31 joulukuuta, 2011

GRAZIE JULGUBBEN!


Toivelistani oli selvästi mennyt perille Korvatunturille, sillä aattoiltana paketeista paljastui useampikin toivomani lahja.


Keittiömme on auttamattoman pieni. Ylimääräistä säilytystilaa ei ole ja olemassaolevasta on yritettävä ottaa kaikki kuutiot irti. Leivät vievät tilaa laatikostossa ja leipälauta vie puolestaan osuutensa pöytäpinta-alasta. Lahjaksi saamani Steltonin uuden luontoystävällisen RIG TIG -sarjan leipäloota hoitelee molemmat kärpäset samalla kertaa.


Boksi, ainakin meidän keittiössämme, sopii pidettäväksi esillä, ja tadaa, kansi kääntyy leipälaudaksi tarpeen tullen.


Akateemisessa jouluostoksilla pyöriessäni iski silmääni Systrarna Eisenmans Mingelmat -kirja. Kansi, jossa pönöttävät systrarnat, jotka ilmeisesti ovat paremmin länsinaapurissamme tunnettuja, ei täysin vakuuta ensisilmäyksellä. Nappasinpa kirjan kerran kuitenkin käteeni ja rakastuin heti. Erisorttisten sormisyötävien reseptejä on varmaan miljoona (= yli 550) ja kuvat ovat hyviä. Ohjeita ei ole pakko katsoa, pelkistä kuvista saa inspistä kerrakseen.


Mitkähän juhlat keksisin järjestää?


Toinenkin keittokirjatoiveeni täyttyi. Paketista paljastui myös Saku Tuomisen uusin, Italialaista ruokakulttuuria laajemmin valottava Basta! Tuukka Kosken kuvat ovat ihania ja edeltäjänsä Aglio & Olio -pastakirjan tavoin simppelit reseptit saavat veden kielelle ja suunnittelemaan Toscanan-matkaa.

Niin, ja tarttui se joulumuori viime minuuttien toiveeseen uudesta juustoveitsestäkin! Tänks kaikille tontuille!!!

FIN-ENG:
My food themed Christmas presents included a Stelton breadbox and two very inspiring cookbooks.

9 kommenttia:

 1. Huomaan nyt että tätä Basta-kirjaa kehutaan kovasti blogeissa - olipas minulla appivanhemmat hereillä kun sain näin hyvän joululahjan minäkin :)

  VastaaPoista
 2. Minulla tarttui myös käteen tuo Mingelmat, kun olin jouluostoksilla ja se oli ihan pakko ostaa. Olin tutustut sisarusten resepteihin Elle Mat & Vin -lehdessä, tykästyin jo silloin, mutta tätä kirjaa voisi selailla loputtomasti. Ihan mahtava!

  VastaaPoista
 3. En yleensä halua joululahjoja, mutta jos noin hyviä saa, niin täytynee alkaa toivomaan. :)

  Toi leipälaatikko on kyl tosi magee.

  VastaaPoista
 4. Hyllyssäni on Eisenmanin siskosten kirja Två systrars söta, jonka ostin Tukholmasta niiden omasta pikku lounaskahvilasta. Suosittelen molempia, kirjaa ja kahvilaa! Mingelmat on mennyt minulta muuten ohi, joten kiitos vinkistä, laitan toivelistalle!

  VastaaPoista
 5. Manteli: Oli ainakin Heltsingissä kuulemma loppunut lähes joka puolelta ennen joulua. Mutta nyt näytti olevan alessa ainakin Akateemisessa.

  suolaajahunajaa: Mulla odottaa just uusin mat&vin lehtikasassa, onks niillä vai joku oma palsta siellä? Täytyykin tutustua.

  Anna: Suosittelen pitkää toivekirjettä ensi jouluksi! Oon aina pitänyt leipälaatikkoja jotenkin turhina keksintöinä (ja rumina), mutta tää on jotenkin täydellinen meille.

  ee: Kiitos Eisenman-vinkeistä!!

  VastaaPoista
 6. Niistä oli aika iso juttu muistaakseni joulukuun Mat&Vinissä.

  VastaaPoista
 7. Hei,

  tiedätkös mistä tuota leipälaatikkoa saa ostaa? Pikagooglaus ei tuottanut mulla tulosta...

  :) Saija

  VastaaPoista