06 syyskuuta, 2011

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPIIRAS


Oivan synttäreille leivoin tätä pellillisen. Ja olenpa leiponut aika monta kertaa aiemminkin. Veikkaisin, että joku muukin on saattanut leipoa, koska kyseinen ohje oli reseptini viime vuotisessa Me Naisten jutussa, jossa olin mukana.

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPIIRAS

Pohja:
200g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
1 tl suolaa
100g kylmää suolatonta voita
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä
(Huom. jos käytät muuta kuin suolatonta voita, vähennä suolan määrää)
  1. Sekoita jauhot ja suola.
  2. Nypi joukkoon kylmä voi.
  3. Lisää muna ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 min.
  5. Voitele vuoka ja vuoraa taikinalla. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
4 punajuurta
1 punasipuli
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
200g vuohenjuustoa
(pinnalle pinjansiemeniä)
  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä.
  4. Lisää timjami, suola ja pippuri ja anna jäähtyä.
  5. Jaa seos tasaisesti piiraspohjan päälle.
  6. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan.
  7. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi.
  8. Asettele siivut vuokaan ja ripottele pinjansiemenet päälimmäiseksi.
  9. Paista 200°C:ssa n. 30 min.

FIN-ENG:
Can't beat the beetroot & chèvre combination.

8 kommenttia:

  1. No niin. Ainekset olis mozzarellapiirakkaan mut nyt harkitsen jo uusintakäyntiä kauppaan... Ihanalta kuulostaa!

    VastaaPoista
  2. hei, uu miten ihanalta vaikuttaa tää ohje! tuplaatko ohjeen pellilliseen vai esim 2,5-kertaistat? kiitos jos kerkeät vastaa, pakko saada just tuollainen pulska pellillinen :)

    VastaaPoista
  3. Anonymous1: Kumpi voitti?

    Anonymous2: Ohjeen tuplaaminen riittää pellilliseen. Hassu sana tuo pellillinen muuten. Varsinkin kirjoitettuna.

    VastaaPoista
  4. Oi ihan mielettömän ihanan näköinen!

    VastaaPoista
  5. Satunnainen vierailija2. marraskuuta 2011 klo 18.37

    Kiitos loistavasta ohjeesta, Jopa "kasviskammoiset" pitivät.

    VastaaPoista
  6. Etsin juri minulle uutta suolaisen piirakan reseptiä ja tätä täytyy koittaa! Luuletko että piirakan voisi tehdä muuten valmiiksi edellisenä iltana ja ennen tarjoilua lämmittäessä vasta lisätä vuohenjuustot? Nehän varmaan sulavat aika nopeasti (?)
    Kiitos kommenteista!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Varmasti voi tehdä noinkin, eihän sen vuohenjuuston edes täydy mitenkään kokonaan välttämättä sulaa. Omasta mielestä piirakka on melkein parasta jääkaappikylmänä!

    VastaaPoista