13 huhtikuuta, 2012

BANAANI-SUKLAAMOUSSEKAKKU


Erityyppiset kaupalliset tahot ovat tajunneet, kuinka paljon ilmaista markkinointia saavatkaan aikaiseksi järjestämällä kilpailun ja haalimalla vieläpä bloggareita mukaan. Kuten Pauligin Makuparit. Sinänsä win-win -tilanne, koska kenenkäänhän ei ole pakko osallistua.

Tykkään osallistua kilpailuihin, mikäli porkkana on makuuni. Ja Stockmannin kakkukilpailussa porkkana, tuhannen euron lahjakortti Stokkalle, oli makuuni. Lisäksi oli voittajalle tarjolla mainetta ja kunniaa, koska voittajakakun oli määrä päätyä Kakku & Leipä Keisarille tuotantoon ja Stokkan tiskille myyntiin.

Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä annettujen ohjeiden mukaan suunnitellun kakun resepti ja kuvat määräaikaan mennessä sähköpostilla. Maaliskuun loppuun mennessä oli voittajan määrä olla selvillä.


En saanut minkäänlaista kuittausta osallistumisestani. En vaikka sitä jälkeenpäin erikseen vielä kyselin, kun epäilin oliko sähköpostini koskaan perille mennytkään. Myöskään missään myöhemmässä vaiheessa kilpailua ei järjestävästä tahosta kuulunut mitään. Ei silloin, kun 16 finalistia oli valittu, eikä edes silloin, kun tasapeliin päätynyt voittajakaksikko oli nimetty.

Kilpailu siis oli ja meni. Käteen jäi fiilis, että koko kilpailu järjestettiin vain jotta Kakku & Leipä Keisarin tuotekehittelijät voisivat vetää lonkkaa loppukevään.

Aika surkeasti järjestetty. Jonkinsorttinen jälkimarkkinointi kilpailuun osallistuneita kohtaan olisi ehkä ollut paikallaan.


Mutta jäi skabasta jotain hyvääkin käteen. Nimittäin järjettömän hyvä kakkuohje.
Modernimpi versio perinteisestä banaani-suklaakakusta. Suklaamoussekerroksen alle jemmattu banaanimoussea, paistettua banaania ja tummaa suklaaganachea.
Stokkalta tätä ei saa joten itse vaan väsäämään!


BANAANI-SUKLAAMOUSSEKAKKU
(22 cm halkaisijaltaan)

POHJA
(paistetaan 20cm vuuassa)

100g huoneenlämpöistä voita
100g sokeria
1/4 tl vanilja-aromia
2 munaa
90g jauhoja
0,5 tl  leivinjauhetta
15g kaakaojauhetta
  1. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
  3. Siivilöi joukkoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 170°C:ssa n. 30 min.

POHJAN KOSTUTUS

1,5 rkl maitoa + 1,5 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita maito + vanijasokeri yhteen.

TÄYTE 1: GANACHE

40g tummaa suklaata
15g kuohukermaa
5g voita
  1. Palastele suklaa pieneksi.
  2. Kiehauta kerma ja lisää suklaa kuuman kerman joukkoon.
  3. Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

TÄYTE 2: PAISTETUT BANAANIT

150g banaania (kuorittuna)
15g voita
10g rommia
1 rkl siirappia
  1. Viipaloi banaani n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi.
  2. Sulata voi pannulla ja lisää banaaniviipaleet.
  3. Kaada päälle myös rommi ja siirappi ja paista banaaneja pari minuuttia.
  4. Jäähdytä.

TÄYTE 3: BANAANIMOUSSE

125g banaania kuorittuna
0,5 rkl sitruunamehua
50g tuorejuusto
0,25 dl sokeria
1,5 liivatetta + 1rkl vettä
0,5 dl kerma
  1. Soseuta banaani ja sitruunamehu (sauvavatkaimella).
  2. Pehmennä tuorejuusto vispaamalla sitä hetken.
  3. Lisää tuorejuuston joukkoon banaanisose & sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna 1 rkl vettä ja liota siihen kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet.
  5. Kaada joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

TÄYTE 4: SUKLAAMOUSSE

130g taloussuklaata
3 munaa
75g kuohukermaa
2 liivatetta + 2 rkl vettä
  1. Sulata suklaa ja jäähdytä.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Lisää keltuaiset haaleaan suklaaseen.
  4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne suklaaseokseen.
  5. Liota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet 2 rkl kuumennettuun veteen. Lisää liivateneste suklaaseokseen.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen.

KAKUN KOKOAMINEN
  1. Paista pohja 20 cm vuuassa ja jäähdytä.
  2. Kostuta kakkupohja tasaisesti.
  3. Kakku kootaan aluksi samaiseen 20 cm (irtoreuna)vuokaan.
  4. Levitä pohjan päälle suklaaganache.
  5. Ganachen päälle levitä tasaisesti paistetut banaaniviipaleet.
  6. Banaaniviipaleiden päälle tulee kerros banaanimoussea.
  7. Anna moussenkerroksen jähmettyä kylmässä kunnolla ennen seuraavaa vaihetta.
  8. Banaanimoussen jähmetyttyä siirrä kakku 22 cm (irtoreuna)vuokaan.
  9. Kaada päälle suklaamousse ja katso että se valuu tasaisesti joka puolelle reunoja. (Reunakalvoja tms. käyttämällä tulee reunoista siistimmät.)
  10. Siirrä mieluiten pakkaseen jähmettymään.
  11. Ennen tarjoilua ota pakkasesta, irroita mahdolliset reunakalvot tai leivinpaperit reunoilta ja siirrä rauhassa sulamaan jääkaapin puolelle.

FIN-ENG:
My banana and chocolate mousse cake wasn't that successful in the cake recipe contest I sent it to. Damn, I really would have found use for the 1000 €.


