04 tammikuuta, 2012

KYL MÄÄKI TURUUS


Välipäivinä oli tarkoitus päästä mäkeen, mutta koska lähin auki ollut laskettelukeskus oli varmaan jossain Nilsiän korkeudella, päädyimmekin viettämään pari päivää kaupunkilomalla Suomen Turussa. Nuorin sai jäädä mumminsa hoiviin ja me muut jakauduttiin yksi lapsi + yksi vanhempi taktiikalla viettämään vuorollamme laatuaikaa.


Lasten mielestä kylpyläkammotus Caribia oli ehkä hitusen parempi paikka kuin Turun linna. Linna oli kuitenkin hyvä kakkonen.


Aikuisiälläni olen ollut Turussa vaan kerran, mutta mielikuva oli sangen positiivinen. Kun kaupungissa on jotain historiallista ja vanhaa, ja se sijaitsee veden äärellä, ei voi olla kyseessä ihan kamala paikka. Edellisellä visiitillä, aika tarkalleen yhdeksän vuotta sitten, kävimme illalla syömässä Blankossa. Nyt istuttiin Allin kanssa samassa pöydässä.


Mielikuvaa edellisen kerran ruuista ei ollut minkäänlaista, mutta täytyy myöntää että yllätyin positiivisesti. Kampasimpukka-tiikerirapupastani oli oikein maukas ja alkuun mussuttamani hummus se vasta hyvää olikin.


Annokset olivat kyllä ihan järjettömän kokoiset. Allin "puolikas" tomaatti-mascarponepasta oli sekin jo aika massiivinen. A jätti fiksusti vielä jäden mentävän kolon.


Seuraavana päivänä syötiin lounas Blankon kulman takana, ja ymmärtääkseni samojen omistajien uudemmassa ravintelissa, Tintåssa. Paikka on oikeastaan enempi viinibaari, josta saa myös ruokaa. Ja lounasta siis myös. Lounastarjonta koostui oikeasti hyvännäköisestä ja runsaasta salaattipöydästä sekä päivän keitosta, joista voi valita ja/tai-tyylillä mitä haluaa. Alli otti yrttisen fenkolikeiton ja minä kahmin kasaan herkkusalaatin. Plussana vielä oman leipomon ihanan suolainen oliivileipä. Lisäksi perjantai kun oli, tarjolla olisi ollut myös joka perjantainen perjantaipihvi-annos.

Tintå oli kaikin puolin hyvä kokemus. Viehättävä miljöö Aurajoen varrella ja se että useammassa pöydässä oli työpaikoiltaan poikenneillalkin lounastajilla lasillinen viiniä siivittämässä lounastaan, sai aikaan todellisen ulkomaillaolo-fiiliksen. Suosittelen kaikille Turun-retkeä suunnitteleville!

Alla vielä kuvia molemmista ravintolakokemuksista Allin ikuistamana. Eli aika alaviistosta.FIN-ENG:
Before new year we spent few days in Turku, having some one to one quality time with the older kids. Had a really nice lunch experience at Tintå with Alli. The night before we had dinner at Blanko


JA SE BLOGITON TAMMIKUU ALKAA ÄN YY TEE NYT!

3 kommenttia:

 1. Blankossa oon syönyt ihan taivaallisia kampasimpukoita alkuruokana, mutta Turun ravintoloista ehdoton ykkönen on mielestäni Mami. Ihan loistava. Ja kahvittelupaikoista Cafe Art on tietty ykkönen. Turku on kiva paikka.

  VastaaPoista
 2. Blanko on ihan vakkari Turussa vieraillessa. Tintå on kans hyvä mesta. Mami ei mun kokemuksella ollut kasvissyöjälle mikään jees mesta, mutta lihan syöjät diggas. Smörissä en ole vielä käynyt. http://www.smor.fi/fi/

  Mikä ihmeen blogiton tammikuu? Mistä nyt luetaan leivontaohjeita? ;)

  VastaaPoista
 3. Riikka & Anna: Cafe Artiin törmäsinkin jossain blogissa. Smörin keittiö oli välipäivät rempassa ja Mamin ajattelin olevan tässä seurassa pitkän kylpyläpäivän jälkeen vähän liikaa. Mut kivaa et on uusia paikkoja mihin mennä seuraavalla kerralla. Ja ton uuden motarin myötä on matkakin sinne ihan tositosi lyhyt. Turku on kiva, totta tosiaan. Vaikka näinkin Hannu Jortikan kerran päivässä.

  VastaaPoista