29 helmikuuta, 2012

JAUHOT SUUSSA 3 VEE -JUHLAVIIKKO: KESKIVIIKKO


Välillä toteutan jotain kinkkisempiä ohjeita, usein mennään aika simppelillä kotileivonta-modella. Joskus teen kaiken from the scratch, toisinaan menen siitä mistä aita on matalin. Käyn vaan niissä kivoissa ravintoloissa syömässä, tai en ainakaan postaa niistä tyhmistä. Yritän ottaa kivoja kuvia, vakaalla kädellä, hyvässä valossa, mikä jää usein yritykseksi. Auttasikohan jos lukisin kameran käyttöohjeet? Käytän ärsyttäviä sanoja, kirjoitan liikaa. Kirjoitan liian vähän. Mulla on pieni pää.

Hauku, mutta älä lyö. Eli kritiikkihanat laulamaan. Mikä ärsyttää blogissani, mikä ohje oli tosi pas**n makuinen? Makuasioista ei voi kuin riidellä. Aika antaa risuja.

Porkkanana loppuvuoden hittikeittokirja, maanmainio, jo jouluna hehkuttamani, Saku Tuomisen Basta!
Hehkutetaan vielä vähän eri sanoin: Kirja on kaunis ja helposti lähestyttävä, jos keittokirjasta niin voi sanoa. Tuukka Kosken kuvat yhdistettynä Saku Tuomisen viihdyttävään tekstiosuuteen Italian ruokakulttuurista, sekä simppeleihin perusmakuihin ja hyviin raaka-aineisiin nojaaviin resepteihin.

Johan luulisi risujen irtoavan!!!


KESKIVIIKON KILPAILU: Osallistut arvontaan kirjoittamalla kommenttilootaan haukut, tai poliittisesti korrektimmin ilmaistuna, annat rakentavaa palautetta.

Tässä vielä lisäohjeita:
- Voittaja arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
- Aikaa osallistua arvontaan on 24 tunnin ajan kilpailun julkaisemisesta.
- Jos vastaat anonyyminä, jätä sähköpostiosoite. Jos et halua jättää sähköpostiosoitetta, vastaa pelkällä nimimerkillä ja luota siihen ettei kukaan vie mahdollista voittamaasi palkintoa. (Mikäli kohtaat vastoinkäymisiä osallistuessasi arvontaan, laita meiliä jauhotsuussa@gmail.com)
- Palkinto postitetaan vain Suomeen.


Edit 1.3. klo 9.00:
Haukut haukuttu, nyt kohti seuraavaa arvontaa!

47 kommenttia:

 1. Ehkä ärsyttävintä blogissa on reseptien sijaan liian pikkuruinen teksti ja no ehkä joskus rasittaa liian vaikeat, monimutkaiset ohjeet :)

  VastaaPoista
 2. Tuota logoa / banneria voisi muuttaa hieman tyylikkäämäksi, enemmän sun tyyliseksi, se on nyt aika kotikutoinen. Pro-blogi vaatii pro-ulkoasun. ;) Nyt se logo on aivan eri maailmasta tuon taustakuvan kanssa. Taustakuva on kyllä kiva. Fontin pistekokoa voisi tosiaan hieman kasvattaa.

  Saako nyt sanoa myös posiviivisia asioita? Vai tuleeko niistä erillinen postaus? ;)

  VastaaPoista
 3. tästä kilpailukysymyksestä annan risuja, koska valehtelematta piti oikein keksimällä keksiä ja selata blogin sisältö läpi muistaakseni onko mikään ohjeista tökkinyt.Ei. Kaikki mitä tästä blogista olen noukkinut on onnistunut ja vastannut odotuksiani. Suosikkejani on muutamat leivät (juuret!), macaron-ohje, hasselhoffin esi-isä, suklaamousse (ah), runeb... näitä ei vissiin kysytty eli tässä se keksimällä keksitty risu: reseptit voisi laittaa helpommin tulostettavaan muotoon:)
  -Julia

  VastaaPoista
 4. No olipa vaikea kysymys kun pidän kaikesta mistä kirjoitat :) Vähiten kiinnostaa ehkä ravintolajutut, mutta minun mielestä ne kuitenkin kuuluu blogiisi, ne sopii hyvin tähän. Toivottavasti tämä vastaus riittää. :)

  VastaaPoista
 5. Äh, emmie tiedä! Niin uusi lukija vasta. EN SUOSTU haukkuun, niih!
  Okei, joku tuolla jo sanoikin pienestä fontista, niin vastanen sitte sen. Eikä sekään nyt niin justiinsa :)

  VastaaPoista
 6. Inhottavaa antaa risuja! Varsinkin jos sen tekee Basta!n toivossa... Noh. Hm.
  Tuo logo on kyllä osittain aika ruma. Nuo kultakehykset on kivat, mutta tuo "suklaakirjoitus" ei kovin style ehkä.
  Ja fonttikokoa isommaksi, kiitos!
  Onko tää risu: haluaisin ymmärtää tuon juuri-asian, mutten ole edes yrittänyt.
  Joo, ei se ollut risu.

