13 lokakuuta, 2011

BERLIN, BERLIN ÜBER ALLES (PÄIVÄ 2)


Tokana päivänä startattiin alakerran laugenstanget mahassa matkamme työläin osuus: Tavoitteena oli löytää uudet farkut. Pikkusiskomme personal shopperimme avulla tavoite täyttyi jopa moninkertaisesti.


Kuten aiemminkin todettu, on Berliinin aasialaisruokatarjonta aika kohdallaan. Siispä lauantain lounas meni vähän samalla hengellä kuin perjantainenkin.


Ja myös Dudu sijaitsee Mittessä. Myös Rosenthalerplatzin kupeessa kuten perjantainen Transitkin.


Ruoka oli jälleen hyvää. Astetta raikkaampaa ja kevyemmän oloisempaa. Chiliä, korianteria ja sitä rataa. Aasialaista fuusiota, mutta pienellä lisätwistillä. Omassa jättikatkarapu-tempurasalaatissani oli myös guacamolea ja salsa rojaa. Ja se todella toimi.


Iltapäiväkuvio oli myös sama kuin edellisenä päivänä. Eli kevyt shoppauskierros vielä lounaan päälle, sitten kämpille ottamaan alkuiltaunet.


Illalla olikin sitten tarjolla jotain ihan muuta. Little Otik on Kreuzbergissä sijaitseva kahden newyorkilaisen perustama ravintola, jossa menu printataan vasta samana iltana juuri ennen avaamista, koska menu muuttuu jatkuvasti sen mukaan, mitä torilta tai esim. paikalliselta metsästäjältä saa raaka-aineeksi.


Sisustus oli simppeli, mutta jotenkin fiilis oli hyvin kotoisa. Samoin voisi kuvata myös ruokia. Annokset olivat hyvin krouvin näköisiä, mutta erinomaisen makuisia. Jäbien haastattelussa, jonka luin, kuvaa keittiömestari ruokaansa rustiikiksi eurooppalaiseksi. Ja sitä se todella oli, yksinkertaista, mutta hyvää.


Pääruuaksi muut söivät linssimuhennoksen kanssa tarjottuja peuranlihapullia, jotka kuulemma olivat parhaita lihapullia ever. Minä söin ihan järjettömän hyvää luomuankasta haudutettua ragouta. Kaikki listan lihat taisivat olla joko luomua tai riistaa. Ja omenapaistosjälkkäri oli ihan taivaallista. Taas lähdettiin jatkamaan iltaa niin kovin tyytyväisinä.


Hilpeääkin hilpeämmän karaoketaksimatkan jälkeen onnnistuimme nätisti hymyillen puhumaan itsemme listan ohi sisään uutuuttaan kiiltelevään Flamingoon. Klubi, tai baari, jossa vietettiin vasta avajaisviikonloppua. Jos edellisenä iltana Prince Charlesissa oli edustettuna nuorempaa trendikästä berliiniläistä, oli Flamingossa kiva katsella vähän vanhempaa trendikästä berliiniläistä ja nauttia pari (berliiniläisittäin) tyyristä drinksua.


Ja koska kello oli vasta ehkä kaksi, oli aika siirtyä Berghainiin, jonka pikkusiskomme vaati saada meille lempiklubinaan esitellä. Vanha voimalaitos, jossa jo useamman vuoden on majaansa pitänyt Euroopan klubbaajien klubien klubi. Auki viikonloppuisin vuorokauden ympäri, osa jengistä viettää siellä lähes koko viikonlopun. Ymmärtääkseni kovin suosittua on mennä yläkerran Panorama Bariin sunnuntaiaamuna ja viettää siellä, ilman kamalaa päivänvaloa, koko armas päivä.

Paikka oli ihan kreisi. Ulkona kiemurteli varmaan lähes tunnin mittainen jono. Pelottavan näköiset tatskatut poket seisovat ovella ja aivan mielivaltaisesti saattavat ilmoittaa kelle tahansa: "You're not getting in. We don't want you in." Kuten kävi edessämme kolmelle italialaistytölle. Berghainiin liittyvistä legendoista yksi onkin se, ettei kukaan voi olla varma sisäänpääsystään. Koskaan.

En ole sen tyyppinen partyanimal, että jaksaisin moista menoa, mutta täytyy sanoa, et toista tuhatta ihmistä vetävä elektronisen jumputuksen mekka oli kyllä näkemisen arvoinen.


FIN-ENG:
The Saturday we started by spending an hour in a fitting room. Our little sister personal shopper ran back and forth bringing us jeans in different sizes and colors and models. Lunch, asian again, we had in Dudu, Mitte again. Dinner in Little Otik, Kreuzberg. Both very very good. After dinner we felt very vip sipping sparkling at Flamingo. Then the youngest one of us took us to Berghain. The club of clubs, paradise on earth. If you're into tech house or detroit techno or minimal techno. Or something similar. Which I'm not.

4 kommenttia:

  1. Lada: Ai vienosti kuten kuvassa, vai ihan sillai kunnolla?

    VastaaPoista
  2. Me käytiin kans Dudussa. Kesällä sai istua terasiilla. Ai, että olikin ihanaa.

    VastaaPoista
  3. Anna: Joo se Dudun terassi oli kivan oloinen. En ole ikinä vielä ollut Berliinissä lämpimänä vuodenaikana. Olis varmaan tarjolla pari muutakin kivaa terassia!

    VastaaPoista