02 elokuuta, 2011

SÄRKÄNNIEMI 2011


Seuraava lomakohteemme oli Särkänniemi, jo jokakesäiseksi muodostunut traditio. Omasta mielestäni, ainakin pikkulasten kanssa hurvitellessa, pesee Särkänniemi Lintsin mennen tullen. Laitteita, joihin noin metrin pituiset pääsevät, on enemmän ja sen lisäksi kaikkea muuta viihdyttävää, kuten lasten eläintarha ja akvaario. Ja planetaario, Näsinneula sekä tietenkin delfinaario. Ainakin niille, jotka eivät ole The Cove -leffaa vielä nähneet...

Tukkijoki on perheen suosikkilaite. Perheen lasten suosikkilaite.

Viikinkilaiva tais olla sittenkin vähän liian jännä. Vai?

Tytöt söi elämänsä ekaa hattaraa. Minä ekaa ehkä 20 vuoteen.
Aika kamalaa.


Ja kun viime aikoina on tullut jaettua lisäpisteitä niin kovin, pitäähän Särkänniemenkin osansa saada. Perinteiset maggaraperunat, hodarit & co. ovat aika hyvin edustettuina huvipuistojen, tai oikeastaan lähes minkä tahansa kesärientojen yhteydessä, usein ainoana mahdollisena saatavilla olevana nopeana ja helppona ravintona. Tämän ankean pikaruokatarjonnan keskellä pointsit siis tästä kioskisesta, jossa oli tarjolla erilaisia täytettyjä leipiä ja salaatteja. Valitettavasti törmäsimme kojuun vasta hodarit mahassa.
Jatkolisäpisteet tulee jäätelökiskalla bongatusta Armas-perheen kyytönmaitojätskistä.


Pitkän päivän jälkeen painuttiin hotellille ja helpoimman kaavan kautta syömään, eli hotellin ravintolaan. Arvostan sitä, että kesällä, kun lapsiperheet joka tapauksessa täyttävät hotellin, panostaa hotelli meluavien ja sotkevien lapsivieraidensa viihtymiseen. Hotelliketjun kesäslogankin näytti olevan "Kun lapset saavat olla lapsia, aikuiset voivat olla aikuisia." Ja näinhän se on: Kun ipanat viihtyvät, viihtyvät yös ipanoiden vanhemmat. Tytöt nauttivat, kun saivat taas koota omat pikku salaattilautasensa sekä tuunata jälkkäriannoksensa ja syötyään siirtyä leikkihuoneeseen.

Kun joku vielä keksii, millä voisi viihdyttää +/- 1 vuoden ikäistä lasta sen aikaa, että vanhemmat voisivat pikapikaa syödä yhden ruokalajin, se vasta potin räjäyttääkin.


FIN-ENG:
The traditional trip to Tampere, and amusement park Särkänniemi with its cottoncandy and fierce rides, is now behind us. I'd love to see someone figure out a way to get approximately one year old children to enjoy themselves, while having dinner in a restaurant. Even for a little while?


3 kommenttia:

 1. Aivan ihania leipomuksia olet tehnyt! :) Eksyin tänne etsiessäni ohjetta Macaronseihin, ja sinä olit tehnyt mainion ohjeen niihin. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä saattaa vanhemmat ehtiä hotkimaan ravintolaruoat, kun lapselle antaa tuttipullon käteen. Muutoin ei enää 1,5-vee saa tuttipulloa, mutta ravintolakäynneillä sorrutaan...

  VastaaPoista
 3. Eltsik: Hyvä jos ohjeista oli hyötyä!

  Laura: Meilläkin viihdytys pöydässä perustuu siihen, että annetaan jotain käteen, kunnes siihen kyllästyttyään lapsi viskaa sen lattialle. Esineestä riippuen riittää mielenkiintoa sen tutkimiseen n. 30sek-2min. Kyllä siinä taas pari haarukallista ehtii suuhunsa saada!

  VastaaPoista