21 elokuuta, 2011

RAPUPÖYDÄN BAKED ALASKA


Lauantaina jaettiin lapsukaiset isovanhemmille ja katettiin pöytä rapukuosiin.


Alkupaloiksi laitettiin kantarelliä leivälle ja lohitartaria kurkulle.


Sitten tuli vieraat ja avattiin kuohuvat.


Onneksi isäntä ei ollut yli- eikä alipukeutunut vieraisiin nähden.


Rapupöydässä viihdyttiin aika tosi pitkään.



 Rapujen tultua syödyksi ja akvaviittien juoduksi, oli aika jälkkärin.


Baked Alaska. Uunijäätelö suomeksi. Hitto oli hyvää.

BAKED ALASKA

1 kakkupohja, tee itse tai osta valmis
2 l jäätelöä maun mukkaan (omani oli Valion suklaa-nougat)

Marenki:
4 valkuaista
2,5 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
  1. Vuoraa vähän yli 2 litran vetoinen pakkasen kestävä kulho kelmulla. 
  2. Palastele jäätelö ja anna sen pehmetä pieni hetki. Painele jädepalat lusikan avulla tiiviisti kulhoon.
  3. Laita kakkupohja päälimmäiseksi ja kulho takaisin pakkaseen.
  4. Ennen tarjoilua valmista marenki: Sekoita ainekset ja vatkaa kiiltäväksi ja kovaksi vaahdoksi.
  5. Kumoa jäätelökakku tarjoiluvadille ja kuorruta kauttaaltaan marengilla.
  6. Polta kaasupolttimella pintaan kaunis väri. Tai jos ei ole kaasupoltinta sopivasti käsillä, työnnä 250°C uuniin n. viideksi minuutiksi. Jos käytät uunia, pidä huoli että tarjoiluastiasi uuninkestävä.

FIN-ENG:
First some chanterelles & salmon tartar, then crayfish & akvavit. And only then my Baked Alaska.

6 kommenttia:

  1. Baked Alaska näyttää taivaalliselta! En olekaan vuosikausiin tehnyt uunijäätelöä, joten tuota täytyy testata.

    VastaaPoista
  2. pakko kokeilla joku päivä! näyttää aivan mahtavalta!

    VastaaPoista
  3. hahhhahahhah micco ja zuho niiiin soittivat aamulla ja sopivat mitä laittaa päälle.

    VastaaPoista
  4. Anna: Ja mä olin aina vaan unelmoinu uunijäätelöstä, ekaa kertaa tein!

    Kerttu: Vieläpä ah niin helppoa ja nopeeta.

    Lada: Meil oli kato vähän tiukempi dresscode. (Ansse kysy Mikolta tänään foton nähdessään, et "oliks teil joku esitys?")

    VastaaPoista
  5. ei soiteltu aamulla, se oli vain sellainen inversio. kiitos vielä formulat.

    VastaaPoista
  6. Tein uunijäätelöä joskus 16-vuotiaana Pirkka-lehden reseptillä. :)

    VastaaPoista