06 kesäkuuta, 2012

SILMÄNRUOKAA


WSOY ystävällisesti muisti minua uutukaisella Silmänruokaa-keittokirjallaan.


Marina Ekroosin, valokuvaajan ja ruokaharrastajan, kirjan juju on valokuvissa. Ruokien ja annosten reseptiikka on purettu osiin vaihe vaiheelta ja koottu yhteen kuvaan.


Idea on kekseliäs ja toteutus kaunis. Vanhoja perintökankaita taustoina ja lukematon määrä kuvausrekvisiittaa erilaisten työvälineiden, kippojen ja kuppien muodossa.


Ohjeet ovat aika simppeleitä ja kivasti laidasta laitaan: Guacamolesta graavisiikaan, nauriskeitosta pelmeneihin ja crème brûléesta kuusenkerkkäsiirappiin.


Ehkäpä hyvä mökkivieminen tälle kesälle? Simppelit reseptit kun toimivat vähän alkeellisimmissakin kesäkyökeissä.


Ohjeiden kuvaversioita on myös kiva vaan tutkailla, toisaalta ne ovat aika kokkaamiseen inspiroivia.
Raparperikiisselin kuvan nähtyäni menin kauppaan, ostin raparperia ja tein kiisselin.


FIN-ENG:
Food for thought eyes.

2 kommenttia:

  1. Nyt näyttää hyvältä! Taitaa mennä ostoslistalle tuo kirja. :-)

    -Janita
    sweetyandsour.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii muutenkin vuodenaikaan. Paljon aika kesäisiä juttuja!!

      Poista