30 syyskuuta, 2011

HASSELHOFF - MAKUPARIEN ÄITI


Paulig järkkäsi Makuparit-kilpailun ja pakko oli osallistua. Koska tahdon voittaa. Mielestäni omani on paras.
Tietysti se on kilpailuleivonnaisista ainoa, jota olen maistanut, mutta voin vannoa että se on järjettömän hyvää. Ja perfect match makuparinsa kanssa.


Haluan voittaa, koska niin kovin mielelläni hylkäisin lapseni ja lennähtäisin armaan aviomieheni kanssa Köpikseen ja illallistamaan Nomaan. Olisin juuri sen tarpeessa.


No mutta siis, näin se homma eteni: Kutsu kävi ja ilmoittauduin saman tein. Joitain päiviä myöhemmin hain postista, espoolaisittain asiamiespostista, Pauligin postittaman pikku näytepakkauksen. Eli pussillinen jok'ikistä Pauligin erikoiskahvia: useampaa sorttia espressoa, alkuperämaakahvit ja parisienia.


Pauligin paahtamolle tuli kutsu, yllättäen kahviaiheiseen tilaisuuteen, jossa olisi päässyt osallistumaan myös cuppingiin, eli kahvitastingiin. Jouduin osanottoni kuitenkin passaamaan, kun piti keitellä kahveja Oivan synttärivieraille. Tyydyin siis maistelemaan sumppeja ihan oma-aloitteisesti. Enkä maistelussani kovin pitkälle edes päässyt, kun tiesin mille kahville aion sen täydellisen Makuparin luoda.


Luomulaatuinen Colombia-alkuperämaakahvi pähkinävivahteineen sai astua parrasvaloon. Makupari made in heaven oli saatava aikaiseksi.


Kahvin kanssa on pakko olla jotain suklaista. Muuten siinä ei ole mitään järkeä.


Ja hyvän ruoan jälkeinen pienenpieni makeanhimo ei taltu pelkällä karvaalla tummalla suklaalla, vaan mukana on oltava sopiva määrä makeutta.


Suklaapatukkavalmistajat kautta aikain ovat sen jo todenneet, että tumman suklaan ja pehmeän karamellin täydelliseen liittoon sopiva kolmas pyörä on pähkinä.


Ja näin syntyi Hasselhoff.

Tartelettipohjan taikinassa on mukana jauhettua hasselpähkinää. Esipaistetun pohjan päälle kipataan kerros fleur de selillä maustettua karamellitäytettä, joka aromikkuuden lisäämiseksi keitetään ruokosokerista. Täytteiden väliin ripotellaan jälleen hasselpähkinää, tällä kertaa rouheena. Päälle valutetaan tummasta suklaasta valmistettu ganachetäyte.


NYT KAIKKI PERHANA VIEKÖÖN ÄÄNESTÄMÄÄN (MUA), TÄSSÄ LINKKI ELÄMÄN HELPOTTAMISEKSI: 
http://makuparit.pauligcafe.fi/25/hasselhoff

(Ääni kirjautuu vain "tykkäämällä", Chez Dominique -skabaan osallistut jättämällä sähköpostiosoitteen. Kiva, mun äiti ei voi äänestää.)

Mutta muistakaa kaikki pikku kotikokit:


Ja heikkoja jäitä. Sitten kun se aika koittaa.


FIN-ENG:
Hey all you millions of my blog fans abroad: It's your chance to make a difference! Vote for me here. I promise I'll toast for you when having dinner at Noma in Copenhagen. If I win.

26 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat Jonna! Tosin mitä mä täällä muita käyn kehumassa, kun itseähän tässä pitäisi vaan mainostaa.

    VastaaPoista
  2. Anna: Kiittikiitti! Täällä on muuten joku kilpailu, jos haluat osallistua: http://makuparit.pauligcafe.fi/25/hasselhoff (Hah, kaikki keinot sallittu...)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kakkoselta vaikuttavat nuo Hasselhoffisi (siis omien konvehtieni jälkeen tietty), ainakin herkummilta kuin esikuvansa David!

    VastaaPoista
  4. Äänestetty on! Jo kauniiden kuvien vuoksi sinun pitäisi voittaa. :)

    VastaaPoista
  5. Riikka: Useampia saa kyllä äänestää! Äänestä sä eka mun, nimi mä äänestän sit sen jälkeen sun. (Kuten todettu, hah, kaikki keinot sallittu!) Onnea taistoon!

    Tove: Esimerkillistä toimintaa!!! Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Kävin kaikki läpi ja tämä kyllä oli suosikkini! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  7. Ja postaus on hauska.

    mut hei...mun äitini VOI äänestää... (mua!!!!) ;D

    VastaaPoista
  8. Yaelian: Kiitos!! Itse olen ehtinyt vasta puoliväliin kilpakumppaneihin tutustumisessa. Kovia on vastustajiakin.

    Nanna: Voiskohan sun äiti äänestää myös mua?!? Tasapuolisuuden nimissä...

