03 maaliskuuta, 2012

JAUHOT SUUSSA 3 VEE -JUHLAVIIKKO: LAUANTAI


Rakasta ulkona syömistä. Aikana ennen lapsia tuli käytyä todella usein lähikortteleiden pikkuravintoloissa syömässä. Nykyään on ravintoloissa syöminen paljon harvinaisempaa, mutta sitäkin arvostetumpaa herkkua. Se, ettei kovin usein pääse ulos syömään, johtaa kuitenkin väistämättä siihen, että ravintolakäynti on huomattavasti suunnitellumpi ja siten myös odotukset ovat usein aika korkealla.

Odotukset eivät silti koske pelkkää ruokaa, vaan kokonaisuutta. Erinomainen ruoka ja (sommelierin) mielettömät viinivalinnat eivät auta, jos paikan atmosfääri ei iske. Sen pesee mennen tullen keskinkertainen ruoka yhdistettynä halpaan viiniin, kun miljöö on omaa silmää miellyttävä, muu asiakaskunta samalta planeetalta ja taustalla soi juuri se oikea musiikki.


Ravintolakäynneistä tulee silloin tällöin blogattua. Hankin itselleni Moleskinen Restaurant Journalin, koska ajattelin, että saisin jotain järkevämpiä muistiinpanoja aikaiseksi ravintolakäynneistä, kun laittaisin jotain fiiliksiä ylös jo ravintolapöydässä, enkä vasta seuraavan viikon keskiviikkona. Tai sitä seuraavan. Hyvä kun toisinaan edes muistaa mitä söi. Vaikka puhelin kuinka älykäs onkin, ei ajatusten kirjaaminen siihen näytä sen fiksummalta kuin fb-statuksen muuttaminen kesken aterian.

Tuotekuvat: Moleskine

Samalla vaivalla hankin myös Recipe Journalin, koska ajattelin, no en oikeastaan tiedä mitä ajattelin. Edelleen harrastan reseptien irti repimistä, mutta periaatteessa niille irtirevityille on oma, hyvin hyvin hitaasti täyttyvä vihkosensa. Vihko toimii sillä periaatteella, että vasta testatut ja hyväksi todetut reseptit liimataan vihkoon. Hangaroundit odottavat vuoroaan irtonaisena kansien välissä.
Mutta Moleskinet ovat kivoja.


Tämän päivän arvonnassa voit voittaa jomman kumman näistä Moleskinen Passions -sarjan Journaleista. Mutta et kumminkaan ilman pientä tehtävänantoa: Suosittele minulle ravintolaa. Helsingin ravintolat tunnen kyllä. Tiedän ne paikat, joissa haluaisin käydä, mutten ole vielä ehtinyt. Ja tiedän ne paikat, joissa en halua käydä.
Joten nyt kaipaan vinkkejä maakuntien löydöistä ja euroopan helmistä.


LAUANTAIN KILPAILU: Osallistut arvontaan suosittelemalla minulle ravintolaa tulevaisuuden koti- ja ulkomaanmatkoja silmälläpitäen. Kerro samalla myös kumman Moleskinen Journaleista mieluumin näkisit kädessäsi!


Tässä vielä lisäohjeita:
- Voittaja arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
- Aikaa osallistua arvontaan on 24 tunnin ajan kilpailun julkaisemisesta.
- Jos vastaat anonyyminä, jätä sähköpostiosoite. Jos et halua jättää sähköpostiosoitetta, vastaa pelkällä nimimerkillä ja luota siihen ettei kukaan vie mahdollista voittamaasi palkintoa. (Mikäli kohtaat vastoinkäymisiä osallistuessasi arvontaan, laita meiliä jauhotsuussa@gmail.com)
- Palkinto postitetaan vain Suomeen.


Edit 4.3. klo 9.12: Vinkkejä voi laittaa lissääkin, mutta arvontaan et enää pääse mukaan, sorry!

