09 joulukuuta, 2011

SUKLAA-MAAPÄHKINÄTARTELETTI


Itsenäisyyspäivänä pistettiin nätimpää päälle ja syötiin yhdessä hyvin vanhempieni luona.


Jälkiruuaksi tein Hasselhoffin amerikanserkkua. Tai oikeastaan kyseessä ei ole serkku, vaan ennemminkin isähahmo. Sillä Makuparit-skaban osallistujaa suunnitellessani tein ensin tämän, mutta totesin ettei täysin toimi kahviparinsa kanssa, joten jatkokehittelystä syntyi Hasselhoff.


Snickers fiinimmässä muodossa. Ja ilman sitä ällömönjää.


HASSELHOFFIN ESI-ISÄ AKA SUKLAA-MAAPÄHKINÄTARTELETTI
(24 tartelettia, halkaisijaltaan 7 cm)

POHJA:
220g vehnäjauhoja
50g sokeria
100g voita (kylmänä)
1 kananmuna
1 tl vettä
  1. Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri.
  2. Kuutioi kylmä voi ja nypi joukkoon.
  3. Kun voi on sekaisin jauhojen kanssa, lisää toisiinsa sekoitetut kananmuna & vesi.
  4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun.
  6. Pidä jääkaapissa vähintään 45 min.
  7. Ota taikina jääkaapista ja anna sen pehmentyä hetki huoneenlämmössä.
  8. Jaa taikina osiin ja painele taikina ohueksi tartelettimuotteihin (tai vaikka muffinssipannun koloihin).
  9. Laita taikinan päälle pieni pala leivinpaperia ja painoksi esim. kuivia herneitä.
  10. Paista 180°C:ssa n. 12 min tai kunnes reunat alkavat saada vähän väriä.
  11. Anna jäähtyä muutama minuutti vuuassaan ja sen jälkeen poista painot ja jäähdytä ritilällä.
TÄYTE 1: SUOLAPÄHKINÄ-KARAMELLITÄYTE
190g ruokokidesokeria
0,7 dl vettä
90g suolatonta voita
0,75 dl kuohukermaa
100g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä (tunnetaan myös nimellä suolapähkinät)
  1. Mittaa pannulle sokeri ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
  2. Sekoita joukkoon voi ja pähkinät. Nosta lämpötilaa hieman, kunnes seos kuplii, ja keitä sekoitellen n. 15 minuuttia.
  3. Kun seos on selvästi paksuuntunut, siirrä pannu pois levyltä ja koko ajan sekoitellen lisää joukkoon kerma.
  4. Lusikoi karamellitäyte jäähtyneiden pohjien päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
TÄYTE 2: GANACHE TUMMASTA SUKLAASTA
200g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
  1. Palastele suklaa kulhoon odottamaan.
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle.
  3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää täyte edellisen kerroksen päälle ja ripottele päälle vielä hasselpähkinärouhetta koristeeksi.
  5. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
  6. Ennen tarjoilua ota leivokset hetkeksi huoneenlämpöön.

FIN-ENG:
For the dessert on our Independence Day dinner at my parents', I made these chocolate salted peanut caramel tartlets. The ancestor of Hasselhoff.

6 kommenttia:

  1. Ensimmäisen kuvan ikkunasta kajastaa ihana sininen valo! Ei sen puoleen, hyvältä näyttävät myös tuo Hasselhoffin daddy.

    ps. kiinnostaisi tietää, kuinka moni on eksynyt blogiisi google-haulla hasselhoff?

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Indeed.

    Riikka: Kokeilin mihin sitä voisikaan päätyä Hasselhoff-haulla. Päädyin tähän: http://www.youtube.com/watch?v=PJQVlVHsFF8

    VastaaPoista
  3. tollasissa karamelli jutuissa muuten kannattaa varovasti käyttää ruokosokereja koska niissä oleva "lika" saa sokerin helposti kiteytymään ja kiteinen kinuski ei ole hyvää

    VastaaPoista
  4. Tiiätkö, tämä sekä hasselhoff-resepti saavat minut itsemurhan partaalle allergioideni kanssa, yhy.

    Kiitos ihanasta blogista, tätä on aina älyttömän kiva lukea ja kuolata ;)

    VastaaPoista
  5. aleksi: No enpä olis taas totakaan tiennyt. Mutta onneksi ei ollut kinuskimme kiteistä.

    Anonyymi: Voi säälin sua! Jonkin leivoksen syömistä rajoittava allergia täytyy olla kamalin allergiamuoto :)

    VastaaPoista