Lisäys myöhemmin keväällä:
Sain kuin sainkin aikaiseksi kirjoittaa palautteen Stockmannille ja sain heiltä asiallisen vastauksen, jossa kerrottiin, että kilpailun suosio oli täysin yllättänyt heidät ja mahdollista seuraavaa kertaa varten osaavat varautua paremmin ja hoitaa tiedoituspuolen sujuvammin.



16 kommenttia:

  1. Hui miten pitkä ohje:) Uskaltaisikohan kokeilla?

    VastaaPoista
  2. No olipa huonosti hoidettu kilpailu. Mutta todella hyvännäköinen ja -kuuloinen kakku, säästän kyllä tämän(kin) reseptin, kuten monet muutkin blogisi reseptejä. :)

    VastaaPoista
  3. Olipas kyllä ihme kilpailu. Tuon kilpailulinkin takanakin voittajia mielestäni jotenkin vähän tylytetään, kun sanotaan, ettei mikään kakku ollut ylitse muiden ja etteivät voittajareseptitkään ole valmiita myyntitiskiin. Oma reseptisi kuulostaa kyllä aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  4. Campasimpukka: Onhan siinä noita vaiheita, muttei ohje kuitenkaan mitenkään kovin vaikea toteutettava ole. Siitä vaan!

    Tove: Mullakin on loputon "kokeiltavien reseptien lista"!

    lintsi: Joo vähän ihme meininki koko hommassa. Jos banaani-suklaayhdistelmää rakastaa, suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  5. Olipas kummallinen kilpailun toteutus. Huoh. Mutta todella herkullisen oloinen resepti! Olen tätä blogiasi innolla lueskellut jo yli vuoden, mutta olen sanomattoman huono kommentoimaan... Mutta nyt olisi tuolla omasssa blogissani sinulle pieni ylläri, olepa hyvä:
    http://puikotkoukussa.blogspot.com/2012/04/toinen-tunnustus-d.html

    VastaaPoista
  6. Pihla: Mulla on vähän sama vika mitä tulee kommentointiin. Ja nähtävästi myös kommentteihin vastaamiseen :)
    Kiitos tunnustuksesta!!

    VastaaPoista
  7. Pitääpä kokeilla ohjetta joskus :) Hauska kakkupaperi kiinnitti huomion, mistä tuollaisia saa..

    VastaaPoista
  8. Anu: Se on itseasiassa semmoinen pahvinen kakkualusta, ei perinteinen ohut kakkupaperi. Confetti (www.confetti.fi) ja muut kakkukaupat ainakin myyvät.

    VastaaPoista
  9. Blogistania johdatti but sun blogiin ja täältähän löytyy kaikkee niin ihanaa ! Tätä kakkua voisin ensiviikolla tehdä poikaytsävän synttäreille ja mieleeni tuli että mitä mieltä oot voiko siirapin korvata vaahterasiirapilla ? Ja onkohan rommi kuinka välttämätön ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: Tervetuloa! Rommin voi hyvin jättää kokonaan pois ja siirappina toimii yhtä hyvin vaahterasiirappi.

      Poista
  10. Hei, Blogistanian katsottuani piti käydä kurkkimassa tätä varsinaista blogia ja ihania ohjeita täällä onkin :)

    Olen samaa mieltä kanssasi tuosta Stockmannin kakkukisasta. Minäkään en saanut minkäänlaista postia missään vaiheessa ja kilpailu tosiaan tuli ja meni ja voitto meni mielestäni kovin tavallisille kakuille. No aina ei voi voittaa, mutta kilpailu olisi voitu järjestää paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kurkkimaan :) Pitäisi varmaan laittaa Stockalle ihan suoraakin palautetta, sujuisi sitten ensi kerralla vähän mallikkaammin!

      Poista
  11. Katsoin tänään Blogistania uusinnan ja löysin sitä kautta tänne. Olen joskus aikaisemminkin pikaisesti käynyt täällä, mutta jostain syystä en ole sitten jämähtänyt - mutta nyt taidan jämähtää! :)

    Tämä ohje kuulostaa aivan mahtavalta, on kyllä aivan pakko kokeilla. Isäni rakastaa banaania ja suklaata, joten tämä olisi loistava kakku hänelle!

    Stockan kilpailusta vielä sen verran, että kannattaa oikeasti olla yhteydessä sinne päin. Todella huonosti hoidettu kilpailu, josta pitäisi antaa palautetta. Saatat saada jonkin sortin lahjakortin anyway. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palautetta, niin hyvää kuin kriittisempääkin, tulisi antaa muutenkin paljon ahkerammin. Voisi johtaa jopa joidenkin asioiden tai palveluiden laadun paranemiseen! Taidankin Hävikistä herkuiksi -tempauksen jälkeen kampanjoida palautteen antamisen puolesta :) Ja lupaan hoitaa Stockalle omansa!
      Ei muuta kuin isälle banaani-suklaamoussekakkua leipomaan, ja hei, tervetuloa jämähtämään!!

      Poista
  12. Annettiinko kiljailijoille mitään ohjeistusta millainen kakun tulisi olla ja mitä pitäisi välttää? Jos kerran oli tarkoitus ottaa voittaja omaan tuotantoon olisi mielestäni kilpailijoita pitänyt hieman ohjeistaa asian tiimoilta. Ei ainoastaan, että kakku tulee tuotantoon vaan myös että se vaatii tiettyjä ominaisuuksia. Soveltuu sarjatuotantoon ja keljetukseen tarkoittaa käytännössä mitä? Ihme kilpailu...eipä sitten muuta...paitsi kakkusi on tosi herkullisen näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! Juu parantamisen varaa koko homman toteutuksessa :)

      Poista