19 marraskuuta, 2011

ISÄNPÄIVÄJELLY


Perheensä ensimmäistä isänpäivää viettänyt ystäväni kyseli vinkkejä isänpäivälahjaksi. Kerroin että meillä lahjalinja on ollut hyvinkin vaihteleva, yleensä lahjat ovat ennemmin tarpeellisia kuin persoonallisia. Jälkeen päin tuli mieleen, että olin tyystin unohtanut mainita, mikä on äitien- ja isänpäivissämme se oleellisin osuus. Nimittäin aamiainen sängyssä koko perheen voimin.

Nuorimmaisemme kanssa ei aamiainen tällä hetkellä suju kovinkaan leppoisasti edes ruokapöydässä, joten sänkyaamiainen oli tänä isänpäivänä jätettävä väliin. Ainakin osittain. 


Mikon isänpäivälahja oli nimittäin aamiainen ja sunnuntaihesari sängyssä.
Ypöyksin, aivan omassa rauhassa.


Aamiaisjälkkäriksi, mikä on sekin oleellinen osuus sänkyaamiaisia, oli Elsa edellisenä päivänä valinnut Stokkan suklaapisteestä cupcake-suklaakonvehdit. Eipä olleet erityisen hyvän makuisia kylläkään.


Aamiaisen jälkeen pääsi isä sitten ihan rauhassa nauttimaan laatuajasta lastensa kanssa, kun minä painelin rakkaan urheiluharrastukseni pariin.


Rakkaassa urheiluharrastuksessa hienoisesti venähtänyt selkä ei estänyt hedelmien silpomista.


Isänpäivän sunnuntaipäivälliseksi olimme menossa isommalla jengillä syömään raclettea vanhempieni luokse. Kyseinen ruoka tuppaa ainakin minussa aiheuttamaan aikamoisen ähkyn, kun ennen kohtalokasta vikaa settiä vielä uskoo jaksavansa vähäsen ja yhtäkkiä juusto painuukin kerralla mahalaukun pohjille.

Olin ilmoittanut tuovani jonkin raikkaan jälkkärin mukanani. Ja raikasta totta maar se olikin. Voisin kuvitella että kyseinen jälkiruoka toimisi myös joulusyöminkien perään. On niin nätin punainenkin. Ohje Tartelette-blogista.


Helene kutsuu jälkkäriä blogissaan nimellä Grapefruit And Pomegranate In White Tea Jelly. Greippiä ja granaattiomenaa valkoinen tee -hyytelössä. Päädyin tähän versioon:

GRANAATTIOMENAA, GREIPPIÄ & VALKOISTA TEETÄ
(kuudelle)

4 liivatetta
2,5 dl valkoista teetä
2 rkl sokeria
2 punaista greippiä
2 valkoista greippiä
1 granaattiomena
 1. Käsittele hedelmät haluamasi kokoisiksi paloiksi.
 2. Jaa hedelmät annoskippoihin tai laseihin.
 3. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä.
 4. Hauduta tee ja makeuta se sokerilla.
 5. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan teehen ja anna jäähtyä muutamia minuutteja.
 6. Kaada teejelly hedelmien päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin (2-3 tuntia).

Vink vink: Jos greippi tuntuu sittenkin vähän turhan raikkaalta ja granaattiomena on juuri myyty lähikaupasta loppuun, vaihda tilalle jokin muu, edes vähäsen raikastava hedelmä.FIN-ENG:
On Father's Day last Sunday, Mikko's first present was to be able to read the whole Sunday paper, while enjoying breakfast in bed, all by himself. Later that day we went to my parents to get bloated by raclette eating. I made a pretty refreshing dessert with grapefruit, pomegranate and white tea. Recipe by Tartelette.


2 kommenttia:

 1. Mikä on mieluinen urheiluharrastus?? terv. ingrid

  VastaaPoista
 2. Ingrid: Hih, katso postaus yllä!

  VastaaPoista