33 kommenttia:

 1. Kotikaupungissani TUrussa on kaksi elämää suurempaa ravintolaa: ihana Mami ja ihana Sergio´s. Italian Toscanassa, Firenzen lähellä Scandiccin kylässä on pieni osteria, jonka nimeä en muista, mutta joka sijaitsee ison puiston ja joen yli vievän sillan vieressä.

  VastaaPoista
 2. .... ja se sähköpostiosoite: ruokahommia@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea vaan! Paljon onnea vaan! Paljon onnea Jauhot suussa! Paljon onnea vaan! (Nyt saat kyllä olla onnellinen ettei tämä ollut videoviesti vaan lauloin kirjoittamalla.)

  Me suosittelemme Lontoossa Arbutusta. Rento meno (tähdestä huolimatta) ja mielenkiintoinen menu. http://sillasipuli.blogspot.com/2010/08/arbutus-ja-lontoon-muita-herkkuja-33.html

  Olen myös samaa mieltä Jannan kanssa Mamista. Kävimme siellä lasten kanssa ilman pöytävarausta kesälauantaina ja meidät otettiin tosi hyvin vastaan. http://sillasipuli.blogspot.com/2011/06/perhe-iloisesti-hajallaan-turussa.html

  Jos onnetar suosii, tuo Restaurant Journal olisi kiva.

  VastaaPoista
 4. Jos joskus eksyt Saksaan, Frankfurtin seudulle, kannattaa pistäytyä Rheingaun viinialueella. Koko alue on täynnä ihania visiittikohteita ja pieniä ravintoloita, joista oma lempparini on "Schloß Johannisberg". Loppukesästä ja alkusyksystä Schloß Johannisbergin ulkoilmaterassilla voi nauttia ruoan ohella aivan upeista näköaloista ja viinitilan omista viineistä. Kaloreita voi sulatella sitten viiniviljelmiä halkovilla vaellusreiteillä. Suositeltava matkakohde (ja seutu) vaikkei olisikaan vannoutunut Saksa-fani. Terveisin Riikkahelena

  VastaaPoista
 5. ...ainiin, lisäys tuohon edelliseen, Schloß Johannisbergiä koskevaan postaukseen: Recipe Journal olisi minulle mieluisin. Terveisin Riikkahelena

  VastaaPoista
 6. Hm, saako ehdottaa Helsingin seudun saariston ravintolaa? Gula Villan Vasikkasaaressa omaa ihanan miljöön ja hyvää ruokaa!
  Mielummin tuo reseptikirja, kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Hollannissa Rotterdamin lähellä on ravintola De Noordmolen, vanhasta myllystä on tehty tunnelmallinen ja mukava ravintola. Vuosien mittaan tuli käytyä siellä usein ja taso vaihteli.

  Kannattaa käydä jos olet lähettyvillä

  http://www.noordmolen.nl/uk.html

  Terveisin

  Anu tamsku@suomi24.fi

  VastaaPoista
 8. tapas bar inez tampereelta, ja ruokkii kyllä nälkäisemmänkin.

  reseptikirja sopisi paremmin


  -TNJ

  VastaaPoista
 9. Kotikaupunkini Rovaniemen Kahvila Kauppayhtiö! Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! :)

  suzysuklaa@gmail.com 

  reseptikirja olisi mieluisempi.

  VastaaPoista
 10. Jos käyt joskus Oulussa, suosittelen Sokeri Jussia (http://www.sokerijussi.fi/) ja Istanbul Oriental (http://www.istanbuloriental.fi/) ravintolaa.

  Ja jos matkustaisit Budapestiin, sieltäkin löytyy toki hyviä paikkoja, esim. Gundel ravintola (http://www.gundel.hu/site/index.php?page=en)

  VastaaPoista
 11. ja ravintolakirja olisi parempi :)

  VastaaPoista
 12. Turussa Tintå on ihana. Samoin Cafe Art. Mutta jos ajelee Helsingistä Jyväskylää, ja kahvihammasta kolottaa Joutsan kohdilla, niin Karoliinan Kahvimylly hakkaa tusina ABC:t ja Teboilit 11-0. Ja kannattaa käydä kauempaakin.

