11 joulukuuta, 2011

RESTORAN Ö


Viime viikon lopulla kävimme ulkomailla. Tarkemmin sanottuna 26 tunnin ulkomaanmatkalla. Lapset ripoteltiin ihanille isovanhemmille, painuttiin Länsisatamaan ja kavuttiin laivaan. Luettiin lehtiä, syötiin hyvin, nautittiin omasta rauhasta. Lasten yöheräämisten sijaan kuunneltiin onnellisina hotellihuoneen ilmastoinnin surinaa. Ostettiin viiniä, paljon viiniä, ja sitten oltiinkin jo takaisin Helsingissä.


Restoran Ö oli 2008 ja 2009 Viron parhaaksi nimetty ravintola. 2010 valittiin kakkoseksi ja tänä vuonna tippui sijalle neljä. Pudotuksestaan huolimatta edustaa Ö Tallinnan parhaimmistoa fine dining -saralla. Sinne suuntasimme illalla syömään.


Tavoitteemme oli istua pöydässä mahdollisimman pitkään ja hartaasti, joten valitsimme tarjolla olleen kuuden ruokalajin maistelumenun. Palsternakkakeittoa, omenaviinissa haudutettua ankeriasta, tartarpihviä ja vesikrassikreemiä, siikaa kurpitsasoosissa, peuraa kera mustikkakastikkeen ja sipulimarmeladin ja loppuun mustikkajuustokakkua kavereineen. Lisäksi parit keittiöntervehdykset päälle.


Ruoka oli hyvää, osa annoksista oli nappisuorituksia, osassa oli lievää yliyrittämisen makua. Palvelu oli kohdallaan ja miljöökin ihan miellyttävä. Varmastikin Tallinnan huippua, muttei ehkä kovin mieleenpainuvaa kumminkaan. Tyytyväisiä olimme joka tapauksessa.

Hintataso on Tallinnassa ilmeisesti noussut aika lailla euron myötä. Loppulaskumme suuruus oli täysin samaa luokkaa kuin vastaavissa paikoissa lahden tällä puolen.


FIN-ENG:
Last weekend we went overseas. Mini-vacation in Tallinn, 26 hours without kids. Had dinner at Restaurant Ö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti