09 elokuuta, 2011

KUNINGATARPIIRAKKA


Viime lauantaina oltiin eka menossa koko perheen kanssa Skidit Festereille, sen jälkeen koko perheen kanssa ystäväni synttäripiknikille.


Vesisade alkoi kun saavuttiin Skidit Festereille ja päättyi kutakuinkin silloin, kun lähdettiin kavereidemme kotiin siirretyltä piknikiltä, koska lapsemme eivät osanneet käyttäytyä. Tai osasivat osasivat, mutta 6,5 lasta ja tuplasti enemmän aikuisia kodissa, jonka design ei ole ehkä se lapsiystävällisin, oli vaan liikaa.


Piknikkiä varten olin leiponut synttärikuningattaren kunniaksi kuningatarpiirakan, jota ei ehditty edes maistamaan. Eikä ottamaan kuvaa.

Sunnuntaina siirryttiin jatkamaan ikuiselta tuntuvaa lomaamme kotona vietetyn viikon jälkeen vaihteeksi maalle. Hain metsästä uudet marjat ja leivoin samaisen mantelimassalla höystetyn piirakan. Hyvääää... Mutta se lauantain piirakka oli kyllä nätimpi, vattuja oli enemmän. Vattupuska oli kuitenkin jo aika tyhjänä, joten paikkasin tilannetta ekstramustikoilla.


KUNINGATARPIIRAKKA
22cm vuokaan

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
125g voita
1 keltuainen
n. 1 rkl vettä

Täyte:
125g mantelimassaa
3 kananmunaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
1,5 dl mustikoita
1,5 dl vattuja
 1. Nypi jauhot, sokeri ja voi sekaisin.
 2. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita kiinteäksi taikinaksi.
 3. Painele taikina vuoa pohjalle ja pistele siihen reikiä haarukalla.
 4. Raasta mantelimassa ja sekoita se kananmunien, tuorejuuston, ranskankerman ja sokerin kanssa tasaiseksi.
 5. Kaada täyte pohjan päälle.
 6. Ripottele marjat täytteen päälle.
 7. Paista piirakkaa 200°C:ssa uunin alatasolla n. 40-45 min.

FIN-ENG:
On Saturday the damn rain first ruined our visit to a kids' festival happening and then the birthday picnic of a good friend. Didn't even get to taste the raspberry & blueberry pie I baked for the picnic. But now, back at the country house, I ran into the woods to pick up new berries and re-baked the same pie. The combination of raspberries and blueberries is by the way called kuningatar, queen, in Finland. Don't ask me why.

  2 kommenttia:

  1. meidän piti mennä aamupalalle siltaseen lauantaina mutta siellä olikin tuo festarihomma.. sunnuntaina sitte piti mennä jokusen blogistin kanssa tonne solar kitcheniinkin mutta satoi ja sitte päästiin vaan pasificon aamulle.. aina ei onnistu :)

   ja komea piiras

   VastaaPoista
  2. aleksi: hah, ei nähtävästi mee hommat suunnitellun mukaisesti muillakaan aina :) piiras kiittää.

   VastaaPoista