  VastaaPoista
 7. Maailman paras suklaamousse ei kyllä mielestäni ollut maailman paras! Pitäähän tähän jotakin keksiä... Nimim.Missä viipyvät Berliinin terveiset,toivossa eläen Lapin emäntä, joka kävi kerran ko. kaupungissa ja menetti sydämen...

  VastaaPoista
 8. Protestoin hieman tätä pakkokritisointia - tykkään blogistasi! Jos pitää lähteä Bastan perässä kuitenkin jotain negatiivista sanomaan, niin (kuten muutama muukin on maininnut) ehkä blogin ulkoasua voisi kehittää. Banneri ei ole oma suosikkini, mutta pidän silti toisaalta siitä, että blogin ulkonäkö tuntuu heijastelevan sisällön omaperäistä, ei-konformistista henkeä, josta pidän :)

  VastaaPoista
 9. En nyt keksi mitään kritiikkiä,paitsi ehkä että tuo banneri voisi olla kivempi. Mahtava blogi muuten:)

  VastaaPoista
 10. Ihan hirvee immeinen, kehtaatki vaatia haukkuja, En ala!

  Anu tamsku@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. hmm... blogissasi on liian vähän tekstiä. siis enemmän bloggauksia ja kuvia... tähän ihanaan blogiin.

  vaisanen.maria(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Hei, tomaattiaiheinen kirja kiinnostaisi minua paljon.
  Minullakin tulee kohta esille sivu jossa pyydän kävijöiltä kommentteja sivustooni versioon 2.0.

  Blogi on hieno mutta voisit miettiä ehkä seuraavia:

  fonttikoko on liian pieni

  sinulla ei ole lukijapaneelia, jonka saa bloggerilla lisättyä tosi helposti. Minulle tämä on tärkeä.

  Bloggerilla saat myös bloggerin oman counterin (laskee blogin alusta saakka)

  Kenties muutama linkki?
  Pidän itse oman blogini sivun alareunassa olevasta linkkiosuudesta, johon blogger päivittää aina automaattisesti valitut tiedot

  VastaaPoista
 13. Kauhean vaikea kysymys! jos pitää jostain ärsyyntyä niin tuosta ns. wallpaperista tässä blogissa kun mulla vilisee noi kaulimet, vispilät ja muut silmissä aina kun tätä lukee :D

  AnneP

  annemariapfitzner AT gmail.com

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Vaikea löytää huonoja asioita.. Macaronit tein ohjeellasi, mutta epäonnistuminen tuskin johtui sinusta tai ohjeesta. ;)
  Fontti on melkoisen pieni, se on blogin miinus.
  -Saara-

  VastaaPoista
 15. Äh nyt pistit pahan...Jos nyt jotain niin ikävöin hieman sitä linkkilistaa mikä täällä joskus oli. Ja olisi kiva lueskella myös ruokaohjeita silloin tällöin. Basta! Kirja olisi tosi jees :)

  VastaaPoista
 16. Ajattelin, että en millään kehtaa joka päivä osallistua juhlaviikkoarvontoihisi, mutta pakko osallistua kun on tuollainen mahtava palkinto!

  Ja toisekseen ajattelin voivani osallistua kun tuossa lukee, että kirja arvotaan kaikkien osallistujien kesken, sillä nyt on kyllä niin, että en millään meinaa keksiä mitään negisjuttuja. Musta sun blogi on tosi tyylikäs, kekseliäs, kirjoitat hyvin (kirjoitusvirheet mua yleensä melkein eniten ärsyttää eri blogeissa, varsinkin ne yhdys sana virheet). Ja en nyt viitsisi selata koko blogiasi läpi ja etsimällä etsiä jotain yksittäistä ärsyttävää juttua.

  Pidä tyylisi ja vaikken sua yhtään tunne, vaikuttaa blogisi jotenkin tosi itsesi näköiseltä. (Olipas tyhmästi sanottu) Ja en edes osaa haukkua banneriasi tai tuota taustaa, musta nekin on jotenkin ihanan överit ja sopii mainiosti tällaiseen leivonta-lifestyle -blogiin.

