25 marraskuuta, 2011

HASSELHOFF


Koska mikään ei ole ikuista, paitsi ehkä ne timantit, on tämä resepti parempi tallentaa myös tänne. Pauligin Makuparit -kisan yleisöäänestysosuus vetelee nimittäin viimeisiään, ensi viikon ke asti voi vielä käydä jättämässä äänensä. Sen jälkeen arvoisa tuomaristo toivon mukaan kruunaa Hasselhoffin ykköseksi ja rupeaa varailemaan pöytää Nomasta.

Jos et ole käynyt tykkäämässä, vielä ehtii, vielä ehtii. Tänne päin.

HASSELHOFF
(24 tartelettia, halkaisijaltaan 7 cm)

POHJA:
200g vehnäjauhoja
70g hasselpähkinäjauhetta
50g sokeria
100g voita (kylmänä)
1 kananmuna
1 tl vettä
  1. Mittaa kulhoon jauhot, hasselpähkinäjauhe ja sokeri.
  2. Kuutioi kylmä voi ja nypi joukkoon.
  3. Kun voi on sekaisin jauhojen kanssa, lisää toisiinsa sekoitetut kananmuna & vesi.
  4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun.
  6. Pidä jääkaapissa vöhintään 45 min.
  7. Ota taikina jääkaapista ja anna sen pehmentyä hetki huoneenlämmössä.
  8. Jaa taikina osiin ja painele taikina ohueksi tartelettimuotteihin (tai vaikka muffinssipannun koloihin). Siisti reunat.
  9. Laita taikinan päälle pieni pala leivinpaperia ja painoksi esim. kuivia herneitä.
  10. Paista 180°C:ssa n. 12 min tai kunnes reunat alkavat saada vähän väriä.
  11. Anna jäähtyä muutama minuutti vuuassaan ja sen jälkeen poista painot ja jäähdytä ritilällä.
TÄYTE 1: HASSELPÄHKINÄ-KARAMELLITÄYTE
190g ruokokidesokeria
0,7 dl vettä
90g suolatonta voita
1 tl suolankukkia (fleur de sel)
0,75 dl kuohukermaa
25g hasselpähkinärouhetta
  1. Mittaa pannulle sokeri ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
  2. Sekoita joukkoon voi ja suola. Nosta lämpötilaa hieman, kunnes seos kuplii, ja keitä sekoitellen n. 15 minuuttia.
  3. Kun seos on selvästi paksuuntunut, siirrä pannu pois levyltä ja koko ajan sekoitellen lisää joukkoon kerma.
  4. Lusikoi karamellitäyte jäähtyneiden pohjien päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
  5. Ripottele hasselpähkinärouhe täytteen päälle.
TÄYTE 2: GANACHE TUMMASTA SUKLAASTA
200g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
(koristeluun hasselpähkinärouhetta)
  1. Palastele suklaa kulhoon odottamaan.
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle.
  3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää täyte edellisen kerroksen päälle ja ripottele päälle vielä hasselpähkinärouhetta koristeeksi.
  5. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
  6. Ennen tarjoilua ota leivokset hetkeksi huoneenlämpöön.


Lisäys paria päivää myöhemmin:
Hasselhoff toimii myös isona torttuna, kuten tein täällä. 22cm vuokaan riittää puolet ohjeen taikinamäärästä. Täytteitä laita silti 3/4 ylläolevista määristä.


FIN-ENG:
My Paulig competition recipe. Hasselhoff. 
Oh and by the way, if you haven't voted for me yet, better do it now.


10 kommenttia:

  1. Jonna, mä toivon, että sä voitat!

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn: Kiitti!

    Anna: Superkiitti! Mun vanhemmat oli Köpiksessä just viime viikonlopun ja nyt olis listattuna pari muutakin ravintolaa, joissa vois käydä samalla reissulla... Fingers crossed!

    VastaaPoista
  3. Hasselhofisi on ehdottomasti lempparini siellä! Toivottavasti pääset Nomaan...

    VastaaPoista
  4. Moikka!

    Hasselhoff kuulostaa ihan älyttömän hyvältä! Äänestetty on jo, mutta kokeilemaan en ole vielä itse ehtinyt. Tartalettimuottien ja muffinipellin puutteessa (sekä puhtaasta laiskuudesta ;)) ajattelin, että tekisin yhden suuremman piiraan usean pienen sijasta. Jäin vain miettimään tuota pohjaa: onko taikinaa liikaa yhteen isoon vuokaan, jos siitä riittää 24 pieneen?

    VastaaPoista
  5. Kiitos Yaelian!

    Anonyymi: Lisäsin tokan kuvan alle ohjeen ison Hasselhoffin tekoon. Jos vuokasi on jotain muuta kuin 22 cm halkaisijaltaan, sovella mittoja tarpeen mukaan. Idea on, että isoon torttuun tarvitset joka tapauksessa enemmän täytteitä suhteessa pohjataikinan määrään.

    VastaaPoista
  6. Tsemppiä viimoisille metreille, toivottavasti raati on fiksu ja pääset Nomaan! Mä nielin surkean kisamenestykseni ja varasin lennot köpikseen.

    ps. Ihana tuo muurahainen!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Riikka! Täytyy harkita tota lohdutuspalkintovaihtoehtoa jos voitto ei osu kohdalle!!

    VastaaPoista
  8. Meni jo niin hämmentävän puolelle, että pitää ihan tänne kommenttiboksiin asti huudella: näin nimittäin viime yönä unta jossa söin hasselhoffia!! En ole siis vielä kokeillut tuota reseptiä, mutta ehkäpä alitajunta yrittää viestittää jotakin. Hmmm.. :D

    VastaaPoista
  9. Jenni: Alitajunta knows best! Mahtava uni!!

    VastaaPoista