14 lokakuuta, 2011

BERLIN, BERLIN ÜBER ALLES (PÄIVÄ 3)


Sunnuntaiaamun laugenstangejen jälkeen oli vuorossa taidetta.


Hamburger Bahnhofilta sitä löytyy.


Paikallista nykytaiteen museota ei ehdi yhdessä päivässä ottaa haltuun, mutta näkemästämme olimme eniten vaikuttuneita itäsiiven yläkerran näyttelystä, jossa esiteltiin neljän taiteilijan työt, jotka olivat ehdokkaita voittamaan Preis der Nationalgalerie für junge Kunst -palkinnon. Joukossa oli eri tavoin erittäin vaikuttavaa videotaidetta.


Näimme talossa myös vähän erityyppistä videotaidetta.


Ihana nälkä saapui juuri sopivasti, taiderundimme päätyttyä. Meidän oli tarkoitus mennä syömään ravintola Tiniin, mutta olimme mokanneet aukioloaikojen suhteen, joten sopivasti sattui naapurista löytymään kiva pikku aasialaisravinteli Chan


Annokset eivät ihan vetäneet vertoja kahden edellisen päivän aasialaisille, mutta hyvää oli silti. Sijainti joen varrella Kreuzbergissä oli kuitenkin ympäristönä tosi symppis, joten siitä lisäpisteet.


Rapea ankkani oli todella rapeaa.


Chanilla, ja myös saman kadunvarren Tinillä, oli myös söpöt terassit, joissa uskoisin lämpimämpänä vuodenaikana voivani viihtyä tovin jos toisenkin.


Söimme reissullamme paljon ja hyvin. Minun, ja myös siskojeni mielestä täydelliseen kaupunkilomaan kuuluu ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa istuskelu. (Shoppailua unohtamatta.) Ja rennointa meno on silloin, kun kyseessä on kaupunki, jossa on jo useamman kerran käynyt ja voi ilman nähtävyyksienkatsomispaineita keskittyä siihen, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu parhaalta. Aivan mahtava loma. Bis dann, Berlin.


FIN-ENG:
You know what happens to all the good things, dont you? They tend to come to an end. But before hitting the worst turbulence ever on our flight back, we still had time for a round of art at Hambuger Bahnhof. And time for the last supper. Suplise: Asian!

Can't wait to be back.

6 kommenttia:

 1. Vely Goood! /berlin-postaukset ja muutenkin/

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Nannan kanssa! Paitsi että hämmennyin totaalisesti tuosta kuitista :)

  VastaaPoista
 3. Voisko joku leffawikipertti kertoa, mistä elokuvasta toi läppä on?

  VastaaPoista
 4. Aattelin, että joku vietnamleffa, mutta kiinnostava kuulla mikä, jos joku tietää....

  VastaaPoista
 5. Kiva ja herkullinen Berliini-raportti!

  Miten muuten löydät noita kivoja, erikoisempia ravintoloita? Vai onko ne siskosi etukäteisbongauksia? Mietin useasti miten ihmiset löytävät uusista paikoista kivoja ravintoloita muuten kuin vahingossa.

  Sipulin Merituuli

  VastaaPoista
 6. Nanna, Riikka & Ano: Heti koneen ääreen päästyämme yritettiin googlaa ko. lauseketta, turhaan. Tänne raportoimaan, mikäli joku ratkaisee arvoituksen!!

  Merituuli: Oli siskosella kyllä näppinsä pelissä, osittain ainakin. Mutta ihmeellinen internet ja muutama aika myöhään valvottu yö tekevät ihmeitä ravintoloiden etsinnässä. Oma kokemus kivojen paikkojen löytymisestä täysin vahingossa on itse asiassa aika olemattomat.

  VastaaPoista