07 kesäkuuta, 2012

FAINA-MUMMIN BANAANIKAKKU


Hävikistä herkuksi -tempauksen loppumetreillä, männäkuun lopulla, oli tarkoitukseni tehdä postaus pikimustuneista banaaneista, mutten ehtinytkään. Tässä kuitenkin oiva keino päästä eroon pöydälle jääneistä, yliylikypsyneistä banaaneista.

Tässä ohje, Silmänruokaa-Marinan tapaan:


Ja tässä minun paljon tylsempi mustaa valkoisella -versioni:

FAINA-MUMMIN BANAANIKAKKU

150g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
4 kypsää banaania
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen.
  3. Kuori banaanit, soseuta haarukalla ja kääntele taikinan joukkoon.
  4. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja rusinat taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele ja jauhota vuoka.
  6. Täytä vuoka puolilleen taikinaa.
  7. Paista 180°C:ssa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä sisältä (kokeile tikulla).
  8. Anna jäähtyä 15 min vuoassaan ennen kumoamista.

Mausteista, suolaista, makeaa ja mehevää. Juuri sellaista kuin banaanikakku on parhaimmillaan. (Rusinatkin voi halutessaan jättää pois jos ei ole sattumien suuri fani!)


FIN-ENG:
This recipe should have been posted a week ago, since in May the month's theme among many food bloggers was preventing food loss. What would be a better way to get rid of the bananas that have just spent a little too much time on you kitchen countertop, then baking a banana cake?

2 kommenttia: