tykkäsin tehdä leipäni isona.

ALEKSIN TRENDIKKÄÄMPI ROUHELEIPÄ

350g vettä
180g hiivaleipäjauhoja
80g ruisrouhetta
40g riihiruisjauhoja (tai tavallisia jos ei löydy riihi)
20g seesaminsiemeniä
20g pellavansiemeniä
10g fariinisokeria
6g mämmimallasta
6g hiivaa
+
200g hiivaleipäjauhoja
10g suolaa
  1. Sekoita ensimmäiset aineet yhteen ja anna muhia pari tuntia liinan alla.
  2. Lisää loput jauhot ja suola ja vaivaa hitaalla pari minuuttia ja nopeammalla neljä.
  3. Anna taikinan levätä puolitoista tuntia öljytyssä astiassa.
  4. Muotoile leiväksi ja anna nousta 45 minuuttia.
  5. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  6. Työnnä leipä uuniin ja laske lämpötila 225°C:een. Paista n. 25-30 min.
  7. Jäähdytä ritilällä.

FIN-ENG:
Last week we had a pit stop at home and I baked a bread. The recipe was from the newest Trendi magazine. Viva ciabatta blogger Aleksi was interviewed for the bread article and gave also a couple recipes.

2 kommenttia:

  1. Leipä on muuten yks tulevan sesongin isoimmista trendeistä! Et tää sun blogi on kyl tosi ajankohtainen.

    t. Viisas tietäjä

    VastaaPoista
  2. Viisas tietäjä: Ajankohtainen bloginen

    VastaaPoista