  Ja onnea kolmivuotiaalle!

  VastaaPoista
 17. Kadehdin matkakohteitasi ja leivontavälineitäsi. Se ärsyttää, vaikka onkin ihan oma vika :)

  VastaaPoista
 18. Bastan toivossa olen liikkeellä. Mikäs minä olen kritisoimaan, kun ihan vapaaehtoisesti täällä vierailen ja juttujasi luen. Aglio & olio on kuitenkin ollut niin hyvää luettavaa ja inspiraation lähde, että mietin kovasti kritisoitavaa. Tulin siihen tulokseen, että blogisi logo kaipaisi kohennusta. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta mielestäni se ei ole tyylikäs (täytyykö kaiken olla?). Lisäksi linkit kertovat usein blogin kirjoittajan omista inspiraation lähteistä, joten linkkilistaa kaipailen.
  -rusinainen-

  VastaaPoista
 19. Ainut kritiikki tulee ajoittaisista reseptien puuttumisista (tai löytyyhän ne jostain vanhoista kirjoituksista, mutta se vanhojen läpiselaaminen on joskus liian aikaavievää tällaiselle kiireiselle kotiäidille :D)
  anu.simila(at)elisanet.fi

  VastaaPoista
 20. Hmm. Basta!sta on kuultu niin paljon hyvää ettei tähänkään voi olla osallistumatta. :)

  Ritiikkinä sellaista, että olisi tosi mielenkiintoista nähdä täällä ajoittain muitakin kuin leivontareseptejä (siis reseptiosioissa, muu lifestylelöpinä toki aina passaa). Niin ihania kuin leipomuksesi ovatkin, olisi hauskaa kuulla silloin tällöin muistakin suosikkiruoistasi!

  VastaaPoista
 21. ohjeiden mittojen ilmoittaminen grammoissa laskee halua käydä kokeilemaan ohjeiden toimivuutta omassa, huonosti varustellussa keittiössä. olisi kiva saada ohjeen viereen vinkki, että mitat saisi kotona vapaasti kääntää deseiksi tai vastaavasti varoitus, että tarkat mitat on ihan must.


  tanja

  VastaaPoista
 22. Hei vaan!

  Alkuun kun tutustuin blogiisi reilu vuosi sitten minua ärsytti se, että monissa resepteissäsi kaikki ainekset olivat punnittuina mittoina. Tämä ärsytti minua luonnollisesti, koska en omistanut keittiövaakaa. Tästä huolimatta kokeilin useita (leipä ja macaron)reseptejäsi muuntamalla erilaisista lähteistä saamieni mittojen mukaan painoja tilavuuksiksi. Välillä onnistuen loistavasti. Onneksi joulupukki kuuli tuskani ja lahjoi minua viime jouluna vaa'alla. Nyt ei tarvitse enää pähkäillä painoja.

  Niin no kuten muutkin ovat maininneet tekstihän on aika pientä, mutta toisaalta olen nuori ja minulla on hyvä näkö, joten se ei ole minua henkilökohtaisesti juuri häirinnyt.

  Oikeastaan ainut asia mikä minua enää ärsyttää (aiemmin mainitsemanihan ovat jo ratkenneet) blogisi lukeminen ja sieltä innoituksen saaminen leipomuspuuhiin vie aivan liikaa aikaa. Ei ihme, ettei graduni näytä valmistuvan koskaan! nn--

  VastaaPoista
 23. No hitto. Pakko keksiä jotain risua tähän kun haluun osallistua arvontaan.
  Kelpaako jos kritisoin edellistä postausta kun musta lappia ei lasketa ulkomaaksi? :)

  VastaaPoista
 24. Saiskos blogin tekstiä isommaksi ja hieman leventää kokonaan sivua.

  VastaaPoista
 25. Joo, mullakin tuli ekana mieleen tuo fonttikoon suurentaminen! Eipä muuta kun jatka samaan malliin! =)
  marileeleivoskelee(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Kaikki mitä olen ohjeillasi tähän mennessä leiponut on onnistunut yliodotusten.

  Ja sitten kritiikkiin: kaipailen kovasti 100%:n täysjyväruisleivän ohjetta. Myös nopeita esim rieskareseptejä kaipailen. Lisäksi blogiasi täydentäisi hyvin muutkin kuin leivontareseptit; mitä syöt leivän kanssa: levitteet/tahnat, salaatit yms.

