12 joulukuuta, 2011

F-HOONE


Sateiseen sunnuntaiaamuun startattiin passaamalla hotellin aamiainen. Sen sijaan suuntasimme hieman Tallinnan ydinkeskustan ulkopuolelle, vanhalle teollisuusalueelle, löytääksemme F-hoone-nimisen ravintolan, josta olin lukenut.


Kyseisissä tehdashalleissa väitetään neuvostoaikana valmistettaneen osia Sputnikiin. No Sputnikista ei näkynyt jälkeäkään, mutta hieno oli F-rakennukseen perustetun ravintolan tila.


Ainoastaan vironkielinen menu käännettiin meille nopsaan. Aamiaismenu oli itse asiassa aika laaja, ja jos edellisenä iltana hassassimme rahat Ö:ssä, syöminen F-hoonessa on vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin. Niin halvat ovat nimittäin hinnat. Jossain selitettiin alhaisten hintojen johtuvan naurettavan pienestä vuokrasta, mitä tilasta maksetaan.


Aamiainen oli täydellinen. Otettiin molemmat alkuun paistetut munat & pekonit & tomatti-papuhöystöt.


Sekä aamiaisleivät. Omani oli aika erikoinen, mutta tosi maukas kanaleipä. Pisteet vei siltikin Mikon järjettömän hyvä silakkaleipä.


Lisäksi vedin vielä jogurttia tuoreilla hedelmillä, sekä juotiin teet&kahvit. Hintaa kertyi vissiin huikeat 11,50e.

Mutkatonta kotiruokatyyppistä ruokaa tarjoavaa keittiötä on kehuttu, iltaisin baari on kai aika kova sana ja jossain tilan perällä on kuulemma lasten leikkihuonekin. Tänne siis seuraavalla Tallinnan-visiitillä takaisin, kokoonpanosta riippumatta.


FIN-ENG:
Sunday breakfast on our Tallinn trip we had at F-hoone, restaurant in an old factory complex. Interior is impressive and food is good. What else can you wish for.

3 kommenttia:

  1. Löysitpä hienoja (ainakin minulle uusia) paikkoja Tallinnasta. Laitetaan korvan taa. Kiitos sekä äffästä että ööstä.

    VastaaPoista
  2. Nanna: Älä unohda myöskään sfäätä!(http://jauhotsuussa.blogspot.com/2011/08/sfaar-resto-store.html)

    VastaaPoista
  3. Siis Tallinna F:stä Ö:hön. Eikoö se sfää oo siinä jossain välillä, kun oli minulle ihan uusi aakkonen? (varmaan virolainen...)

    VastaaPoista