    VastaaPoista
  9. Hei, pidän oikein paljon sinun kilpailureseptistä, en ole Fb:ssa enkä voi äänestää, mutta tästä yksi kilpailun ulkopuolinen ääni sinulle.

    VastaaPoista
  10. Voisula: Kiitos kovasti! Ihan tyhmää on ettei muulla tavalla voi äänestää.

    VastaaPoista
  11. eksyimpä tänne tänään ja taidan eksyä jatkossakin. leivoshulluna nuo kuvat saavat veden väkisinkin kielelle. ja aina on ihana saada uusia reseptejä. :)

    VastaaPoista
  12. K: Tervetuloa, tänne saa eksyä vaikka kerran tunnissa!! Kunhan on antanut äänensä Hasselhoffille...

    VastaaPoista
  13. Ihan vaan tiedoksi että kävin äänestämässä sua :)

    terv. ingrid

    VastaaPoista
  14. Olipas hyvää! Piti testata ohje saman tien :) Ihan yhtä vaikuttavaa lopputulosta en visuaalisesti saanut, mutta maku oli aivan loistava. Pitää vielä vähän harjoitella, mutta voi herkku mikä jälkkäri kaffen kera! Sait ääneni :)

    VastaaPoista
  15. Hanna: Maku on loppupeleissä kuitenkin se ratkaisevin tekijä. Kiitos äänestä!

    VastaaPoista
  16. Hei. Ajattelin kokeilla Hasselhoff reseptiäsi. En kuitenkaan omista tartalettivuokia, niin onnistuuko tällä ohjeella tehdä yksi iso Hasselhoff-piiras? Kuinka kauan yhtä isoa piirastaikinaa tulisi paistaa uunissa?

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: Tein Hasselhoffista kertaalleen torttu-version, täällä: http://jauhotsuussa.blogspot.com/2011/10/synttaritorttu.html (Eli 22 cm vuokaan riittää alkuperäisen ohjeen taikinamäärä puolitettuna, mutta täytteet 3/4 alkuperäisestä.) Onnea matkaan ja muista keittää karamellia tarpeeksi pitkään!

    VastaaPoista
  18. Niin ja siis pohjan paistoaika ihan sama.

    VastaaPoista
  19. Mulla on sellanen 28cm irtopohja piirasvuoka, niin siihen varmaan taikinaa menee about 3/4 alkuperäsestä ja täytteet alkuperäsen ohjeen mukaan..vai kannattaisko täytettä tehdä vähän enemmän?:)

    VastaaPoista
  20. Tekisin taikinan kokonaisena ja jättäisin sitä vaikka vähän käyttämättä, jos vaikuttaa turhan paksulta. Täytteiden määrät kertoisin esim. 1,2:lla.

    VastaaPoista
  21. Vasta nyt löysin blogisi (kiitos Blogistania!) ja ah, mitä ihanuuksia! Kiitos siis jo etukäteen (ainakin mustista silmänalusista jotka sain, kun en malttanut mennä nukkumaan kuolatessani reseptejä, mutta uskon, että voin jo kiittää myös ihanista herkuista, joita voin resepteilläsi valmistaa). Kondensoitumaito banoffeeta varten kiehuu..näistä Hasselhoffeista tuli mieleen, että kestävätkö jääkaappia tai pakastamista? Tarttis löytää sellasta pientä suklaista tarjottavaa, jonka voisi tehdä jo edellisenä päivänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Kiva jos blogi aiheuttaa myös muille kuin itselleni mustia silmänalusia ;) Hasselhoffia en ole koskaan työntänyt pakkaseen, mutta jääkaapissa säilyy hyvänä useampia päiviä. Mun mielestä itseasiassa monet makeat ovat parempia vähän kylmässä vetäydyttyään.

      Poista
    2. Nyt syön juuri pakastettua Hasselhoffia. Maku on oikein oiva, kuppi ehkä vähän kosteampi/pehmeämpi kuin tuoreena tarjottaessa, suklaakerros myös ehkä vähän pehmeämpi. Eniten häiritsee kosteus joka on jäänyt/noussut suklaan pinnalle läikkinä. Tietenkin jos antais sulatuksen jälkeen "kuivahtaa", niin ehkä kuppi kuivuisi ja läikät häviäisi..en tiedä?!? Kokeilen myöhemmin, koska nyt tuo on jo melkein syöty..tai ehkä jos jääkaapissa sulattaisi..nyt otin nimittäin huoneenlämpöön suoraan. Näitä on vielä pakkasessa, joten seuraavan kerran, kun himo iskee sulattelen eri tavalla :) Ihan ookoo tämäkin on, mutta juhliin en kyllä lähtisi pakastamaan, kun kerta tosiaan säilyvät oikein hyvinä jääkaapissa parikin päivää..

      Poista
    3. Hellempi versio kaiken syötävän sulattamiseen olisi just toi mainitsemasi jääkaappisulatus. Mutta aina ei vaan ole aikaa. Kuten makeanhimon iskiessä.. Sentään et joutunut mikrossa sulattamaan :)

      Kiitos testaamisesta!!

      Poista