  VastaaPoista
 13. Mieleenpainuvin ruokakokemus ollaan koettu Berliinissä VAU-ravintolassa. Jos tiesi käy joskus Wieniin, niin Figlmyllerin wieninleike (se ainoo oikea) pottusalaatteineen on kyllä pakollinen stoppi, ja ihana kaupunki muutenkin!

  Ja jos onni potkaisee, olisi tuo ravintolajournali ihan superi!

  VastaaPoista
 14. Lappeenrannassa kaupungit parhaat sapuskat tarjoilee ravintola Wolkoff!

  VastaaPoista
 15. hups
  ja minulla kun tämä projekti on pahasti kesken (arvioita Jyväskylästä vasta 124) ja käyn listaa läpi enemmän halvemmasta kalliiseen menetelmällä.
  Usein suositellaan high end päässä:

  http://www.figaro-restaurant.com/

  Itse pidin tämän paikan lounaskeitoista:

  http://www.ravintola-papas.fi/

  heidän saaristolaisleipänsä on erinomaista (leivotaan paikan päällä)

  VastaaPoista
 16. Jos päädyt joskus Tansanian Dar es Salaamiin asti niin Addis in Dar tarjoaa ihan mahtavaa etiopialaista ruokaa ja myös paikka on viihtyisä.
  Reseptikirjalle olisi enemmän käyttöä noista kahdesta, ainakin tässä elämänvaiheessa...

  VastaaPoista
 17. Uppalan kartano Seinäjoella on vierailun arvoinen:) Molemmat Journaleista kelpaisi.

  VastaaPoista
 18. Jyväskylässä kotoista ilmapiiriä ja takuulla tuoretta, mutkatonta ja maistuvaa ruokaa tarjoilee Soppabaari. Joka päivä tarjolla on vaihtuvat sopat ja pastat ja lisäksi tapaksia ja makoisia jälkiruokia. Soppabaari ei ole mikään hienostelupaikka, mutta musiikki on tunnelmallista ja pikkuruinen tilakin mielestäni tosi viihtyisä.

  Plussaa tulee siitä, että joku jaksaa maakunnan kaupungeissakin taistella vielä ketjuliikkeitä vastaan. Tuntuu että lähes jokaiseen muuhun ravintolaan tässä kaupungissa käy jokin etukortti.

  http://www.soppabaari.fi/

  VastaaPoista
 19. Lahdessa ylämummon sijaan Mamma Maria jos haluaa hyvää italialaista tai Roux jos fiinimpää herkkua:). Tallinnasta suosittelisin F-hoonea... mutta sinähän sen kerroitkin meille, kiitos siis vinkistä, tykästyttiin tosi paljon lasten kanssa:)
  -Julia-

  kumpikin journal sopii;)

  VastaaPoista
 20. Ravintola Äkäslompolo (www.akaslompolo.info) on ihana kokemus, jos tulet Ylläkselle. Raaka-aineet annoksissa ovat huippuluokkaa.

  Jos onni suosii, haluan Recipe Journalin

  VastaaPoista
 21. mikkelissä bistro vilee on ihan huippu! luomua ja lähiruokaa ja itse leivottua leipää. toivottavasti mikkeliläiset osaisivat arvostaa ja paikka pysyisi vielä kauan pystyssä.

  reseptivihko olisi kivempi :)

  sennipenni(at)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Jos siis omaa kotikeittiötä ei saa suositella (hehe), niin sitten suosittelisin Alankomaissa, Eindhovenissa sijaitsevaa Paviljoen-ravintolaa ( http://www.paviljoengenneperparken.nl/ ). Ihania, raikkaita ruokia ja ne tekee itse falafelinsa, naaam. Läheiseltä tilalta tulee juusto, kävelymatkan päässä itse ravintolasta.

  Näistä vaihtoehdoista mieluummin tuo Recipe journal, tulisi ehkä ahkerammin kirjoitettua ylös ruokaohjeita, ettei seuraavalla kerralla tarvitse miettiä, että mihinkäs suuntaan muutin tätä reseptiä ja oliko se hyvää vai ei.

