31 elokuuta, 2011

POLTERGEIST TALLINNASSA


Sununtaina suuntasin taas merelle. Nimittäin viettämään kaikkein vanhimman ystäväni polttariviikonloppua Tallinnaan. Eteläisessä naapurimaassamme polttareiden järkkääminen ei ehkä kuulosta kovin omaperäiseltä idealta, mutta onneksi kaasot olivat järkänneet suht isolle poppoollemme hyvät ohjelmat.


Lindaliinin bussimatkalta tuntuvan katamaraanikyydin päätyttyä droppasimme kamat hotellille ja jatkoimme suoraan ekaan kohteeseemme, suklaakurssille. Kalevin, joka on kai jonkin sortin paikallinen Fazer, myymälän yläkerrassa kuunneltiin ensin faktoja suklaasta ja sitten väkerrettiin itse muutamia mukavan helppoja makeisia.


Temperoinnin joudun opettelemaan ihan omin päin, tässä workshopissa mutkat vedettiin suoriksi.


Se yksi, jota ei ehditty tekemään, vaan saatiin valmiina mukaan, oli maultaan paras. Mutta ohjeet on onneksi olemassa.


Hienolta pallurat kuitenkin rasiassaan näyttivät.


Puistossa nautitun pizza- & pussikaljalounaan jälkeen palattiin taas hotellille ja tsekattiin itsemme sisään. Swissôtelin 23. kerroksen huone oli ihan kiva.


Näkymä oli tosi kiva.


Vietettyämme ensin parituntisen naapurihotlan privaattisaunassa, laitoimme itsemme näteiksi ja siirryimme dinnerille La Bottegaan, italialaiseen trattoriaan vanhassa kaupungissa.Miljöö oli jotenkin symppis. Ruudulliset pöytäliinat ja tummat viinihyllyt lattiasta kattoon.


Ravintola oli onnistunut hävittämään osan tilauksistamme, joten alku oli vähän hässäkkä. Ruuat kuitenkin saatiin lopulta pöytään. Suurin osa oli parista tarjotusta vaihtoehdosta päätyneet ottamaan alkuun antipasti-lautasen, myös minä. Lautasella ei todellakaan ollut mitään uutta eikä yllättävää, mutta annos oli oikein hyvä. Varsinkin kun hintaa taisi vielä olla jopa järkyttävät 7-8 €.


Kokonaisena grillattu meriahven sideorder-pottuineen oli ihan ok kokonaisuus myös.


Jälkkäriksi olin jo tilaamassa pallon kiivisorbettia, kun tarjoilijan suosituksesta otinkin listalla olleen "passionfruit creamin". Olisi vaan pitänyt luottaa omaan fiilikseen. Passionhedelmämössö oli aika kamalaa.


Mutta silti. Silti voisin hyvin mennä ravintolaan uudemmankin kerran, kun saisi valita koko listan vaihtoehdoista juuri ne omani, eikä vaan isolle ryhmällemme tarjotusta muutamasta vaihtoehdosta.

La Bottegan jälkeen painuttiin ööklubiin, josta poistuin ensimmäisessä aallossa hieman yhden jälkeen. Pari edellistä yötä oli mennyt flunssaisten lasten kanssa kukkumiseen, joten himoitsemani hotellisänky kutsui.


FIN-ENG:
The bachelorette party weekend of my oldest friend took place in Tallinn. First we became chocolate masters for a couple of hours, then had a pizza lunch in a park, sparkling wine at a private sauna on 30th floor and then dinner at La Bottega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti