20 heinäkuuta, 2012

DONOSTIA - SAN SEBASTIÁN


Ranskanmatkalla käytiin myös citylomalla ulkomailla, Espanjan puolella San Sebastiánissa.
Tai Donostiassa, kuten baskit kaupunkiansa kutsuvat.


Vastaavilla San Sebastiánin päiväretkillä olen käynyt joitain kertoja aikaisemminkin ja ruokailukuvio on aina ollut sama: Harhaillaan ympäri vanhaa kaupunkia ja fiilispohjalta valitaan jokin pintxobaari pysähdyspaikaksi. Muutama pintxo (eli baskitapas), pieni lasillinen viiniä ja kohti seuraavaa baaria.


Tällä kertaa oltiin retkellä kuitenkin lasten kanssa  ja hieman jännitti etukäteen onnistuisiko moinen kierros alkuunkaan.

Turhaan jännitti. Oiva nukkui koko rundin ja tytöille löytyi riittävän helppoa syötävää.


Parte Viejan, eli vanhankaupungin kapeiden katujen pintxo-baareista isoin osa edustaa perinteistä kaavaa: Katoissa roikkuu kinkkua ilmakuivaantumassa, baarimikot kaatavat paikallista valkoviiniä hassusti pitämällä pulloa metrin lasin yläpuolella ja tiskit on ladattu täyteen erilaisia pintxoja.Tällä kertaa päädyttiin hyvin perinteiseen Casa Tiburcioon,


sekä vartaistaan kuuluun Egosariin. Jossa ei kyllä syöty yhtään varrasta...


Epäperinteisempää, modernia pintxolinjaa edustaa varmasti parhaiten A Fuego Negro. Edellisen kerran kävin paikassa kolme vuotta sitten ja siitä lähtien olen haaveillut uusinnasta.Baaritiskiin voi poikkeuksellisesti nojailla, koska kaikki tilataan listalta.


Henkilökunnan suosituksesta otettiin ylärivin granaattiomena ceviche, mini kebab ja mustekalan musteella "hiillostettua" turskaa.
Sekä alarivin mini kobe beef burgeri ketsuppisämpylällä ja banaanilastun alta löytyvä "riisiä, tomaattia ja kananmunaa".

Aika nappiin osuivat suositukset.


Joskus olisi kiva päästä kyseiseen kaupunkiin ihan yöksikin, jolloin pakollisen pintxo-kierroksen lisäksi voisi illalla käydä vaikka yhdessä kalasataman ravintoloista syömässä. Tai pistää koko reissun ruokabudjettipaukut yhteen iltaan ja yrittää varata pöytä vaikka Arzakista.


Bonuksena vinkki lasten kanssa San Sebastiániin aikoville: Aquarium on kiva!


Pussinsulkija citylomalla.


FIN-ENG:
Besides hanging by the pool and playing on the beach, we also traveled abroad while in France. Just across the border to Spain. To San Sebastián and it's lovely pintxo bars. Visited more traditional Casa Tiburcio and Egosari and the contemporary A Fuego Negro, of which I dreamed ever since I visited it the first time three years ago.

8 kommenttia:

 1. Oi, ihana vanha kotikapunkini Donostia! Paikallinen valkoviini on nimeltään txakoli ja se on vähän niin kuin valkoviinin ja kuohuviinin välimuoto. Testasitteko? Siitä on jo lähes 4 vuotta, kun viimeksi siellä kävin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon aiemmilla visiiteillä juonut sitä, mutta nyt vedin puhtaalla rosélinjalla. Ihana paikka!

   Poista
 2. Hirnahdin pussinsulkijalle :D
  Ostin minäkin suosituksesi perusteella pussinsulkijoita. Ihan Prismasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Joko menetit sydämesi niille?

   Poista
 3. San Sebastian on ollut mun to visit -listalla vuosia, kiitos nälän herättävästä postauksesta! Ehkäpä joku päivä sen matkan vielä toteutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todellakin toteuttaa! Ja samaan matkaan pystyy yhdistämään monen monta muuta mahtavaa paikkaa muutamien tuntien ajomatkan sisällä.

   Poista
 4. Ihanat kuvat!San Sebastianissa kävin 5 vuotta sitten,ja se oli sellainen kaupunkin,jonne voisi mennä uudestaankin.Ihanat kuvat!

  VastaaPoista