17 toukokuuta, 2012

KÄMP SIGNÉ


Wild, Weird and Wonderful. Näin kuvaa itseään Kämpin kakkoskerroksen ravintola Signé. Hyvin kuvaavaa. Painottaisin kuitenkin viimeistä adjektiivia.

Muutama viikko sitten minut oli ruokabloggarijoukkion kanssa kutsuttu tutustumaan paikkaan ja uusia raaka-ainetuttavuuksia sisältäneisiin keväisiin ruokiin.


Keittiömestari ja villiyrttiguru Sami Tallberg toimi isäntänä ja kertoili kaiken maan ja taivaan väliltä maistamistamme ruuista. Paljon mielenkiintoisia juttuja, täytyy myöntää.


Kaikki ei kuitenkaan jäänyt korvien väliin. Esim. tämän appetizerin kohdalla olin jälkeenpäin kirjoittanut ylös: "Hapatettuja vihanneksia. Superterveellistä maitohappobakteerisälää. Joku Jorma ne teki?"

Käteen jäi kuitenkin jotain faktaakin, ostin nimittäin mukaan Tallbergin viime vuonna Suomen parhaaksi valitun keittokirjan Villiyrtti. Signéerattuna tietenkin.


Söimme douglaskuusta


ja kallioimarteen juurta.

Sekä voikukkaa, isomaksaruohoa, koivunmahlaa, villiruusua ja vuohenputkea.
Muun muassa.


Tallbergin salaisilta apajilta poimittuja villiyrttejä oli miellyttävällä tavalla upotettu ruokiin, joiden muutkin raaka-aineet edustavat puhdasta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kotimaista parhaimmistoa.

Lista myös elää voimakkaasti saatavuuksien mukaan.


Alakerran Brasserien tavalla on myös Signén sisustus hieman tylsän hotellimainen. Ja myös täällä ylemmässä kerroksessa oli tuolit samaa kaliiberia kuin Brasserien raskaat, vaikeasti liikutettavat istuimet, joiden kanssa taistelin joitain viikkoja taaksepäin.

Tuoleista viis, ruoka oli erinomaisen hyvää. Ja hintatasokaan ei päätä huimaa. Ainakaan niin paljoa kuin sen voisi Kämpin ykkösravintolassa kuvitella huimaavan.


FIN-ENG:
Boy, there were a lot of photos snapped at Restaurant Kämp Signé few weeks back! Signé invited a group of food bloggers (including me) to explore the menu and venue. The restaurant calls itself Wild, Weird and Wonderful. I would kind of highlight the term wonderful.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti