20 helmikuuta, 2012

APPELSIINI-SUKLAALEIVOS


Lisää arkistojen aarteita! Näiden ennen joulua tekemieni appelsiini-suklaaleivosten reseptiä en saanut värkättyä kasaan viime vuoden puolella, joten tässä tulee. Hyvin samoilla linjoilla liikutaan esim. aikoja sitten tekemieni suklaa-sitruunaleivosten kanssa, mutta nyt siis klassikkokombinaatiolla appelsiini & suklaa.

Kyseisen leivoksen suunnittelin sopimaan espressopohjaiseen juomaan, jonka ohje ompi täällä.


APPELSIINI-SUKLAALEIVOS
(kokonaisena kakkuna n. 24cm pyöreään vuokaan

Pohja:
100 g tummaa suklaata
165 g voita
225 g sokeria
2 kananmunaa
110g vehnäjauhoja

    1.    Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
    2.    Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
    3.    Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
    4.    Lisää kananmunat yksitellen ja kokoajan sekoittaen.
    5.    Lisää jauhot.
    6.    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30cm).
    7.    Paista 185°C noin 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

Suklaamousse:
150 g tummaa suklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
1,5 liivatetta

    1.    Sulata suklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa.
    2.    Vaahdota vispi.
    3.    Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja hieman jäähtynyt sula suklaa.
    4.    Pehmennä liivate kylmässä vedessä.
    5.    Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen suklaavaahdon joukkoon.
    6.    Levitä mousse pohjan päälle ja hyydytä kylmässä.

Appelsiinivaahto:
2 appelsiinin kuori
1,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
3 dl kermaa
3 rkl tomusokeria
2 kpl tähtianista
10 kardemummansiementä
1 kanelitanko
3 liivatetta
  1. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
  2. Keitä kuorta, mehua, tomusokeria, tähtianista, kardemummansiemeniä ja kanelitankoa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 5-10 min ajan.
  3. Siivilöi ja anna jäähtyä.
  4. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessa.
  5. Lisää liivatteet pieneen tilkkaan kuumennettua appelsiinilientä.
  6. Vatkaa kerma ja yhdistä appelsiiniliemeen.
  7. Levitä vaahto suklaamoussen päälle ja hyydytä kylmässä.

FIN-ENG: 
Oldies but goodies. These I made already before christmas..

3 kommenttia:

  1. Näyttää niin kauniilta ja herkullisilta!
    Miten saat leivoksista tuollaisia pyöreänmuotoisia? Jollain muotillako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkasin pohjasta pyörylöitä pienellä pyöreällä muotilla ja pyöreän pohjan ympärille tein reunakalvosta seinät, joiden sisään hyydytin mousset.
      Mutte yhtä hyvältä maistuu neliötkin!

      Poista
    2. Ok, kiitos vastauksesta! :)

      Poista