  T:"juuren valmistuksen kolmas päivä menossa"

  VastaaPoista
 27. Fontin kokoa paremmaksi, niin johon rulettaa.

  nickyt(at)luukku.com

  VastaaPoista
 28. En nyt muuta "vikaa" keksi kuin liian pienen fonttikoon :). Pyyntönä macaron ideoita ilman tomu- tai muita väriaineta ns. luonnollisesti värjättyjä.

  VastaaPoista
 29. Blogisi on tosi ihana ja kuten sanoit, täältä löytyy sekä helppoja ja vähän nipertelyä vaativia ohjeita. Se on compo mistä minä pidän. Suara puheesi on mukavaa luettavaa kans. :)

  Tarkemmat ohjeet haluaisin noihin macarons ohjeisiin (kuvien kera pliis!) Kerran osallistuin jotenkin, toisella taas en.... ikään ei mene kohdilleen, kuitenkin täältä löytyy se paras ja luotettavin resepti.

  kirsikka@vuolle.fi

  VastaaPoista
 30. Keksin vielä yhden miinuksen: Jauhosuulla ei ole Facebook-sivua. :)

  VastaaPoista
 31. Kiinnostava palkinto, pakko siis keksiä jotain... No, ensinnäkin olen saanut sinulta paljon intoa ja motivaatiota leipähommiin, kiitos!!!
  Siihen liittyen toive/kritiikki (?): kertoisitko joku kerta, mitä sun juurille kuuluu - oletko saanut pidettyä vielä hyvissä voimissa vaikka leivot harvemmin, onko sulla edelleen sellaiset Helen Johanssonin ohjeiden mukaiset vähän löysemmät juuret vai oletko ehkä siirtynyt Viva Ciabatta -blogin mukaisiin "kovempiin" malleihin (mitä itse harkitsen kun ne toiset aina kerrostuu) jne.?
  Leipomisohjeita en ole montaakaan voinut testata kun olen kananmunalle allerginen, ehkä voit joskus kehitellä jonkun ihanan munattoman ohjeen kaltaisteni iloksi :)
  katja.cilenti(at)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Hmm.. Hyvin vaikea on kyllä keksiä! Tässä on jo sanottu pienestä fontista, mutta mielestäni se on aivan hyvä.. Pidän pienestä ja sirosta.
  Ehkäpä kuvia voisi olla vielä enemmän, ne on niin kivoja. :)

  Onnea 3-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 33. Hankala kysymys :D Ehkä tuo muutaman muunkin mainitsema liian pieni fonttikoko olisi ainoa risujen paikka.

  awet@suomi24.fi

  VastaaPoista
 34. Siis mua niin ärsyttää, että joku saa tehtyä aina niin herkullisia juttuja! Siinäpä moitetta kunnolla :)

  VastaaPoista
 35. Ärsyttää, että esim. kaikissa macaron -postauksissa ei ole ollut sen täytteen reseptiä mitä olet käyttänyt. Ja lisäksi se, että miks mulla ei oo aikaa (tai ehkä enemmän on kyse viitsimisestä) tehdä leipää alusta asti. Jotenkin tuntuu, että siihen juuren kanssa touhuiluun menee hirveästi aikaa?

  -Doris

  VastaaPoista
 36. Ilohan tätä blogiasi on lukea, mutta ei niin täydellistä blogia olekaan, etteikö löytyisi jotakin, mitä voisi vielä viilata. :)

  Kehitysehdotukseni liittyvät blogin ulkoasuun. Tekstin pistekoko voisi olla suurempi, tosin tämä ongelmahan ratkeaa (blogin lukijan) selaimen asetuksia muuttamalla, eli sivua suurentamalla. Mutta... tuolla lukija-lähtöisellä korjauksella taas toinen kritiikin aihe korostuu. Nimittäin hyvin suuret pystysuuntaiset valokuvat, jotka eivät näy selaimen näytöllä kokonaan (vaan pitää rullata hiirellä edestakaisin). Mielestäni tekstin joukkoon sijoitettujen kuvien pitäisi näköä normaaliresoluutioisella selainruudulla kokonaan, klikkaamallahan saadaan sitten yksityiskohdat tarvittaessa esiin.

  Jatka vaan kirjoittelua omalla tyylilläsi, uusin kujein tietysti!

  VastaaPoista
 37. Liian vähän oot kyllä kertonut vinkkejä ravintoloihin ja muihin "eväspaikkoihin" Berliinissä! Niitä ei voi koskaan olla liikaa :)

  Muuten blogi onkin ollut ihan übermächtig!

  Alles Gute!

