07 heinäkuuta, 2012

BILLNÄS BRUK BURGER & MÖRBY GÅRD


Lounainen Ranska on jätetty taakse, mutta ennen siihen palaamista tässä pari vinkkiä, mikäli suuntaat tulevana viikonloppuna kohti lounaista Suomea (aka Länsi-Uusimaata).


Billnäsissä ja Fiskarsissa on antiikkimarkkinat sunnuntaihin asti ja välipalaa voi vielä viikonlopun ajan haukata symppiksessä luomu-, lähiruoka- & pop up-mentaliteetilla varustetussa Billnäs Bruk Burgerissa.


Vanhassa, vasta restauroidussa tallissa on toisella puolella tarjolla mm. vanhoja ikkunanpokia ja toisella japanilaishenkisiä hampurilaisia.

Tilanteeseen sopivan suppeahkolta menulta löytyy hampurilaisen lisäksi myös West Charkin luomunakilla ja currykaalilla varusteltu hodari sekä chili sin carne vegeille.


Hampurilaisessa olisi voinut olla hiukan enemmän teriyakisoosia ja wasabimajoneesissä hitunen lisää wasabia, mutta muuten oli lounas sangen maittava. Ja kokemuksena kiva. Tykkään kun joku vaivautuu jotain erilaista järkkäämään.


La ja su vielä ehtii, molempina päivinä klo 11-18, Billnäsin puistotie. Lisäinfoa facebookissa.


Oli sitten antiikkimarkkinat tai ei, Billnäsistä ajaa hetkessä myös Mörbyn tilalle, kivaa kiemuraviemuratietä pitkin, kuten meilläpäin moisia kutsutaan.


Lihakarjaa löytyy pihan puolelta vähän viriilimmässä kunnossa.

Tilan putiikin puolella puolestaan siististi vakuumoituna, hintalappu päällä. 


Parin lihapaketin lisäksi kaappehimme päätyi myös jokunen jauhopussi. Koko Mörbyn tila on muuten lihatuotantoa myöten luonnonmukainen.


Kaupan lisäksi pihapiirissä pääsimme myös ruokkimaan pupuja, ihmettelemään valtavaa traktoria ihan vierestä ja kurkkaamaan mieletöntä pihattonavettaa. Kaikki aika eksoottista näin ent. helsinkiläiselle - nyk. espoolaiselle.

Tilakaupan aukioloajoista ei tarkkaa tietoa. Varman päälle jos haluaa pelata, voi yhteystiedot tsekata täältä.


FIN-ENG:
After southwestern France the holiday continues in kind of southwesteren Finland. Here a few tips for the weekend.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti