17 huhtikuuta, 2012

PARSA TULI, LUMI SULI


Ah ihana kevät tulee sittenkin! Vaikka tänä aamuna herättiinkin vaihteeksi takatalvitunnelmiin. Räntäsade-takaiskut eivät kuitenkaan paljoa hetkauta, kun lautasella on bongattu varma kevään merkki. Parsaa, jippii!!!

Kämp Group kutsui minut avecin kera tutustumaan parsamenuihinsa haluamaamme ravintolaan. Pääavecini oli testaamassa ravintolasuosituksiani Berliinissä, joten vara-avecina toimi siskoni. Saatiinpa mukaan vielä pari ystäväämmekin.


Valitsimme klassisen Brasserie Kämpin, ja pyysimme pöydän sen ympärivuotiselta terassilta, koska ajattelin että siitä käsin olisi kiva katsella ohikulkevia ihmisiä kevätaurikoisella Espalla.


Kelistä oli aurinko kaukana, mutta lautasella oli todistusaineistoa kevään olemassaolosta.
Söin alkuruuaksi ihanan pehmeää ja erittäin maukasta parsakeittoa. Ystäväni syömä parsasalaatti, joka parsalistan ruuista itseasiassa kuulosti mielestäni mielenkiintoisimmalta (parsasalaattia, verigreippiä ja uppomuna), oli hienoinen pettymys.


Salaattirintamalla veti pidemmän korren siskoni A la Kämp -salaatti.


Viinivalinnassa luotimme Kämp Groupin pääsommelierin suositusviiniin. Pohjoisitalialaisen Tiefenbrunnerin hedelmäinen Cuvée Anna sopi loistavasti sekä alkukeitolle että parsalinjalla jatkaneelle pääruualle.


Pääruoka-annokseni lohi oli valitettavasti hieman kypsennetty ja myös suolattu yli. Mutta parsaosuus oli jälleen kohdallaan. Valkoiset tangot oli grillattu juuri täydellisiksi. Sinänsä on annos mielestäni yksinkertaisuudessaan erittäin hyvä.


Muita pääruokia pöydässämme edusti seafood spagetti, sekä tarjoilijan suosittelema Kämp burger, joka hyvin ylsi suositukseensa!


Jälkkäreistä testattiin pienellä lakulisällä silattu vadelma-pannacotta, niin ikään vadelmainen pavlova ja kakkukärrystä poimittu tiramisu.
Lisäpisteet tarjoilijallemme täydellisestä jälkiruokaviini-ehdotuksesta!


Umpinaisella terassilla oli kiva istua, tosin kelin ollessa keväisämpi olisi se ollut vielä kivampaa. Fiilis Kämpin Brasserien terassilla on vähän kuin jonkun korkeatasoisen kansainvälisen hotellin rennossa sisääntulokerroksen ravintolassa. Eli juuri sitä itseään.

Jos jotain noottia keksin itse ravintolan miljööstä, tulee päälimmäisenä mieleen tuolit. Ne ovat niin isot, raskaat ja kömpelöt, ettei kaltaiseni hentoinen naisihminen pääse pöytään tai pöydästä pois kovin fiinisti. Varsinkaan kun niin kovin hentoinen en oikeasti edes ole...


Kiitos Kämp Group, nautimme illastamme.

Parsa-menut seuraavissa Kämp Group -ravintoloissa 27.5. asti:
Brasserie Kämp, GLO Art Kitchen, Fishmarket, Ravintola Palace, Restaurant Kämp Signé ja Sasso.
Menut & lisätiedot voi tsekata täältä.


FIN-ENG:
Even though it was sleeting again when I woke up today, I've already seen the one certain proof of spring. On my plate. Kämp Group invited me to taste their asparagus menu in one of their restaurants in Helsinki. Ended up having the first asparagus this year at the Brasserie Kämp.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, jälkkärit näyttää niiiin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Esme: Vaikkakin kahdessa ylimmässä annoksessa oli koristeet lähes identtiset. Vähän lisää mielikuvitusta peliin :)

    VastaaPoista