26 syyskuuta, 2011

MATTOLAITURI


Sekä avio- että lankomies Ranskan auringon alla ja serkuksista kaikki yli kaksivuotiaat isovanhempien hellissä huomissa. Päätimme siis siskoni kanssa leikkiä helposti kaupungilla lapsensa kanssa suhaavia yksilapsisia äitejä. Vauvelit matkaan ja paikkaamaan aukkoa sivistyksessä: sunnuntaikaffet Mattolaiturilla.


Kaivarin rantaan täydellinen lisä. Perinteisen Ursulan, kioskimaisen Mutterin (ei varmaan ole kipsan oikea nimi) ja ankeaksi näyttäytymispaikaksi muodostuneen Caruselin naapurustoon.


Rakennus kaksine terasseineen, ilman mitään sisätiloja, on kyllä aika sään armoilla, mutta ehdottoman kaunis. Ja yksityiskohtia, kuten ihania lusikoita myöten mietitty. Joanna Laajisto pannut sisustusarkkitehtiparastaan.


Suht myöhäisillä aukioloajoilla (edelleen 22 asti auki ke, pe & la) ja laajalla viinilistalla haetaan selkeästi vähän muunkin tyyppistä kävijää kuin sunnuntaireippailukahvittelijoita.


Alaterassi on fiilikseltään terassikahvila. Yläterassin sohvilla olisin kernaasti halunnut ehtiä kesällä tyhjentämään pullollisen jotain kuplivaa hyvässä seurassa. Saa nähdä, miten paikka on auki horisontissa häämöttävällä syys- ja talvikaudella. Josko pääsen yläterassille nauttimaan kupillisen jotain höyryävää vai sulkeeko paikka ovensa kylmäksi kaudeksi kokonaan? Don't know.


Terassista viis, pikkujätkiä ei huvittanut ihan kauhean kauaa istua aloillaan.


Pikkutapasten ja Kakkugallerian makeiden lisäksi tarjolla on erilaisia leipiä. Näin sunnuntaina leivät näyttivät valitettavasti hieman lauantaisilta, mutta nälkä voitti ja onneksi lopputulema oli hyvä. 7,50 €:n hinnalla ei herneenverson tarvitsisi tosiaan olla ihan noin nuutuneen oloista, mutta muuten oli schwarzwaldin kinkku rustic ciabatta hyvä.


 Hanna söi muhkeanoloisen brownien, mutten ehtinyt edes kysyä maistuiko se. Hanna, maistuiko se?Päivän asu. Mä en kestä.


FIN-ENG:
The husbands in southwestern France and all the older kids having quality time with grandparents. My sister and I, and the newest borns, enjoyed a nice afternoon coffee at Mattolaituri. The most stylish open air café with a seaview in Helsinki.

4 kommenttia:

 1. hhahahahhahah josset vielä tienny, niin tikkitakit on ny muodissa. tilasin omani asosilta viime viikolla. ei paljoa enää naurata...
  mä luulen, että tekis ihan hyvää jos joku teistä muuttais kalasatamaan.
  kunpa oisin ollut muu kaa naa!

  VastaaPoista
 2. Lada: Miksä muuten luulet mun pukevan poikani tikkitakkiin?! Onks sulla sit kans asuun kuuluva raitapipo? Ja ei tätä kommuunia niin vaan jätetä. Paitsi 11 päivän päästä, hihhii!!!

  VastaaPoista
 3. Se oli kinuskilla kuorrutettu. Se oli muhkea. Ja se maistui. Jos mä leipoisin, ni mä leipoisin just tollasia brownieseja sillon kun mä leiposin brownieseja.
  t. Hanna

  VastaaPoista
 4. Hanna: Jos sä leipoisit, ni mä oisin paavi. Eiku teithän sä viimevuonnakin sitä omenapiirakkaa siitä köksänkirjasta!

  VastaaPoista