18 joulukuuta, 2011

ONE MORE CUP OF COFFEE


Pauligin Makuparit-kisasta ei herunut voittoa. Nomaan lähetetään Decapitated Food -blogin Insanity. Onnittelut voittajalle ja ihanaa palkintomatkaa!!
Ziljoonat kiitokset Hasselhoffia äänestäneille. Arvostan.

Tappiosta huolimatta pääsin kuitenkin jälleen yhdistelemään kahvia ja ruokaa. Suunnittelin viestintätoimisto Drumin tilaisuuteen yhden suolaisen ja yhden makean cocktailpalan alta löytyviin kahvijuomiin sopien.


Winterchinossa cappuccino täydennetään inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla maustetulla kermalla. Jouluisaan makuyhdistelmään suunnittelin suolaisen leipäsen, jossa pohjana on piparkakkuleipää, päällä pala brietä ja kaikkein päällimmäisimpänä muutama kuutio homemade mansikkamarmeladia. Samaisella inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla, sekä mm. tummalla siirapilla ja kahvilla maustetun leivän ohje täällä.


WINTERCHINO – jouluinen cappuccino
Ohje kahdelle drinkille

Ainesosat
2 annosta NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccinoa
2 rkl kermaa
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl mausteneilikkaa
1/4 tl kanelia
2 tl mansikkamarmeladia

Ohjeet
• Yhdistä kerma, inkivääri, mausteneilikka ja kaneli. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat, älä vispaa vaahdoksi.
• Annostele maustekerma kahteen tyhjään cappuccinokuppiin.
• Valmista NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino kuppeihin maustekerman päälle.
• Ripottele hiukan kanelia ja inkivääriä juoman pintaan.
• Kata kupin vierelle teelusikka, jossa on mansikkamarmeladia.
• Nauti NESCAFÉ Dolce Gusto Winterchinoa vuorotellen marmeladin kanssa tai sekoita marmeladi drinkin sekaan.


Nordic passionin saidille suunnittelin kolmikerroksisen appelsiini-suklaaleivoksen. Alimpana brownie-pohja, keskellä mousse tummasta suklaasta ja päällä appelsiinimousse. Koristeena kuivattua appelsiininkuorijauhetta. Ylimmän kerroksen appelsiinimousse pohjautuu Nordic passion -juoman kermaan sekoitettavaan appelsiinimehusta, -kuoresta, tähtianiksesta, kardemummasta ja kanelista keitettyyn liemeen.


NORDIC PASSION – vahvaa espressoa talvisella vivahteella
Ohje kahdelle drinkille

Ainesosat
1 appelsiini
3 dl kermaa
9 tl tomusokeria
2 kpl tähtianista
6 kardemummansiementä
1/2 kanelitanko
2 annosta NESCAFÉ Dolce Gusto Espresso Intensoa

Ohjeet
• Aloita appelsiinikerman tekeminen huuhtelemalla appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista appelsiinimehu kattilaan. Keitä kuorta, mehua, tomusokeria, tähtianista, kardemummansiemeniä ja kanelitankoa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuutin ajan.
• Siivilöi keitos, anna jäähtyä ja vispaa kevyesti.
• Valmista NESCAFÉ Dolce Gusto -keittimellä kaksi annosta Espresso Intensoa ja kaada espresson päälle 2-3 teelusikallista appelsiinikermaa.
• Koristele appelsiininkuoriraasteella.


Samaisessa tilaisuudessa pääsin myös nauttimaan kampaamotuolissa istumisesta ja hiusalan ammattilainen lähestulkoon vakuutti minut siitä, että oppisin käyttämään muotoilurautaa lyhykäiseen tukaani ja stailaamaan päätäni jopa viidessä minuuutissa. Vastavuoroisesti yritin vakuuttaa hiusalan ammattilaisen siitä, että hän oppisi leipomaan itse piparkakkuleivän. Ei ehkä ihan viidessä minuutissa, mutta kumminkin.


FIN-ENG:
Hasselhoff didn't get me to Copenhagen, congrats to the winner! Despite the defeat I got to combine coffee drinks with food again. A gingerbread loaf topped with brie and strawberry marmalade to go with a cappuccino based drink with ginger, clove and cinnamon. And a combination of spicy orange mousse, chocolate mousse and a brownie bottom for the orangey espresso based drink.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti