07 maaliskuuta, 2012

LINNANMÄEN KATTILA


Maanantaina kävin Koemaistaja-blogin Annan kanssa Etelärannan Raku Ya:n tilalle pari viikkoa sitten avatussa Sushibar & Dinessa. Raikkaiden sushien & sashimien siivittämänä saimme kuulla kerrassaan mielenkiintoisesta proggiksesta.

Tulevan kesäkauden käynnistyessä voi Lintsillä huvipuistoillessa nimittäin skipata makkaraperunat ja syödä hyvin. Tai voi skipata Lintsillä huvipuistoilun, ja vaan syödä hyvin.


Kattila on Linnanmäen avautuessa ovensa avaava keittiömaailma, johon tulee yhteensä kuusi eri ravintolaa, jokainen omalla konseptillaan. Kyse ei ole fine diningista, oman rahan pitäisi riittää.

Kattilan alakerrasta löytyy harvinainen neljän Michelin-tähden yhdistelmä: Postresin keittiöihmeet avaavat italialaiseen keittiöön painottuvan Coccolan, Demon ja Groteskin Tommi Tuominen nykiläisen trendin pohjalta ideoidun Kuula-lihapullabaarin ja Hans Välimäki jotain, vielä toistaiseksi salaista. Samaiseen alakertaan tulee myös sushin+suomimuotoilun+luomuviinit yhdistävä Sushibar + Wine sekä kotimaista keittiötä tarjoava Ilona, jonka taustalta puolestaan löytyy Ravintola Aino.

Kattilan yläkerta on varattu koko idean takaa löytyvän Kim Heiniön Caruzellolle, jossa tarjoillaan "moderni eurooppalainen perhebuffet". Caruzello toimii myös tilausravintolana.

kuva: Linnanmäki

Kattila parantaa ja laajentaa Linnanmäen ruokatarjonnan ihan uusille leveleille ja on erittäin tervetullut muutos koko huvipuistoruokailuajatteluun, siitä ei ole epäilystäkään. Epäilykseni koskeekin sitä, miten homma toimii käytännössä. Idealla nimittäin kosiskellaan Linnanmäen kohderyhmien lisäksi myös astetta urbaanimpaa kävijää, jolle Kattila tarjoaisikin vaihtoehtoisen syyn tulla Lintsille.

Onko huvipuistokävijöissä riittävästi ihmisiä, jotka mielellään ne makkaraperunansa johonkin laadukkaampaan vaihtavat, ja ovat siitä rannekkeiden ja muun rahankulun lisäksi myös valmiita maksamaan? Entä onko Linnanmäen sijainti kätevä muille kuin Alppilassa tai Kalliossa asuville (urbaaneille), vain poiketa sinne syömään?
Ja jos ja kun näitä molempia löytyy, miten he sopivat samaan ravintolaan samaan aikaan?

Heiniö lupaili, ettei alakerrasta muodostu food court -henkistä sekamelskaa, vaan että jokainen ravintola on ihan oikeasti oma itsensä. Onneksi. Mutta kamalan vaikea päättää, mihin ko. ravintoloista sitten menisi syömään Lintsireissulla! (Ja mennäkö suurperheenä vai ilman lapsia urbaanien ystävien kera?!)

Joka tapauksessa toivon hankkeelle hyvää alkua ja menestyksekästä jatkoa!!


FIN-ENG:
Helsinki's own amusement park, Linnanmäki, will have a face lift (and a liposuction) when it comes to restaurant services in the park area. Some of the cities' top chefs and restaurateurs will open six different restaurants in one place, Kattila.


11 kommenttia:

 1. Onnea yritykselle, mutta mä en usko tähän. Nimimerkillä kesätyöläinen vuosimallia 2007, makkaraperunoiden keitinrasvan odööri ikuisesti nenääni pinttyneenä.

  VastaaPoista
 2. Lada: Äläs nyt. Kun tuut kesällä tänne, mennään joku ilta ottaa parit vuoristoradat ja sutchikalat niin näät!

  VastaaPoista
 3. mäkään en kyllä oikeen usko tähän mutta lähinnä hintojen takia.. jos ne makkaraperunat maksaa lintsillä kympin niin Hanskin hampurilainen luultavammin 40 euroa ja lihapulla-annos 70 euroa.

  miten muuten tuo sushi+dine, voiko sinne vaan kävellä vai onko aina pakko olla varaus? tahtosin niin käydä.

  VastaaPoista
 4. Mä kans mietin sitä että kun on jo perheen rannekkeista ja hattaroista pulittanut sen 200 euroa, niin onko ihan oikeasti kellään enää varaa ja/tai halua laittaa perheen Lintsi-ruokailuun toiset 200 euroa... varaa ei mulla ainakaan :(

  VastaaPoista
 5. aleksi: Mä oon kyllä paljon luottavaisemmin mielin liikkeellä. Lintsi on kuitenkin aika hankala sijainniltaan pelkästään syömään menemiseen (ainakin täältä suunnalta katsottuna) ja toisaalta se on sitten kumminkin niin lähellä keskustaa, että jos hinnat on liian kovat, ja myöskään ne maggaraperunat ei nappaa, ni voihan sieltä vuoristoratailun jälkeen aina lähteä syömään vaikka euron juuston. Tai jotain muuta.

  Vaikee sanoo sushi+dinesta. Mene ja tiedä. (Ja kerro sitten miten kävi!)

  VastaaPoista
 6. stine: I know. Koko jengille pelkästään ne rannekkeet tulee aika tyyriiks. Mutta toivotaan että hintataso on kohtuullinen. Henk. koht. oon kuitenkin valmis vähän lisäämään panoksia, jos vastineeksi saa laatua.

  VastaaPoista
 7. aleksi jatkoa: Aviomies sanoi ettei tosta mun vastauksesta saa mitään selkoa, joten tässä suomennos:
  Tarkoitan siis, että oon paljon luottavaisemmin mielin liikkeellä, kuin sinä tai Lada, että ravintoloitsijat ymmärtävät, että hintojen on oltava kohtuulliset. Ja tämä siis juuri siitä syystä, että Lintsi on haastava sijaintinsa takia.

  Mikko-darling: Got it?

  VastaaPoista
 8. Pahoin pelkään, että Lintsin normaalikävijöille riittää ne hampurilaiset, kananuggetit ja muu höttö. Ja mikäli nykyinen linja pitää paikkaansa, tämä uusi ravintolamaailma ylihinnoittelee itsensä samantien pitkäksi.

  Toki toivon tsemppiä kunnianhimoiselle hankkeelle, hyvä ruoka, parempi mieli. :)

  VastaaPoista
 9. Khayr: Jännä nähdä kuinka käy. Kun kuitenkin osa Lintsi-kävijöistäkin on valmiita maksamaan laadukkaammasta hieman enempi. Toivottavasti ei mene överiksi.
  Hyvä ruoka, hyvä vuoristorata, vielä parempi mieli :)

  VastaaPoista
 10. Kuten esittelytekstissä sanottiin...omalla rahalla, joka ei siis tarkoita 40 kympin annoksia saatikka kalliimpia

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Pian se hintatasokin selviää. Paikka aukeaa tulevana lauantaina!

  VastaaPoista