21 lokakuuta, 2011

SITRUUNALEIPÄ


Jos et usko tykkääväsi sitruunaisesta leivästä, älä tee tätä leipää. Muussa tapauksessa tee vaan.

Mutta älä laita leipäsiivun päälle mitään, mikä ei sovi sitruunan kanssa. Kuten minä, vuohenjuustoa.
Laita jotain mikä sopii sitruunan kanssa. Kuten minä, tonnikalamössöä.
Onneksi ihan vaan voikin käy.

SITRUUNALEIPÄ
(3 leipää)

700g vettä
30g hiivaa
40g mannasuurimoita
100g avokadoöljyä (tai oliiviöljyä)
400g täysjyvävehnäjauhoja
600g vehnäjauhoja
30g suolaa
15g raastettua sitruunankuorta (n. 3-5 sitruunan kuori, riippuen koosta ja kuoren paksuudesta)
  1. Sekoita keskenään muut ainekset paitsi suola ja sitruunankuoriraaste.
  2. Vaivaa hitaammalla 10 minuuttia, käsin tupla-aika.
  3. Lisää suola ja jatka nopeammalla vielä 5 min. Vaivauksen lopussa lisää sitruunankuoriraaste.
  4. Siirrä taikaina öljyttyyyn astiaan ja anna kohota 1,5 h.
  5. Kippaa taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile pyöreiksi leiviksi.
  6. Kohota leipiä n. 1,5h.
  7. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  8. Paista leipiä 200°C:ssa n. 35 min.

FIN-ENG:
Lemon in bread really works. But only if you don't mess the whole thing up by puttin something stupid on the bread. I mean like chevre. As I did...

1 kommentti: