28 syyskuuta, 2011

KANTARELLI-PIPARJUURIPIIRAS


Anoppini taitaa olla supernainen. Sen lisäksi, että hän on aina valmis auttamaan kun on kyse lastenhoidollisista asioista, pitää hän myös perheemme sienestyksestä huolta toimittamalla sienet aina minigrip-vaiheeseen asti pakattuina suoraan pakastimeemme.

Ja kun vielä on kyse sienistä vähän laajemalla skaalalla: Ei pelkkiä suppiksia ja kantarelleja, vaan myös esim. kehnäsieniä, leppärouskuja, haperoita ja lampaankääpiä. Sekä tietenkin sekatattipussukat ja herkkutattipussukat eroteltuina.

Viime viikolla tyttöjä ulkoiluttamaan tullessaan toi hän mukanaan tuoreita kantarelleja ja suppilovehveroita. Vaikka sienet oli, tietysti, valmiiksi putsattu, sain niitä pilkkoessani jonkin sortin sienimetsäfiiliksen. Huijauksen makua toki, mutta silti mieluummin näin, kuin metsään meneminen ääreistrasittavan 1vee Oivan kanssa, joka tällä hetkellä pistää kaiken vastaan tulevan suoraan suuhunsa, sen kummempia kyselemättä.

KANTARELLI-PIPARJUURIPIIRAS

1x Suolainen piirakkapohja

n. 500g kantarelleja
1 sipuli
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(voita)

1,5 prk (à 125g) Cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
(ruohosipulia)
 1. Kuullota pieneksi hakattu sipuli voissa.
 2. Lisää pilkotut kantarellit ja paista miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet.
 3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
 4. Kippaa sieniseos piirakkavuokaan pohjan päälle.
 5. Sekoita huolella keskenään Cantadou, kerma, munat ja suola.
 6. Kaada seos sienitäytteen päälle vuokaan.
 7. Ripottele halutessasi pinnalle vielä ruohosipulisilppua.
 8. Paista 225°C:ssa alatasolla n. 30 min.

Sienipiirakan tekoon yhdeltä hengeltä menee suunnilleen sama aika kuin eläintarhan rakentamiseen kahdelta hengeltä. Ne kaksi henkeä on kyllä aika paljon matalampia kuin se yksi henki.


FIN-ENG:
My mother-in-law must be a superwoman. Not only does she take care of her grand kids when ever babysitting is needed, but also she makes sure, that we have at least seven different forest mushrooms ready to use in our fridge. This time she brought fresh chanterelles, of which I baked a pie.


1 kommentti:

 1. Mä haaveilen myös sienipiirakasta...tuossa yksi ilta olin jo kovasti tekemässä, mutta sitten piirakka vaihtuikin suppispitsaksi. Ei ollut kyllä huono sekään. Aika makee eläintarha.

  VastaaPoista