21 toukokuuta, 2012

BÄRLIN


Olin olevinani ovela. Tarkoitukseni oli ajastaa tämä postaus ilmestymään kuin tyhjästä, vaikka oikeasti olisin julkaisuhetkellä jälleen huitelemassa currywurstin luvatussa kaupungissa, Berliinissä.
Suunnitelmani kuitenkin kariutin laittamalla päivämäärän pieleen.

Ennen kuin palaan asiaan mahdollisten uusien ravintolasuositusten kera, on parempi jakaa pari vinkkiä alkuvuoden visiitiltämme alta pois.


Tuolla reissulla oli matkaseurana juuri 6v. täyttänyt Alli, joten pitkien ja hartaiden ravintolailtojen sijaan oli ohjelmassa vähän lyhkäisempiä ja alkuiltaan painottuneita ruokailuja.


Ekana iltana syötiin Chippsissä, joka on samojen omistajien kasuaalimpi paikka, kuin toissa reissulla visiteeraamamme Cookies Cream.


Cookies Creamin tavoin myös Chipps on kasvisravintola.


Ainakin lähes. Listalla on nimittäin muutamia sideordereita, kuten roast beef, jonka voi 6 euron lisähintaan tilata vegeannoksensa vierelle.


Sanoisin että hyvää, helppoa ja suht halpaa kasvisruokaa.


Oman pääruokani serviettenknödeleiden siivittämä uunifenkoli yhdistettynä päärynään, parmesanin ja saksanpähkinöihin oli järjettömän hyvää.


Tokana iltana suunnattiin Kreuzbergissa espanjalaiseen Bar Ravaliin.


Jossa vedettiin tapasähkyt. Hyvää, helppoa ja suht halpaa. En español.


Berliini toimii muuten tosi hyvin myös lasten kanssa. Netissä on saitti, josta löytyy kaikki berliiniläisleikkipuistot akuuttiin kiipeily- ja keinumistarpeeseen, tekniikan museossa voi ihmetellä lentokoneita, junia ja muita vempaimia tosi pitkään ja paikallinen maanalainen Legoland on ganz toll.

Kannattaa ehkä kuitenkin miettiä missä vaiheessa matkaa kertoo lapselle Berliinin muurista. Muuten voi äkkiä löytää itsensä tilanteesta, jossa lapsonen tiedustelee jokaikisen pienenkin betoniaidan kohdalla, että "onkohan toi pala sitä Berliinin muuria?"


FIN-ENG:
I got back from the promised city of currywurst yesterday. Before any new Berlin tips, here some old ones from our weekend there in February. Chipps and Bar Raval both worked perfectly with a six year old fellow traveller. And so did the underground Legoland.

2 kommenttia:

  1. Berliini on ihana! se on lempikaupunkini koko maailmassa ja kävin siellä tiuhaan tahtiin viime vuonna :) odotan innolla jatkoa Berliini-vinkeille!

    VastaaPoista