  VastaaPoista
 23. Keski-Suomalaisena en voi olla myös kehumatta jo mainittuja Figaroa ja Soppabaaria, mutta yksi lisäehdotus on Hirvikartano, joka on varsin mielenkiintoinen paikka.

  http://www.hirvikartano.fi/

  Reseptikirja olisi mieluinen ;)

  nickyt(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Oulusta suosittelisin sinulle Burgeribaari Kauppuri 5:ttä. http://kauppuri5.fi/

  Jos onni suosii, recipe journal.

  VastaaPoista
 25. Suositus Pariisiin: http://koemaistaja.fi/?p=4344

  Suositus saaristoon: http://www.hotelli-lanterna.fi/

  Mua kiinnostais tuo Restaurant Journal (sillä Recipe ja Wine Journal löytyy jo tästä huushollista).

  VastaaPoista
 26. Omilla kotiinmaan matkoilla mieleen on jäänyt jo aiemmin mainittujen turkulaisravintoloiden lisäksi Smör, Tampereen matkassa harmittaa vieläkin se, että Bertha oli täyteen buukattu - sinne aion vielä, Kuopiossa Os on hyvä.

  Vaikia valinta, mutta ehkä kallistuisin kuitenkin sen reseptijournalin puoleen. Sähköposti suolaajahunajaa@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Turussa Panini, Smör ja Cafe Art.
  Lontoossa mieleen painuvin on ollut Sketch. :)

  VastaaPoista
 28. niin lohduton on tilanne lakeuksilla tai minä niin vaativa. Siksi sanonkin, että pesiskentän vieressä on Sampan Grilli josta saa kunnon juustohampurilaiset suomalaiseen tyyliin sulatejuustolla, mikä tarkoittaa siis koskenlaskijasta leikattuja mielettömän paksuja siivuja.
  Seinäjoen keskustaan aukeaa piakkoinmyös entisten työkaverieni avaama ravintola Juurella, joka tarjoaa suomalaista lähiruokaa (uutta täälläpäin amarillojen ja rossojen seassa...)Odotukset korkealla!

  VastaaPoista
 29. Jyväskylästä on jo useampi paikka vinkattu, Soppabaaria olisin itsekin suositellut. Toinen mikä tulee mieleen varsinkin kesäaikaan hyvänä taukopaikkana, on Naissaaren kahvila (http://www.naissaarenkahvihuone.fi/). Lahdesta päin tullessa kannattaa siis huristella Kanavuoren ABC:n ohi ja pysähtyä vasta muutaman km:n jälkeen tuossa Naissaaren kahvilassa. Pihapiirissä on myös ihana design-puoti.

  Ja jos onnetar suosii, mieluisampi olisi reseptikirja :)

  VastaaPoista
 30. Tampereelta on Bertha jo ansaitusti mainittu. Ravintola C on myös todella hyvä, erityisesti lounas (3 ruokalajia 25€) on todella kiva ja aina yllättävä.
  Hellassa ja Huoneessa on myös todella kiva tunnelma, aika graafinen sisustus ja kotoisan ahdasta :)

  VastaaPoista
 31. IHANA tuo Recipe Journal! Juuri tuollaisen tarvitsisin, hankitko netistä vai saako niitä ihan jostain kaupasta Suomessa??

  Lahdessa ei paljon mainittavia paikkoja löydy, no Roux: se hienompi, Taivaanranta: menettelee. Satamassa paras tunnelma ja miljöö, tosin kahvila. http://www.vesijarvenvanha-asema.fi/

  VastaaPoista
 32. Suosittelen lämpimästi Berliinin itäosassa olevaa, pientä ja tunnelmallista Feuer & Flamme fondueravintolaa jossa koin elämäni parhaan fondue-elämyksen 110% palvelun ja erinomaisen ruoan ansiosta.

  Ravintola on pieni ja vähän piilossa, erittäin suosittu joten kannattaa tehdä pöytävaraus!

  AnneP

  annemariapfitzner AT gmail.com

  VastaaPoista
 33. Ainakin adlibris.com myy Moleskinejä. (Anteeksi mainos)

  VastaaPoista