  -Berliinin Balleriina

  VastaaPoista
 38. Voi pa**a. Pahan pistit. Bastan haluan joten; keskipalsta vois olla lelvämpi ja fontti isompaa. Lisäksi jotain teidän perheen omia arjen ´pikaruokia´ voisit paljastaa. Tekeekö superleipuri/kokit ollenkaa sellaisia? ;)

  VastaaPoista
 39. Blogin kritiikkinä voisin esittää sen kateutta herättävän vaikutuksen... Miksi omat leivonnaiset eivät ole niin hienonnäköisiä kuin esikuvansa blogissasi :)

  VastaaPoista
 40. Nyt puristan itsestäni pakkohaukut ihan tuon kirjan perässä: Hau hau hau!

  VastaaPoista
 41. Nyt pistit pahan. Ensin ajattelin antaa risuja kovin hesalaisen sarkastisesta kirjoitustyylistäsi, joka kieltämättä vähän ärsytti minua, kun aikanaan aloin seurata blogiasi. Mutta sitten huomasin, että ei hitsi, kysehän ei olekaan mistään snobbailusta vaan huumorista, joka kääntyy usein jopa itsekriittisyyden puolelle. Ei voi siis siitä rutista - päinvastoin. Sitten ajattelin valittaa indeksin tai jonkinlaisen tarkan reseptihaun puutteesta, mutta sekin löytyi ja aivan näköalapaikalta. Mutta jos nyt aivan keksimällä keksin jotain nuristavaa, niin jostain täältä blogisi kätköistä voisi löytyä jonkinlainen haku tai linkkisysteemi, jonka avulla voisi löytää helposti vaikka reseptit, joihin tulee hapanjuurta, tai kurpitsaa tai jotain muuta vastaavaa. No, tämä oli kyllä nyt niin keksimällä keksitty "vaje" tälle blogille, mutta kun on pakko olla mukana tässäkin arvonnassa. Parahin terveisin ja mukavaa jatkoa Riikkahelena

  VastaaPoista
 42. Haa, ilmeisesti tämä on aamuyhdeksään asti voimassa, joten osallistutaan nyt vihdoin, vaikka koko viikon on suunnitellut osallistuvansa. Moiten sitä voikin olla aina näin lahopää...

  Mie oon aina tykännyt blogistasi semmoisenaan kuin se on. Joskus kuitenkin toivoisi isompaa fonttia tämäkin lukija. Kuvia on ihana katsoa ja haaveilla siitä, että jaksais itsekin joskus tehdä noin pikkutarkkoja ja hienoja ohjeita :)

  Onnea kolmivuotiaalle!

  VastaaPoista
 43. Hmm, onpas vaikea ruveta haukkumaan, kun vasta vähän aikaa sitten löysin blogisi ja tähän asti olen tykännyt kaikesta lukemastani ja näkemästäni. : )

  Mutta jos nyt jotakin ärsyttävää on pakko keksiä, niin sanotaan, että jauho- sun muiden määrien ilmoittaminen grammoissa ottaa pikkuisen nuppiin, meidän taloudesta kun ei toistaiseksi löydy keittiövaakaa. Desimitta rules! No ja ehkä vielä toinen kritisoitava juttu, kun kerran vauhtiin pääsin: todella raivostuttavan ihania reissukertomuksia sinulla täällä, kuvia katsellessa nousee älytön matkakuume. Höh!

  VastaaPoista
 44. Ohjeet tarkkoja,kaikki mitä olen kokeillut, ovat onnistuneet,Erityisesti macaroneja on tullut tehtyä monta monituista satsia.(Keliaakikkoja paljon lähipiirissä.) Ja mustia leipiä tein jouluna MONTA! Tuossa vain pari suosikkia.Ja se banaanisuklaakakku...!Suosin ruokalahjoja. monta vinkkiä saatu blogistasi. Äläkä missään nimessä vaihda logoa! Terveisin Lapin emäntä

  VastaaPoista
 45. Ärsyttävintä ehkä tää pieni teksti, mutta ei sekään kauhean ärsyttävää ole. Lukemisen arvoista on se, että on kuitenki ihan kivannäköinen ja isot kuvat ja herkullisia reseptejä. Luen, koska rakastan ruokaa ja ruoanlaittoa. Se on ihanaa♥ :)
  jonnaalahautala@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Voi ei miten ärsyttävä tehtävä noin ihanasta palkinnosta! Mutta jos nyt pakko on niin ehkä toivoisin vielä enemmän reseptejä helpommista kotiruoka tai leivonta ohjeista. :)
  lotta.lehtonen.lotta@gmail.com

  VastaaPoista