06 marraskuuta, 2011

THE ROYLE CAKE


Viime viikolla Mikon sisko saapui suomalais-englantilaisella kombollaan meille syömään. Sain siis hyvän syyn väsätä jotain makeaa. Aika hyvää tuli, pakko myöntää.


Leaf oli muistanut minua Royal-näytteillä, joiden mukana tuli Vesa Parviaisen kehittelemän Royal-leivonnaisen ohje. Postresin jälkkärigurun alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pelkästään sinistä tummaa Royalia, mutta näytteet eivät kattaneet tarvittavaa määrää, joten käytin osittain myös maitosuklaista punaista ja pähkinäistä vihreää Royalia.

Alla ohje hieman muunneltuna ja kakuksi kännettynä.


ROYAL-KAKKU
(18 cm vuokaan)

Pohja:
50g Royalia (käytin tummaa)
50g voita
50g tomusokeria
1 kananmuna
15g vehnäjauhoja
  1. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä.
  2. Sekoita tomusokeri joukkoon.
  3. Lisää myös kananmuna koko ajan sekoittaen.
  4. Lopuksi lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Paista 180°C:ssa 12 min.
  6. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.
Suklaa-hunajaganache:
65g Royalia (käytin pähkinäistä)
50g kermaa
15g hunajaa
10g voita
  1. Mittaa kulhoon hunaja ja palasteltu suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja voi ja kaada suklaan ja hunaja päälle-
  3. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.
  4. Valuta ganache jäähtyneen pohjan päälle.
  5. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään.
Maitokiisseli (tarvitaan ao. suklaamousseen):
100g maitoa
100g kermaa
1,5 keltuaista
40g sokeria
  1. Kuumenna maito ja kerma kattilassa.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi.
  3. Yhdistä keltuaisseos lämpimään kerma-maitoon koko ajan sekoittaen.
  4. Saosta kiisseli miedolla lämmöllä.
Suklaamousse:
110g maitokiisseliä (ohje yllä)
125g Royalia (käytin tummaa ja vähän maitosuklaista)
170g kermaa
3g liivatetta (1,5 kpl)
  1. Sulata suklaa varoen joko mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Yhdistä maitokiisselin kanssa.
  3. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  4. Kuumenna tilkkanen kermaa ja sulata liivetteet kermaan. Lisää koko ajan sekoittaen suklaaseokseen.
  5. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sitten vatkaa loppu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
  6. Kaada mousse pohjan ja ganache-kerroksen päälle ja laita takaisin pakkaseen jähmettymään. 
  7. Siirrä kakku hyvissä ajoin ennen tarjoilua jääkaapin puolelle sulamaan rauhassa.
Achtung baby:
  • Kokoamalla kakun irtopohjavuokaan ja käyttämällä reunakalvoa, saat reunasta siistin.
  • Maitokiisselin voi tehdä etukäteen jääkaappiin venaamaan.
  • Kakun voi muutenkin tehdä vaiheittain pakkaseen valmiiksi.


FIN-ENG:
We got a visit all the way from England last week. And I got a good reason to make something for dessert. Made a Royal chocolate cake.

8 kommenttia:

  1. Tuo oli varmaan mielettömän hyvää! Tumma Royal oli pitkään suosikkisuklaani....

    VastaaPoista
  2. keskusteltiinkin netissä miten Postresin jälkkäriguru lähtee tekemään ohjetta ehkä huonoimmalle suklaalle jota kaupasta saa :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Se oli hyvää! Mä en ollut kyllä ennen törmännytkään siniseen Royaliin.

    aleksi: No antaa miehen lisätienestinsä hankkia :) Mä en edes osaa ajatella Royalia varsinaisesti suklaana, se on suklaapatukka, ihan eri asia... Ja kakku OLI hyvää, usko pois!

    VastaaPoista
  4. Mä käytin tiramisuun sitä tummasuklaapatukkaa. Tein Fanni & Kanelin reseptillä.

    VastaaPoista
  5. Tai itse asiassa mä käytin sitä royalia vaan osittain.

    VastaaPoista
  6. Miten tähän blogiin voi liittyä lukijaksi?:P
    Ite oon 14-vuotias tytteli joka rakastaa leipomista, siks on kiva et täällä näkyy myös näitä ohjeita ja hyviä kuvia!:D Oot toosi taitava:))

    VastaaPoista
  7. Anna: Oliko Fanni&Kanelin resepti hyvä? En oo kauhea tiramisu-fani...

    Anonyymi: Kiitos kehuista, kiva jos tykkäät! Bloglovin'in tai Blogilistan kautta voi seurata blogia, linkit löytyy tossa sivun oikean reunan palkissa.

    VastaaPoista
  8. Oli se hyvä, laitoin vaan liian vähän keksiä. Mäkään en itse asiassa ole koskaan ollut mikään tiramisun suuri ystävä.

    VastaaPoista