22 huhtikuuta, 2012

GLUTEENITON TATTARIROUHE-PELLAVANSIEMENLEIPÄ, AINAKIN MELKEIN


Koska hävikkiruokaillalliselta ei toki sovi heittää mitään pois, oli osallistujien käsky ottaa jotain illallisella käyttämättä jääneistä raaka-aineista mukaan kotiin. Työnsin kassiini pienen ja söpön, mutta hieman nahistuneet munakoison, päällisin puolin täysin hengessä mukana olleita sipuleita, punaisella rusetilla sidotun pussillisen vehnäleseitä sekä viime vuoden puolella hehkeimmillään olleen pussillisen tattarirouhetta.


Tattarirouhetta en ollut vielä koskaan käyttänyt mihinkään, joten googlailuksi meni. Lupaavalta vaikuttaneen leivän alkuperäinen ohje löytyi HS:n sivuilta. Ja hyvää tuli.
Hyvä niin, koska ihan kaikki tattarirouhe ei vielä tähän satsiin kulunut!


MELKEIN GLUTEENITON TATTARIROUHE-PELLAVANSIEMENLEIPÄ
(2 leipää)


1 1/2 dl tattarirouhetta
1 1/2 dl pellavansiemeniä
7 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
30g hiivaa
500 g vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta kuten alkuperäisessä ohjeessa)
  1. Kiehauta pellavansiemenet ja tattarirouhe neljässä desilitrassa vettä. Hauduta seosta viitisen minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kolme desilitraa kylmää vettä, rypsiöljy, suola ja sokeri.
  3. Sekoita seos hyvin ja lisää hiiva. 
  4. Lisää jauhot ja työstä seos taikinaksi.
  5. Voitele kaksi pitkänomaista leipävuokaa ja jaa taikina vuokiin. 
  6. Kohota leipiä leivinliinan n. 45 min. 
  7. Paista leipiä 225-asteisen uunin alaosassa 35-40 min.

FIN-ENG:
From the food spill dinner we were supposed to the home the ingredients that were not used. Buckwheat groats ended up in a delicious bread with flax seeds.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti